Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:53 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Нормална температура за лаптоп?нови  
Авторoctagon (Нерегистриран)
Публикувано28.04.07 21:53

Лаптоп FS Amilo L1310G, наскоро заменен вентилатор. Поддържа постоянна температура 37 на харда и около 60 друга (не знам как се казва), с временни скокове до 65-66, след което вентилаторът я смъква пак около 60. Това нормално ли е или не съвсем? Нищо не разбирам от лаптопи. Благодаря.

Тема Re: Нормална температура за лаптоп?нови [re: octagon]  
Автор ClD (The Blues...)
Публикувано28.04.07 23:27

Имах проблеми с FS Amilo миналата година. До такава степен прегряваше, че честота на процесора (Celeron) падаше от 1.5 Гхц на 150 Мхц. За 8 месеца три пъти сменяха вентилатора, накрая изгоря и дъното и след много скандали със "Стемо" (които осигуряваха гаранцията) ми върнаха парите и купих един Dell Inspiron, който буквално е студен след няколко часа работа.
Та на въпроса - 60 градуса за хдд е много. Настоящият ми Dell Latitude (който е известен със загряването на хардиска), качва до около 50 градуса, което също е много.
Процесорът ми ми стои на около 34-44 градуса, в зависимост от натоварването.

С една дума, тази температура на харда ти е ненормално висока.

Уточнение - всички температури са мерени с Notebook Hardware Control, една и съща версия на различните машини.

Имал съм работа с доста лаптопи, определено FS са най-горещите, които съм виждал. Същото чух от колеги и познати за други подобни FS Amilo. Естествено, трябва да правиш разлика между Amilo (евтината серия) и Lifebook (корпоративната серия), като втората е просто "друга бира".

Тема Re: Нормална температура за лаптоп?нови [re: ClD]  
Публикувано29.04.07 19:30

Благодаря за подробния отговор!
Програмата, с която меря, е SpeedFan. Показва две стойности - HD0 - 35-36 градуса, и Temp1 - 60 при продължителна работа, при отклонение до 65 - 67 вентилаторът се усилва и я връща на 60. Първата стойност може да е Hard Disk, втората нямам идея какво е. Не съм имал проблеми с падане мощността на процесора, да чукна на дърво. Ясно, че машината не е първа класа, но върши работа, засега не мога да купувам друга.

Тема Re: Нормална температура за лаптоп?нови [re: octagon]  
Авторhristo (Нерегистриран)
Публикувано29.04.07 23:16

Втората цифра най-вероятно е за процесора. За процесор не е ненормална такава температура, когато е натоварен.

АвторПитaщ (Нерегистриран)
Публикувано30.04.07 21:27

А как да проверия въпросните температури за лаптоп HP Compaq nx 7300 с операционна система XPH. И въобще как се прави това през да речем Windows.

Поздрави,

Питащ

Тема Re: Нормална температура за лаптоп?нови [re: Питaщ]  
Автор ClD (The Blues...)
Публикувано30.04.07 23:40

Тема Интереснонови [re: ClD]  
Публикувано01.05.07 01:29

Гледам сега едновременно SpeedFan и тази програма. Температурата на харда я мерят еднакво - 35. На процесора Спийдфан дава 60, другата - 56-67. Интересно от какво идва разликата.

АвторPitasht (Нерегистриран)
Публикувано01.05.07 23:12

Ami svalih vuprosniat "Notebook hardware control", ama ne mi pokazva temperaturata na hard diska ili po to4no postoianno pokazva 4e e 0 C. Drugoto - pri samiat download mi poiska da ka4a oshte niakakvi MS prilogenia i mi se struva 4e sega netut mi raboti osezaemo po bavno! Imam dva kompiutura vurzani kum edin i sushti modem, ediniat s kabel a laptopa bezgi4no. Zna4i az svalih vuprosnata programa na laptopa, kato drugiat comp prez tova vreme beshe izkliu4en. Sled kato instalaciata prikliu4i vkliu4ih i vtoriat comp i windoesa mi napravi niakakva proverka na hard diska koiato nikoga ne biah vigdal predi tova.........dosta veroiatno e laptopa da se e vurzal prez obshtia modem v mrega s vtoriat comp i taka svalenata ot men Notebook hardware control da e cheknala i nego za neshto si.!? Viarno e 4e proveris s upgadenat Norton za gadosti i ne nameri, no imaite edno na um predi da svalite programata............ne obviniavam nikogo v nishto - popitah i mi beshe otgovoreno, za koeto blagodaria! Ot druga strana prosto spodeliam opitut si zashtoto maj s poleznite za vas temperaturi i pro4ie programata dosta veroiatno pravi i drugi raboti!?

P.S. Dano da burkam de!?

Pozdravi,

Pitasht

Тема Re: Нормална температура за лаптоп? [re: Pitasht]  
АвторПитaщ (Нерегистриран)
Публикувано02.05.07 19:17

Здравеите отново, значи ето още малко инфо около програми и температури от по надежден от мен източник.........
Та разговарях с подръжката на HP в скандинавска държава и ме посъветваха да не ползвам допълнителни програми за котрол над лаптопа, защото той си има заводски вградена такава (истина е че не показва визуално температурата, но си я мери и контролира) и при инсталация на втрора програма се товари излишно системата, а и ми казаха че често двете програми образно казано се борят за контрол............с разните му там последици, които може и да не са фатални, ама при мен осезаемо се забави работата на компютъра...........може и да е имало и други причини де!
Та в краина сметка си ............така да се каже форматирах хард диска......и преинсталирах цялата система от готов създаден преди това back up и сега работи като нов........дет се вика вентилатора не се чува!

Пак да каже, че аз не разбирам много - просто споделям опит!

Поздрави,

Питащ

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.