Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:38 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема RAM Ъпгрейд на лаптоп - Полза?нови  
АвторTтT (Нерегистриран)
Публикувано16.06.07 18:31

Имам лаптоп на две години и половина. Процесора му е Celeron M с 512 KB кеш, 256 MB DDR RAM (16 от които са заделени за видео) и HDD с 5200 оборота в минута. Реших да си поръчам една плочка 512 MB DDR Kingston 333 Mhz за 80 лева. Дали ще се подобри осезаемо работата на компа?
Друго което искам да направя за тази машинка е да сменя DVD комбото с DVD писачка и 40 GB АТА-100, 2 MB кеш и 5400 rpm с нов HDD 120 GB. Само, че незнам какво да правя със старите ми устройства - работят си перфектно и не ми се ще да ги хвърлям. Има ли някоя фирма която да изкупува стари части и на какви цени?
Мисля си и за варианта външни HDD i DVDRW. Незнам обаче дали скоростите с, които ще раоботи външния диск са съизмерими със скоростите вътрешен. Кутийки за HDD има хубави, но не съм виждал за CD - ако някой има линкове да прати.

Тема Re: RAM Ъпгрейд на лаптоп - Полза? [re: TтT]  
Автор KимoнГeoprиeв ()
Публикувано17.06.07 18:29

1. не при тоя бавен диск
2. като сметнеш колко пари ще дадеш за нови устройства, що не си земеш един нормален десктоп че да ти е лесно и евтино след 1 година като решиш да правиш следващия ъпгрейд?

/

Тема RAM-а си заслужава 100%нови [re: TтT]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано22.06.07 17:27

RAM-а си заслужава 100%
Иначе идеята за десктоп също е много добра.
Едва ли ще намериш фирма, която да го искупи. Ти къде живееш (ориентировъчно :) )?

Тема Re: RAM Ъпгрейд на лаптоп - Полза?нови [re: TтT]  
Автор Пeтъp_ (професора :))
Публикувано15.07.07 22:01

windows xp ще работи по-бързо с повече памет, в Бургас магазин Панда продава кутии и за външни CD
колкото до стари устройства - и аз имам няколко, и се чудя дали да не ги пусна в ebay

Тема Re: RAM Ъпгрейд на лаптоп - Полза?нови [re: Пeтъp_]  
Авторls1 (Нерегистриран)
Публикувано16.07.07 18:22

Бях пред подобна дилема - за паметта. Сложих още 512 и машината просто литна.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.