Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:27 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Има ли незасъхващ мастилено-струен принтер?нови  
АвторBaльo (Нерегистриран)
Публикувано04.03.06 19:48

Коя от системите мастилено струйни принтери (Епсон,Канон,ХП) е най-подходяща за рядко използване. Има ли начин, като се знае, че принтерът няма да се ползва няколко дни да се предпази от засъхване?

Тема Re: Има ли незасъхващ мастилено-струен принтер?нови [re: Baльo]  
Автор ЩиpлицМодератор (разузнавач)
Публикувано04.03.06 21:11

Практически всички могат да са "незасъхващи" за период от месец. Но условието за това е - качествено мастило. Ама наистина качествено, а не някой в магазина да ти каже, че е качествено...

Аз имам HP DeskJet 5652, не засъхва при каквито и да било положения, мастилниците се пълнят лесно, не се нуждаят от вакуумиране, и ползвам единствено мастило InkTec.

Имам и HP DeskJet 320, на който му купих нова мастилница. Работих малко с него, и го захвърлих в шкафа, понеже е многократно по-бавен от по-големия си събрат... Като ми потрябва след 2 месеца - извадих го от шкафа, пуснах един test page, и ....... не пропусна нито една точица........ Дано така остане и след като напълня мастилницата.

Щирлиц

Тема Re: Има ли незасъхващ мастилено-струен принтер? [re: Baльo]  
Автор Poджъp (Батето)
Публикувано04.03.06 22:08

НР, защото дюзите са на главата и дори да засъхнат на практика това не влияе на принтера. При Epson нещата са омно на обратно. Дюзите са на печатаща глава, а на патроните няма дюзи и ако засъхне почистването е много скъпо. Канон са някъде по средата - печатащата глава се сваля лесно (по-бизо е до Epson все пак), но е скъпа (на практика 2/3 от цената на принтера) патроните са евтини и се пълнят лесно.

Тема Re: Има ли незасъхващ мастилено-струен принтер?нови [re: Poджъp]  
Авторъ (Нерегистриран)
Публикувано05.03.06 09:48

А пък моя canon i250 за една година много пъти се запушва и въобще
и накрая нещо електрониката му замина.
ЛЕКА МУ ПРЪСТ.

Авторwww.virtualservice.bol.bg (Нерегистриран)
Публикувано05.03.06 11:12

Колкото и да е хубав принтера, ще се запуши главата, ако не се използват оригинални консумативи. Производителите вече използват химична съставка, която реагира с неоригиналното мастило /след пълнене или след смяна на мастилницата с неоригинална/ и главата се запушва /ако ще и всеки ден да се използва принтера/.
Решението е следното: Или да се използват само оригинални мастилници /без да се пълнят/ или като се купи принтера - оригиналните мастилници да се приберат и да се купят някакви китайски /примерно/, които може да се пълнят докато главата протече. За повече инфо:

Тема Иманови [re: www.virtualservice.b]  
АвторFOXHOUND (Нерегистриран)
Публикувано06.03.06 22:12

Например моят. НР 710 С . Купих го 2000г. и до сега за 6 години съм купувал само по веднъж черна и цветна глава. През другото време само пълнене с мастило - мое производство. Може да ви е смешно, но го правя от боя за яйца + някои добавки. Като качество на печата не се различава от оригиналното, а и не се запушва. Трябва да отбележа, че това е принтер модел 1998г. и резолюцията му не е като на сегашните, но и дюзите са по-широки и по-трудно се запушват.

Автор Пeтъp_ (познат ;-))
Публикувано08.03.06 20:55

ползвам Canon i560 с оригинални мастила(не ги пълня като свършат а си купувам нови касетки) и не засъхва никога, печатам веднъж на 2-3 седмици и нямам никакви грижи
освен всичко друго е и много икономичен и с много добро качество на печата

Тема Re: Иманови [re: FOXHOUND]  
Автор gamina (mind reader)
Публикувано11.03.06 13:14

като с моя DeskJet 400 - около година стоя с празна глава, бях я отписала, но за всеки случай я напълних с мастило, естествено не започна да печата и принтера пак беше архивиран, след 6-7 месеца вече реших да се разделя с 50 лева и да сменям главата, че ми трябва принтер вкъщи - да ама нашия започна да печата, само с малко спирт изчистих каквото иамаше засъхнало по главата, в момента работи чудесно, около два пъти седмично се пуска, само дето мастилото е много кофти и бавно съхне...

To those who understand, I extend my hand
To the doubtful I demand, take me as I am

Тема Re: Иманови [re: FOXHOUND]  
Автор Mixy (миксер)
Публикувано12.03.06 13:04

Къде продават калибрирани бои за яйца, че и аз да си взема?

Mixy

Тема Re: Иманови [re: Mixy]  
АвторFOXHOUND (Нерегистриран)
Публикувано12.03.06 19:03

Не ти се сърдя, че не ми вЕрваш Няма нужда да е калибрирана, тя е разтворима напълно! Когато се чудех дали ще стане в далечната 2000 година слагах под микроскоп дюзи от глава и те изглеждаха като пещери, а при същото увеличение в разтворената боя за яйца не се забелязват частички

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.