Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:04 14.01.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Eвтините лазерни принтери. Струват ли си?  
Автор Gnus (=^._.^=)
Публикувано10.04.06 10:17

Напоследък се навъдиха едни лазерни принтери с цена от порядъка на 150-200 лв. Например Самсунг МЛ1610, ЛексМарк Е230, да не изброявам други.
Искам да си купя един такъв за домашно ползване при ниско натоварване. Известно е, че цената на копие при лазерен принтер е много по-ниска отколкото при мастиленоструен, какъвто се използва типично за домашни цели.
Знам обаче, че евтиното често излиза скъпо и затова пиша тук и ви питам: Имате ли впечатления от подобен род машинки? Къде може да е уловката?
Благодаря предварително за всички мнения.

Тема Re: Eвтините лазерни принтери. Струват ли си?нови [re: Gnus]  
Автор brock (Mondeo 1.6 16V)
Публикувано10.04.06 14:09

Заслужава си - в офиса съм със SAMSUNG ML-1520 и нямам никаки проблеми

Автор дядo Koлeдa (вярващ в чудеса)
Публикувано10.04.06 14:12

Обикновено няма проблем и си заслужава.. не познавам цитираните от теб модели но подозирам че са подобни на HP и Xerox моделите от същия клас..
Ползвам 1010 на HP от доста време - доволен съм
Определено карат повече от струйките на същите цени.. Евтинията идва от няколко фактора според мен
- интегриран барабан + тонер - в нова касета - а това вдига нейната цена съответно - рециклират се до няколко пъти без проблеми
- общ спад на цените на продуктите в бранша - световен факт :-)
- отдавна изплатена технология - имам предвид като разработка и де факто сега се плаща само производство - подобен ефект го има почти с всички ИТ продукти които не са последен вик на модата

като кусурче специално на НР мога да посоча проблем с печката.. гори понякога а нова си е по скъпа от нов принтер .. обикновено обаче гаранцията на печатарката е 12 месеца което си прави дето се вика 10-20 лв на месец инвестиция ... после хвърляш

Прави каквото искаш и не пречи на другите да правят същото

Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано10.04.06 23:17

Определено си заслужават. Особено, напоследък, ми харесват машинките на Brother. Надеждни, лесно се презареждат касетите (и евтино ). При тях даже е избегнат момента ”интегриран барабан + тонер” - тонера и барабана са в отделни касети. От малките принтери май само при тях са така. А и имат голяма трайност - на едно мултифункционално MFC7010 беше направил за три месеца 18900 копияя с барабан, който по данни на производителя е за 12000. На всичко отгоре, барабана можеше да се пусне и за още толкова - беше в добро състояние, и поне още десетин хил. копия можеше да си изкара.

АвторLiMuBai (Нерегистриран)
Публикувано11.04.06 08:44

Аз съм с HP1020 и съм доволен, малко по-скъп е /260лв./ но си заслужава, защото се продава с нормална касета за 2500 копия, а Samsung и Brother се продават с демо касети за 1000 копия. Освен това е с най-малки размери, което е важно, ако нямаш много място на бюрото

Тема Re: Eвтините лазерни принтери. Струват ли си?нови [re: walkman™]  
Автор Mixy (миксер)
Публикувано11.04.06 13:22

Явно не си ползвал Kyocera - барабана в тях е разчетен за 100 000 копия min. А пък при Panasonic (серия KX-7000) барабана е сменяем, но има брояч, който като отброи 20 000 копия и отказва да печата повече, въпреки, че може. Ето това вече е гадно, докато при твоята машинка тоя проблем го няма.

Mixy

Тема Re: Eвтините лазерни принтери. Струват ли си?нови [re: Mixy]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано11.04.06 21:52

A... готини са тия принтери... Ама по-голямата част от тях, дето съм виждал (е, общо не са много, де.. ) не си изкарват стоте хиляди.... Все се намира по някое русо маце да пусне в тях някой кламер.. или лист с телбодче.. А цената на барабана е пропорционална на живота му..
А за брояча - ами те повечето имат.. ама се лъже - къде по-лесно, къде малко по-нелесно...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.