Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:24 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема отново за LCD ???нови  
Авторdd (Нерегистриран)
Публикувано14.01.06 14:17

Май поотмина първоначалния захлас по LCD мониторите и взеха да се чуват оплаквания - най -вече че уморяват очите не по-малко от CRT . Проблема май е в луминсцентните лампи с които се осветява панела . Светлината от луминсцентните лампи трепти с 50 -60 Hz ,а намаляването на яркостта става с намаляване на активните цикли на лампата - трептенето става по- видимо ( поне така е при плазмените телевизори ,но те се гледат от далече ).Някой знае ли нещо по въпроса - дали е така ,или примерно в LCD използват други луминсцентни лампи ,или пък такива с разминати цикли ???

Тема Re: отново за LCD ??? [re: dd]  
Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано14.01.06 14:29

Няма да мога да се включа по същество в темата, но искам да ти кажа, че аз въобще не чувствам умора от моя SAMSUNG SyncMaster 913v....

Работи много доволно и мисля че щади очите.

Тема Re: отново за LCD ???нови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор Haчko (страхкор)
Публикувано14.01.06 19:14

Аз пък не чувствам умора с моя "Philips 107P50" (CRT)

"Мяу" - това е "бау" на котешки.

Тема Re: отново за LCD ???нови [re: Haчko]  
Автор ClD (акъл wanted)
Публикувано14.01.06 22:28

Аз пък се уморявам на моя... (какъвто и да е)... Минат ли повече от 15-16 часа пред компютъра и се уморявам, мама му стара...

Тема Re: отново за LCD ???нови [re: dd]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано15.01.06 07:37

май ти е доста стара информацията... верно съм чувал, че имало такива монитори, с лампи на 50-60 херца, ама май е било много отдавна....то вече нормални лум. лампи няма на 50-60 херца... всичко ползва електронни баласти на високи честоти..
а като стана въпрос, срам не срам, да си кажа какво ме учуди миналия месец - безтрансформаторен конвертор за лум. лампа на лаптоп!!! винаги съм си мислел, че е възможно да се направи, и съм се чудил защо не са го направили, а то не съм знаел!! и то доста отдавна , Компак Армада М700 ползва такъв.
с пиезо-кристален преобразувател !! стори ми се направо невероятно като го видях, даже строших един кристал, за да се уверя, че не сънувам :)

Тема аа, още нещо за плазменитенови [re: dd]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано15.01.06 07:41

телевизори-
не слагай знак за равенство между Плазмен и LCD

съвсем различни животни са , плазмения няма лум. лампи... нито кристали :)

Авторdd (Нерегистриран)
Публикувано15.01.06 20:03

Междувременно почетох малко по темата ,най-вече от томсхардуер.ком .Хората са си изработили обективни тестове за мониторите.Основните изводи са ,че са много малко унивесалните LCD ,и то с компромис -да става за офис ,игри , видео ,фото .Професионалните също са специализаирани и не стават за всичко.Тенденциите са да се отива към 19" с MVA+Overdrive panels .Всички LCD имат проблем с с прекалената яркост , която естествено може да се намали ,но за сметка на цветовете . Друг проблем е неравномерната осветеност .Проблемите свързани с флуоресцентните лампи се решават с подмяната им със светодиоди ( OLED ) - вече има профи монитор на пазара - NEC SpectraView 2180WG-LED , $ 6600 ( цената е за USA ).
Що се отнася до плазмения екран - всеки пиксел се състои от три мини флуоресцентни лампи - червена ,зелена и синя .( това за Милен )

Тема Re: отново за LCD ???нови [re: ClD]  
Автор Ulysses (Eyewalker)
Публикувано15.01.06 20:29

аз пък най-малко се уморявам от монитора като е изключен и се заниамвам с друго (страхотен релакс е момчета пробвайте да не седите зад компа повече от 3 часа в съзнателно състояние, кефа се равнява на "нещо_друго_голеите_знаят_какво" )

извинявам се за просотията по-горе, но истината е че всеки е по-продуктивен, когато седи за монитора само по работа не повече от 6-9 часа на ден, а аз и по 36-40 часа съм седял преди години

Винаги има изход ...

Автор Haчko (страхкор)
Публикувано15.01.06 20:41

Нагълтал си се с глупости като биба с дуди, както казват във Врачанско "Tom's Hardware" е място, където можеш да прочетеш платени рекламни съобщения, оформени като "независими" статии. Да ме прощаваш, ама не приемай за чиста монета всичко, което прочетеш в мрежата.
И това за Милен накрая... Все едно да обясняваш на Стоичков как се рита топка

"Мяу" - това е "бау" на котешки.

Тема :) ти пък сеганови [re: Haчko]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано16.01.06 04:32

все пак знанията му сега са няколко стотин пъти повече от оня ден, похвално е това, се се е разтърсил сам :) остава да пообиколи още няколко места, да огледа конкуренцията и фирмените сайтове на НЕК, Шарп, Самсунг и Торисан и т.н. производители... :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.