|
Тема
|
Мониторен проблем
|
|
Автор |
zonko (Dipl.Ing.) |
Публикувано | 15.03.06 12:42 |
|
Здравейте!
Имам си аз значи едно 15инчово кейефси от памтивека и до скоро всичко му беше наред. Изведнъж обаче образа се разтегна настрани, излезе доста извън видимата зона и не се поддава на никакво поправяне с копчетата за управление, намиращи се на самия монитор. На всичкото отгоре, картината е изкривена и по вертикала - в средата е свита, а в горния и долния край - разтегната. Заприлича на пясъчен часовник... Другите функции - за местене на образа, за поправяне на трапецовидност и т.н. си работят, а тая, която трябва да свива по хоризонтала, не ще и на чуе.
Това ми е проблема. Кажете, моля ви, при тия симптоми има ли надежда за оправяне и ако "да" - как, или да си търся нов монитор.
Бъдете здрави!
Хънибуш форевър!
| |
Тема
|
Re: Мониторен проблем
[re: zonko]
|
|
Автор |
Дeлиятa (Морския) |
Публикувано | 15.03.06 15:00 |
|
Не е проблем да се оправи. Според мен има повредени елементи около ТХО-то и в системата за настройка на растера.. Занесете го на сервиз за да го оправят.
Няма невъзможни работи - има много трудни работи
| |
|
И ти ли Бруте 
Общо взето може би един транзистор да е.
Ма може и диод и съпротивление даже покрай ТХО-то
да си извървели.Ще ти го оправят няма страшно
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hopeless2 (опитен вълк) |
Публикувано | 15.03.06 19:40 |
|
Като се получи същия ефект на мойто ПроВю, но съчетан и със загуба на яркост, от сервиза казаха, че не си струва да се прави. Общо взето много голяма вероятност е да си е отишло завинаги от тоя свят кейефси-то.
| |
|
Загубата на яркост и евентуално видими линии на обратния ход на екрана вече е съвсем друг проблем. При тези признаци и преглед от специалист действително монитора може да се бракува. Според мен винаги трябва да се направи обстоен преглед на повредена елестронна система преди да се бракува освен ако собственика има повече средства и е решил да подменя техниката.
Няма невъзможни работи - има много трудни работи
| |
Тема
|
[re: Дeлиятa]
|
|
Автор |
zonko (Dipl.Ing.) |
Публикувано | 17.03.06 11:28 |
|
Много ви благодаря, че така присърце взехте моите неволи!
Ще потърся сервиз, щом казвате, че е поправимо.
Бъдете здрави!
п.п.
А да ми препоръчате някой сервиз в София?
Хънибуш форевър!Редактирано от zonko на 17.03.06 11:32.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дeлиятa (Морския) |
Публикувано | 17.03.06 17:42 |
|
В кой край на София сте.