|
|
Привет на всички!
Имам следният проблем- пластмасата на лаптопа ми се е сцепила. Има пукнатина, която започва от долния десен ъгъл на клавиатурата и по диагонал продължава до ръба на компа, около 3,5см. е дълга. Преди няколко дена я забелязах, не съм изпускла лаптопа, нито съм го разнасяла някъде.
Питането ми е- да го нося на сервиз ли, сама ли да го лепя (ако да-с какво), или да го оставя така? Не знам дали е от значение- Fujitsu Siemens e.
В гаранция е, но не съм го купувала от Бг и няма как да го подменя
Благодаря предварително 
I don't care if your world is ending today,
I wasn't invited to it anyway
| |
|
то не че ако беше от БГ щяха да ти признаят гаранция. обвинението в изтърване не ти мърдаше. ако не е много широка пукнатината, оставяй го така
| |
|
Адвокатке, да не се е намесил нещо прокурора?
Това беше майтап. Много хубаво се лепи с хлороформ, но много трябва да внимаваш да не капне вътре, че не съм много сигурен в ефекта. То така и така, като нямаш гаранция, ако можеш с инструмент смъкни капака, залепи го и пак го сложи.
| |
|
Благодаря за мненията! И аз заподозрях саботаж, но едва ли
Мисля да сваля капака някак, и да го залепя отвътре за да не си личи, не мога да го трая така сцепен...
I don't care if your world is ending today,
I wasn't invited to it anyway
| |
|
Не знам защо решихте че няма гаранция, първо трябва да се провери. Повечето фирми имат така наречената международна гаранция.
Конкретно за ноутбук IBM купен в щатите нямаше никакъв проблем тук да бъде обслужен гарационно. Отиваш при съответния вносител на марката, проверява се по номера на машинката ( дори не ти трябва и гаранционна карта) , и го приемат за ремонт или ти отказват.
Въпроса е дали си струва разправиите изобщо, голямо ходене по мъките е, а определено си личи дали е изпускан или си е фабричен дефект.
Ако пукнатината не е много широка, някаква лепенка отгоре за да не влиза мърсотия вътре решава проблема.
Тва с разглобяването не си е работа, ще си загуби всякакви шенсове за гаранционен ремонт ако стане нещо сериозно в бъдеще.
| |
|
|
|
|