Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:24 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема IBM laptopi  
Автор Su37 (непознат)
Публикувано21.07.06 07:16

Interesuva me znae li nqkoi dali laptopite na IBM sa dobri ma6ini, nadejni li sa. Blagodarq predvaritelno za mneniqta

Тема Re: IBM laptopiнови [re: Su37]  
Автор Alkoholok (degustator)
Публикувано21.07.06 10:09

Вече са LENOVO a не IBM, за тях казват че били грозни ( верно е ) и скъпи ( не го отричам ). Но са невероятно здрави ( дори механично ) и надежни. Ако държиш на надежността това е жерният избор.

Изразеното мнение е лично и събективно.

Автор VANDAL (Групенфюрер)
Публикувано21.07.06 13:33

скъпи-да,грозни-въпрос на гледна точка по-скоро са "ретро".по-здрави и надежни лаптопи няма да намериш

Тема да, здрави са, но не всичкинови [re: Su37]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано21.07.06 20:25

R Серията е трагично паянтова, и със много конструктивни дефекти за поефтиняване. трошат им се ЛЦД-тата - след 2 години ползване стават на линии. с 40-50% вероятност . дъната им също се дънят.
А-серията също не е цвете за мирисане, въпреки , че нямат такива изцепки като R30 . но са много тежки и им се трошат капаците , около пантите и т.н.

всъщност добри са само бизнес класа - Т и Х сериите. но напоследък много проблеми се появяват с Т40 , тъничък е, а тежък и не са го укрепили добре, и като следствие им се разпоява вътрешния слот за паметта. - долу горе 5-10% след 2 годишен лизинг са с такъв проблем. Т30 също имат подобен проблем, но процента е незначителен, под 1%

Тема Re: да, здрави са, но не всичкинови [re: Milenn]  
Авторlaptrop (Нерегистриран)
Публикувано21.07.06 22:56

Бате, не знам ти какво цвете си, ама май ми намирисваш...
Ти още малко и химичен анализ ще им направиш на тези ...ЕЛК-и, а?
А кажи на простосмъртните сега - кои лаптопи са от волфрам, че да не се топят от нагряването , та да купуваме само от тях.

Автор 5OOsel (W126)
Публикувано21.07.06 23:55

IBM за мен са най хубавите лаптопи, дизайна им е малко като на G класата на мерцедес...но пък са много здрави и надеждни. Лично аз имам от няколко години (като съм го купувал беше последен модел) A22e, нищо особено не е, но върши много добра работа, сега е с 256рам, WinXP, също с карта Nokia D211 (Wireless и GPRS) и върви задоволително добре. това което съм сменил е само батерията с нова оригинална литиево ионна и държи около 2-3 часа. От няколко месеца съм намислил да си купя нов лаптоп по модерен с вградени Bluetoth и Wireless и със сигурност знам че ще бъде IBM (не от серията Lenovo) и дори конкретния модел който ще си купя е от серията Z60m, модел MT: 2529 HFG(напълно задоволява изискванията ми и си има всичко), в момента е в промоция и с ддс струва около 1300 долара и мисля че само IBM имат тоя вид мишка която е едно червено кръгло между бутоните "G" "H" "B" и толкова добре съм свикнал с него че на другите лаптопи ми е неудобно да работя с стандартните им "таблети" ?

Редактирано от 5OOsel на 22.07.06 01:13.

Тема Re: да, здрави са, но не всичкинови [re: laptrop]  
Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано22.07.06 11:21

такава му е статистиката. ако имаше информация за извършени химически анализи и за това щеше да напише. откога изчерпателните отговори са нещо лошо?

не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...

АвторCondor (Нерегистриран)
Публикувано22.07.06 11:48

А имаш ли поглед върху NBk с марка "Lenovo" (в БГ се предлагат както с марка "IBM-ThinkPad", така и по-евтини "Lenovo")? Или в щатите висчко си върви все още с марка "IBM-ThinkPad"?

Какъв е твоя опит с дисплеите - както като видове, така и като марки NBks?

Тема Re: да, здрави са, но не всичкинови [re: Condor]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано23.07.06 01:01

нямам личен опит. Работим САМО с Тинкпад , Компак Ево, Армада , Делл Латитуд и Тошиби Текра, ТЕ, Портидж , след лизинг. Т.Е. след като ги върнат след 2-3 години лизинг правим пълна проверка, обновяване, инсталиране. иначе ицидентно идват всякакви модели по 1-2 бр. но от това не могат да се направят изводи, като от няколко хиляди от горните марки. И с нови компютри не се занимаваме, и нямам личен поглед. в момента най-новите , които идват след 2 годишен лизинг са Т40,41,42 , R40, Tecra te2100, Dell D600, D800, C640, Evo 610, Evo 620 .

за дисплеите кво да ти кажа, явно всички си имат добри и лоши, а и как ще се държи дисплея, зависи много от конструкцията на кутията. паянтовите кутии повреждат дисплея, отлепват му кабелите от стъклото (примери са R-seriqta i Toshiba tecra 9000 ). На тошибите не знам как, но им се пълни с мизерия дисплея, влиза прах между дифузорите и се вижда на петна после, но не е болка за умиране.

АвторCondor (Нерегистриран)
Публикувано23.07.06 12:42

Благодаря ти за информацията.

А имаш ли предства фирмите, които предоствят NBks на лизинг, в момента от кои модели закупуват и предоставят на най-изгодни цени?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.