|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
СТРАННО
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (културтрегер) |
Публикувано | 13.01.06 16:34 |
|
Здравейте!
Имам следния проблем:
ДВД записвачката от време на време изчезва като устройство.
Какво имам:
- WinXp SP2 (лицензен)
- Два твърди диска по 200 GB закачени на един IDE кабел
- DVD-ROM и DVD-RW закачени на втория IDE кабел.
Ще помогнете ли?
Забравих да спомена, че записвачката е Slave. Преди не съм имал проблеми. Лятото направих малък upgrade и се съмнявам, че дъното ми ASUS прави номера.Редактирано от Cтaниcлaв! на 13.01.06 16:53.
| |
|
при мен е същото, но не ми се е случвало да ми прави тоз номер. на компютъра на родителите ми става, но не при ДВД устройството, ами при 6 в 1 четеца на карти.
| |
|
Какъв софтуер имаш че един приятел имаше проблеми с някаква бъгава версия на Алкохол120% или нещо подобно за емулиране на виртуално CD та се бяха скарали 2 такива програми и му бяха скрили единия дял на диска.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
На мен пък........
[re: Диaн]
|
|
Автор | Toнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 14:18 |
|
Ми изчезна ТВ тунера снощи, предната седмица няколко пъти както си работи РС излиза един син екран, казва че има някакви хардуерни или софтуерни проблеми ама нищо конкретно, започва дъмп, брои до сто и се рестартира. Но тогава тунера си работеше, от снощи обаче го няма и не го намира като устройство. Ще видя дали платката не се е поизвадила от слота, може ли да е от това ??
| |
Тема
|
Re: а софтуера??
[re: Диaн]
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (културтрегер) |
Публикувано | 17.01.06 18:18 |
|
DEAMON
| |
Тема
|
Re: СТРАННО
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
Автор | Лидep (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 21:38 |
|
Виж си джъмперите и провери дали не си сложил и двете устройства да "робуват" едновременно. На мен ми се е случвало това, по погрешка сложих и двете ми оптични като роби и единия постоянно изчезваше.
| |
|
на CS са...
| |
Тема
|
Re: СТРАННО
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
Автор | Лидep (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.01.06 10:27 |
|
Тогава ги сложи ръчно на Master и Slave. Aко не знаеш как, отгоре на устройствата има лепенки, които показват модела на устройството и датата на производство, както и разни други неща, които във случая не ни интересуват. Обикновено там има и схема за разположението на джъмперите. Ако ли не, виж какъв точно ти е модела и пусни един Гугъл. Като попаднеш на сайта на производителя там също би трябвало да има схема на джъмперите. CS понякога прави мизерии. Също така хвърли един поглед и на БИОС-а си.
| |
|
Разкарай "демона" ако не ти е належащ за около седмица ако проблема продължава вече рови за другото. Сложи "алкохол 120" ако ти е належащо. Просто една от тези бози криеше дисковете. На демона мен ми скрои много гаден номер като ми преименува наскоро "D" като "Е" и някои програми които бяха на D почнаха да правят проблеми.
Подобен проблем имах със една друга игра по-точно с крака и "street resing sindicat" или нещо от сорта там крака лъжеше компа нещо и изключваше CD-то и когато излезеш не както трябва и оставаш без CD. Устройството се появяваше като влезеш в играта и излезеш както трябва.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
|
знам как се прави това....
За 14 години до много и най-различни изводи съм стигнал...
Всичко в машината ми е на CS... като разбира се съм спазил основните правила с кабелите
нищо, мисля че даде резултат една лека интервенция - размяна на захранващите кабели на записвачката и четеца 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|