Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:10 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Идва Коледа....нови  
АвторMarи (Нерегистриран)
Публикувано06.12.06 22:04

Имам нужда от помоща Ви!

Идват празници, а и от там и подаръци!
Бих искала да си направя подарък - компютър. Но какъв?
Харесала съм си две марки SONY Vaio и TOSHIBA.
По-точно за SONY Vaio съм се спряла на модела VGN-FE31H
Бихте ли ми казали нещо повече, ако знаете нещо за това моделче и въобще. Заслужават ли си толкова пари да се дадът?
Най-важното за мен е екрана да е с добри конфигурации.
Какъв бихте ми препоръчали, защото аз съм напълно невежа!
Благодаря Ви!

Тема нека се подготвим :)нови [re: Marи]  
АвторAз 3нaм (Нерегистриран)
Публикувано09.12.06 19:24

Здравей , това което си избрала са ноутбуци! От тях ти препоръчвам като най-добър и здрав марката IBM. Имат само един недостатък и той е по-грубият дизайн и не най-ниската цена ,но ако решиш да си избираш по красота ,то тогава гледай гаранцията да е по-голяма!!! минимум 2 години понеже другите с по малка гаранция може да дефектират по-бързо.
По принцип някакъв артикул с по-голяма гаранция е съставен от качествен хардуер и търговците слагат голяма гаранция като са сигурни ,че през този период вероятността да дефектира продукта е много малка... и обратното за тези с ниска гаранция - те едва ли ще издържат по-дълго от една година..може и дори по-малко ,но да продаваш стока с гаранция под 1 години е невъзможно да бъде продадена на нормална цена за продавача.
Има само една марка и всички останали и тя е IMB.

успех в избора ти , важното е ти да решиш и на теб да харесва ,защото в крайна сметка ти ще си го ползваш и ще му се радваш :)

Тема Re: нека се подготвим :)нови [re: Aз 3нaм]  
Публикувано09.12.06 20:54

благодаря ти за отговора!
Гледах моделите на IBM, но:)) наистина като дизайн не ми харесват.
Женска суета!!

Тези на Сони на дизайн са супер, но много скъпи за това,което предлагат.
Наистина не си заслужава, ама..!
Спряла съм се на Sony, FUJISU-SIEMENS , Toshiba- цена до 2 800 лв с ДДС

Тема Re: Идва Коледа....нови [re: Marи]  
Автордacддac (Нерегистриран)
Публикувано10.12.06 11:51

sony обикновено са неоправдано скъпи за това което предлагат - наистина дизаина им е супер но понякога не си струват парите. За Toshiba мога да ти гарантирам че са качествени , дори и в ниския клас, и че имат готин дизайн. Например серията Qosmio са доста привлкателни на външен вид като същевремено са доста качествени.
За тези пари задължително търси notebook с двуядрен процесор и щом държиш на качествен дисплей търси машина с ТrueBright технология на дисплея (за Toshiba).
Ако се спреш на Acer, например, подобна техология при тях е CrystalBright.

Един съвет от мен - не купувай от промоции - казвам ти го от личен опит. Ако пък офертата е добра то задължително гледай дали към комплекта ти влизат recovery дисковете. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМАШ ДИСК С ЛЕГАЛЕН WINDOWS АКО ТОЙ ТИ ВЛИЗА В КОМЛЕКТА!

Тема Re: Идва Коледа....нови [re: дacддac]  
Публикувано10.12.06 12:07

Много ти благодаря за инфото.
Точно от такъв отговор се нуждаех!
Мисля да изчакам три месеца, за да си взема с Core 2 Due на добра цена.
Хич не ми се чака, ама....

Тема Re: Идва Коледа....нови [re: Marи]  
Автор Alkoholok (degustator)
Публикувано10.12.06 13:04

В метро гледах някакво НР с подобни характеристики като на сонито което си описала поне процесора и рамта са същите Intel® Core™ 2 Duo Processor T5500, (1,66GHz) 2 X 512MB DDR2, но нямаше вградена камера, и беше грозничък ( поне според мен) а цената е 1670лв заедно с ДДС-то което е точно половината на сонито.

А за мен си е най-красив ръбестиа дизаин на IBM

Тема Re: Идва Коледа....нови [re: Alkoholok]  
Публикувано10.12.06 19:59

Кой е този сребристия IBM. Защото тези, които аз ги гледах са голями дръвцета.

Тема Re: Идва Коледа....нови [re: Alkoholok]  
Авторabre az (Нерегистриран)
Публикувано12.12.06 21:36

аз от магазин за компютри сирене и антифриз не си купувам!!!

Тема Re: Идва Коледа....нови [re: abre az]  
Автормarи (Нерегистриран)
Публикувано13.12.06 13:26

а какво предлагаш?! Да си го сглобя в мазето и после да си го пъхна под елхата.. ок

Тема Re: Идва Коледа.... [re: мarи]  
Авторabre az (Нерегистриран)
Публикувано13.12.06 18:47

предлагам да си го купиш от специализиран магазин за компютри най-малкото!
после не е важно дали е красив, шарен или с USB-вибратор а е важно да е с голяма гаранция, читав сервиз и да работи безпроблемно- те тези неща дигат цената
питай колко е гаранцията на батерията и евентуално цената на нова такава ако се наложи някога да купиш

и ....Весели празници

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.