Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:51 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Висока температура???нови  
Авторtemp (Нерегистриран)
Публикувано28.02.06 08:46

Машината ми е с ЦПУ П3 на 1ГХ ама май много отива да вдига по Целзий, та запитването ми е дали някой знае какви са му допустимите и нормалните температури.

10х all

Тема Re: Висока температура???нови [re: temp]  
Авторcc (Нерегистриран)
Публикувано28.02.06 08:50

До 55градуса за настолни машини.

Тема Re: Висока температура???нови [re: cc]  
Авторcool (Нерегистриран)
Публикувано28.02.06 12:13

бе да моя на 67град бачка лятото 4 год вече

Тема Re: Висока температура???нови [re: cool]  
Автор Джинджифил Джинджифилoв (Хитър Потър)
Публикувано28.02.06 21:16

А някой ще ме светне ли с каква програма-термометър му се мери температурата и колко е оптималната стойност? Да не е както при хората 36? Или колкото по-малко, толкова по-добре. Ако е близо до 0, трябва ли му печка. Ако се разгорещи, как му се духа? И какво всъщност отразява тази температура? Много ми е интересно значи.

Дървото че е дърво, по-умно от нас изглежда

Редактирано от Джинджифил Джинджифилoв на 28.02.06 21:20.

Тема Re: Висока температура???нови [re: Джинджифил Джинджифи]  
Автор bigg_red (мног як)
Публикувано28.02.06 22:27

Аз по спомени си мисля , че критичната е към 70 градуса.
Над 70 кристала почва да деградира

Тема Re: Висока температура???нови [re: Джинджифил Джинджифи]  
Автор Haчko (страхлив корем)
Публикувано28.02.06 23:41

Ами маниаците си охлаждат процесорите докъм -20 градуса по Целзий, така че страшно нема! А като стане жега... виж

например

"Мяу" - това е "бау" на котешки.

Тема Re: Висока температура???нови [re: bigg_red]  
Авторmi (Нерегистриран)
Публикувано01.03.06 12:23

Не съвсем, за някой процесори е така, но за повечето температура от 65-70 е нормална и няма страшно.
Примерно моя процесор е целерон Д 2,4Гхз и нормалната му работна температура е между 62 и 68 градуса като му дават максимална температура към 74 градуса. А и понеже ме мързи да пиша ето малко за четене и няколко таблици.

. А и да кажа досега не съм виждал изгорял процесор заради охлаждане, но за сметка на това ми е изгаряла видеокарта поради тази причина.

Тема Re: Висока температура???нови [re: temp]  
Автор ngs (временНо...)
Публикувано01.03.06 14:18

Az съм За маняците ! и ZA фирмите ,дето казват ,че нормалната темература на процесора е 70 ДЕградуса :)))

Впрочем ,температурата ,която се дава от производитела като горна граница е тази ,на която той ИЗДЪРЖА! ,а не е нормално да си работи на нея!!!!!!!!!!!

Както каза Пичът по-горе ,горна непоносима темературна граница е 55гр. ,под нея процесора работи по-добре ,над нея - ПО ЗЛЕ :) ... ,въпрос на маркетинг и надлъгване да ти докажат ,че машината работи с вентилатора вътре!!! , със или без паста , с китайско кофти захранване или китайско по-хубаво :)))

По добре рано ,отколкото всеки път!

Тема не е толкова ниска.нови [re: ngs]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано01.03.06 20:40

ако погледнете който и да е thermal design guide на интел, например

ще видите, че те приемат за нормална работна температура на корпуса на процесора 70 градуса Цел. в различните им примери околната ( в кутията варира между 35 - 50 в различните им примери, но на корпуса на процесора винаги е 70 ( за десктопи ) при това, обърнете внимание, че интел специално подчертават, че дадената мощност в таблиците им , и която ползват във формулата си НЕ Е МАКСИМАЛНАТАС разсейвана в най-лошия случай, а при нормална работа. т.е. като се натовари яко процесора е нормално да му се повиши разсейваната мощност и съответно температурата над 70. много дъна можеш а настройваш алармата на 80-90, нали ?
държа да спомена все пак, че това е температурата на корпуса на процесора. самия кристал няма пробледми да работи и на 140 градуса, дифузията ( деградацията ) почваше някъде над 150 , забравил съм точната цифра ) . не намирам данни за термичното съпротивление Кристал-Корпус, за да сметна наистина до колко можеш да си позволиш да се нагрее корпуса...
но проблема при 80-90 градуса е повече, че се повреждат другите компоненти наоколо, вкл. и цокъла. а много страдат и електролитните кондензатори около процесора, които се рздуват и изсъхват
навремето 486-ата съм си правил експерименти, на 100 градуса си вървеше като пушка, ама платките на дъната прегаряха :) и цоклите се разтопяваха

а сега например, като искам набързо да тествам некое дъно за лаптоп, изобщо не слагам радиатор, че ми е много работа, :) ами си имам една капачка метална , пълна с вода, та водата си завира набързо, ама на процесора нищо му няма - към 1000 дъна съм пробвал с него така досега :)

но с 2 думи накрая, добре е да е под 70 градуса

а иначе пичовете си правят и -100 :) с 2 хладилни компресора :) или -196 с течен азот :)

Тема Re: не е толкова ниска.нови [re: Milenn]  
Автор ngs (временНо...)
Публикувано02.03.06 21:21

Всичко идва от това че човек не дава пари ,или е излъган да не дава пари!!!!

Технологиите си изискват средства и определението МАНИАК ,не е правилно! по скоро масата ,със заблудени виждания определят така хората ,които се грижат и познават природата на технологията.

Трдуно е да се обясни на хората ,че вентилатора прави така ,че да работи добре процесора ... по скоро охлаждането.
За това БОКС процесорите се продават в комплект Процесор и точно изчислен фан към него. Сякаш Автора е искал да ни подскаже ,че двете са на една цена!!! и няма нищо по-обикновено от това да дадеш за охлаждане сума почти толкова голяма колкото процесора ,без предрасъдаци! та дори и по-голяма.
Винаги съм се кефил ,когато някой човек си купи голямо ,скъпо и безшумно охлаждане... , може и добро водно ,но не от тези които прокапват вътре

като за начало нека не се набутваме много понеже сме в БГ и заплатите няма да се лъжем не са от най високите ,поради което и психиката ни е нагласена да цъка малко кофти ,но ще се оправим :)) АЗ ВЯРВАМ
и 50градуса е поносима тежест за душите ни :)

По добре рано ,отколкото всеки път!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.