Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:37 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема пукнатина на лаптопанови  
Автор advocate of the Devil (deep and dark)
Публикувано14.04.06 17:49

Привет на всички!
Имам следният проблем- пластмасата на лаптопа ми се е сцепила. Има пукнатина, която започва от долния десен ъгъл на клавиатурата и по диагонал продължава до ръба на компа, около 3,5см. е дълга. Преди няколко дена я забелязах, не съм изпускла лаптопа, нито съм го разнасяла някъде.
Питането ми е- да го нося на сервиз ли, сама ли да го лепя (ако да-с какво), или да го оставя така? Не знам дали е от значение- Fujitsu Siemens e.
В гаранция е, но не съм го купувала от Бг и няма как да го подменя
Благодаря предварително

I don't care if your world is ending today,
I wasn't invited to it anyway

Тема Re: пукнатина на лаптопа [re: advocate of the Devi]  
Автор The Secret Lover (just secret)
Публикувано14.04.06 22:01

то не че ако беше от БГ щяха да ти признаят гаранция. обвинението в изтърване не ти мърдаше. ако не е много широка пукнатината, оставяй го така

Тема Re: пукнатина на лаптопанови [re: advocate of the Devi]  
Автор montesuma (лаик)
Публикувано15.04.06 12:43

Адвокатке, да не се е намесил нещо прокурора?
Това беше майтап. Много хубаво се лепи с хлороформ, но много трябва да внимаваш да не капне вътре, че не съм много сигурен в ефекта. То така и така, като нямаш гаранция, ако можеш с инструмент смъкни капака, залепи го и пак го сложи.

Тема Re: пукнатина на лаптопанови [re: montesuma]  
Автор advocate of the Devil (deep and dark)
Публикувано15.04.06 13:04

Благодаря за мненията! И аз заподозрях саботаж, но едва ли
Мисля да сваля капака някак, и да го залепя отвътре за да не си личи, не мога да го трая така сцепен...

I don't care if your world is ending today,
I wasn't invited to it anyway

Тема Re: пукнатина на лаптопанови [re: advocate of the Devi]  
Автор Alkoholok (degustator)
Публикувано17.04.06 16:38

Не знам защо решихте че няма гаранция, първо трябва да се провери. Повечето фирми имат така наречената международна гаранция.
Конкретно за ноутбук IBM купен в щатите нямаше никакъв проблем тук да бъде обслужен гарационно. Отиваш при съответния вносител на марката, проверява се по номера на машинката ( дори не ти трябва и гаранционна карта) , и го приемат за ремонт или ти отказват.

Въпроса е дали си струва разправиите изобщо, голямо ходене по мъките е, а определено си личи дали е изпускан или си е фабричен дефект.
Ако пукнатината не е много широка, някаква лепенка отгоре за да не влиза мърсотия вътре решава проблема.
Тва с разглобяването не си е работа, ще си загуби всякакви шенсове за гаранционен ремонт ако стане нещо сериозно в бъдеще.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.