Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:11 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Мониторен проблемнови  
Автор zonko (Dipl.Ing.)
Публикувано15.03.06 12:42

Здравейте!
Имам си аз значи едно 15инчово кейефси от памтивека и до скоро всичко му беше наред. Изведнъж обаче образа се разтегна настрани, излезе доста извън видимата зона и не се поддава на никакво поправяне с копчетата за управление, намиращи се на самия монитор. На всичкото отгоре, картината е изкривена и по вертикала - в средата е свита, а в горния и долния край - разтегната. Заприлича на пясъчен часовник... Другите функции - за местене на образа, за поправяне на трапецовидност и т.н. си работят, а тая, която трябва да свива по хоризонтала, не ще и на чуе.
Това ми е проблема. Кажете, моля ви, при тия симптоми има ли надежда за оправяне и ако "да" - как, или да си търся нов монитор.
Бъдете здрави!

Хънибуш форевър!

Тема Re: Мониторен проблемнови [re: zonko]  
Автор Дeлиятa (Морския)
Публикувано15.03.06 15:00

Не е проблем да се оправи. Според мен има повредени елементи около ТХО-то и в системата за настройка на растера.. Занесете го на сервиз за да го оправят.

Няма невъзможни работи - има много трудни работи

Тема Re: Мониторен проблемнови [re: Дeлиятa]  
Автор bigg_red (мног як)
Публикувано15.03.06 15:32

И ти ли Бруте
Общо взето може би един транзистор да е.
Ма може и диод и съпротивление даже покрай ТХО-то
да си извървели.Ще ти го оправят няма страшно

Тема Re: Мониторен проблем [re: zonko]  
Автор hopeless2 (опитен вълк)
Публикувано15.03.06 19:40

Като се получи същия ефект на мойто ПроВю, но съчетан и със загуба на яркост, от сервиза казаха, че не си струва да се прави. Общо взето много голяма вероятност е да си е отишло завинаги от тоя свят кейефси-то.

Тема Re: Мониторен проблемнови [re: hopeless2]  
Автор Дeлиятa (Морския)
Публикувано16.03.06 08:02

Загубата на яркост и евентуално видими линии на обратния ход на екрана вече е съвсем друг проблем. При тези признаци и преглед от специалист действително монитора може да се бракува. Според мен винаги трябва да се направи обстоен преглед на повредена елестронна система преди да се бракува освен ако собственика има повече средства и е решил да подменя техниката.

Автор zonko (Dipl.Ing.)
Публикувано17.03.06 11:28

Много ви благодаря, че така присърце взехте моите неволи!
Ще потърся сервиз, щом казвате, че е поправимо.
Бъдете здрави!

п.п.
А да ми препоръчате някой сервиз в София?

Хънибуш форевър!

Редактирано от zonko на 17.03.06 11:32.

Тема Re: Мониторен проблемнови [re: zonko]  
Автор Дeлиятa (Морския)
Публикувано17.03.06 17:42

В кой край на София сте.

Авторzonko (Нерегистриран)
Публикувано20.03.06 14:04

Близо до Театър София. Защо?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.