|
Тема
|
Външен харддиск?
|
|
Автор | VBProgrammer (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.02.06 12:35 |
|
Искам да го ползвам за пренасяне на филми и цялата колекция от МП3, backup и работа от нас. Мисля да го мъкна всеки ден от работа до къщи и тн.
Големина около 200GB, USB2, за скорост нямам претенции.
Най-важното да е издържлив.
Препоръчайте модели.
Мерси предварително.
| |
|
Аз съм си решил проблема с вътрешен диск 3.5" в USB кутия. Определено не го разнасям много, ползвам го по-скоро като "депо" и го закачаме на различни компютри. Вариантът с вътрешен диск в кутия не е най-удароустойчивият, но е относително евтин.
От друга страна, можеш да намериш вътрешен диск 2.5" (за лаптоп), който да сложиш отново в кутия. При този вариант удароустойчивостта е по-висока (все пак е диск за лаптоп, те ги правят малко по-устойчиви), за сметка на обема. Най-големите дискове, за които се сещам, са около 120 Гб, мисля.
Трети вариант е готов външен диск, но там цените скачат значително. Не мога да ти препоръчам конкретен модел.
| |
|
Хеее. Здрасти. ;о) Отдавна не съм те мяркал насам. Няма ли да ти пуснат кю на работата де. Я запретни ръкави пред шефа, и му дай да се разбере. ;о)
Та да споделя каква кутийка съм си взел аз.
Избрах за хард-диск едно Хитачи 250ГБ, 8МБ кеш. Но с външните USB кутии стоят три проблема. Първо - по-малките на размери 3.5" кутии много рядко имат вентилатор. Е, хайде, за това Хитачи не му трябва, но стигаме до 2 - на БГ пазара рядко има нещо оригинално, и се случи така, че една кутия посмъртно не можа да тръгне на скорост USB2.0. На какъвто и комп да я бучна - се хваща за стандартния USB host controller, и въобще не вижда enhanced. Затова като ходих в магазина - си носех и лаптопа да я включа направо на място. ;о) ... Проблем 3 - ми беше още в началото когато купих харда, щото първо мислех да го ползвам на старата си USB кутийка от Плекстора. Е да, ама не. Не ще да разпознае по-голям от 137ГБ хард. Няма 48-битово LBA. ;о) Затова накрая се спрях на една алуминиева 5.25" USB2.0 ктуийка с вентилатор, захранването се контролира от USB порта, и при изключване на компютъра - спира и USB кутията. ;о) Красиво изпълнение, и щом няма да го носиш много често в чантата си - не мупречи че е 5.25".
Клипвай по кюто като се мернеш насам.
Щирлиц
| |
|
Ползвам го за същото, ПИКА се казва, френски. 200 Г ми струваха 250 лв с ДДС.
Въртя го между Мака и Деловете. Пушка е ! С две ръце, да.
| |
Тема
|
Re: Външен харддиск?
[re: 4eHe]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 07.02.06 07:42 |
|
аз пък тебе не съм виждал скоро, ако си същото ЧеНе от едно време. кога ще си дотътриш харуера да се напием и наповръщаме?
p.s. тези хардове има ли ги в България? може и на мен да ми потрябва подобен след време.
Satan`s Defloration Incorporated
| |
|
За кутия -
Диск какъвто ти душа иска.
За външен хард 200гб. -
На Лудия пръч - да има ги и двете неща в България.
За подробности ICQ 210118935, че да не правим реклама тук.Редактирано от Poджъp на 07.02.06 08:09.
| |
Тема
|
Re: Външен харддиск?
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор | 4eHe (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.02.06 21:03 |
|
И аз та обичам, ще пием. Не знам кога
Като ти потрябва един такъв след време ме намираш и ми пишеш. Ще си платиш пощенски и тва е.
| |
|
|
|
|