Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:39 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Celeron D 3.06Ghz VS Sempron 2800+ 64bitнови  
Авторgadnqr4eto (Нерегистриран)
Публикувано07.01.06 12:56

Здравейте, изправен съм пред голяма дилема и искам да попитам кое да предпочета Celeron D 3.06Ghz или Sempron 2800+ 64bit. Моля дайте ми вашите мнение кое от двете е за предпочитане, като се има в предвид че компютъра няма да е за игри, ами просто искам да си направя ъпграде на системата и кое е за предпочитане. Благодаря ви предварително :)

Тема Re: Celeron D 3.06Ghz VS Sempron 2800+ 64bitнови [re: gadnqr4eto]  
Автор Lalveol (непознат )
Публикувано07.01.06 20:35

Семпронът определено е по-добрият вариант от гледна точка на производителността. Селероните открай време са си ухапани, не се връзвай на по-високата честота, просто не си заслужава да си даваш парите за такова нещо.
:: CPU AMD Sempron 2800+ s.754 ::
Цена: 74 USD
CPU Intel Celeron-D 3.06GHz s.775 ::
Цена: 101 USD
64-битовото разширение на АМеДе и вграденият в процесора контролер на паметта са си сериозно предимство. Като цяло, Семпронът предлага по-добро съотношение цена/производителност.

Тема Re: Celeron D 3.06Ghz VS Sempron 2800+ 64bit [re: Lalveol]  
Авторgadnqr4eto (Нерегистриран)
Публикувано07.01.06 21:05

Хмм... 1-во благодаря ти много за мнението 2-ро с цените с които аз разполагам не е толкова фрапантна разликата :
CELERON D 3.06Ghz, S478, 256k, 533Mhz - $89
K7 2800+ Sempron 64Bit, S754 - $82
В този смисъл за 7$ повече не е никакъв проблем а пък и по принцип за селерона съм си харесал много добро дъно (поне според мен) http://www.asrock.com/product/P4Dual-880Pro.htm на доста достъпна цена... от 52$, и пак по изчисления семпрона ще ми излезе малко по скъпо от селерона, именно заради това се чудя кое да предпочета .....
Единственото което се чудя дали селерона ще работи по добре в 32 битова среда от семпрона, за 64 битова е ясно кой ще работи и кой не :)))))))
Благодаря много пак за мнението :)

Автор Lalveol (непознат )
Публикувано08.01.06 12:54

По принцип не бих ти препоръчал нито единия вариант, щото сокет 754 отдавна не е актуален, а селеронът наистина е твърде ухапан. Със семпрона няма проблем за 32 битовиоте приложения, основното, което увеличава производителността е вградения в процесора контролер за паметта.

Примерно с това дъно ще може да отреже главата на Семпрона. Ама, дет' съ вика, както си решиш. Таман ще наместиш и 7-те долара отгоре.
ASUS K8N/NF3 250/s.754 67$ 69

АвторNicko (Нерегистриран)
Публикувано09.01.06 09:28

Сакън пич, не прави такава грешка да купиш Интел процесор и да го сложиш на Вия дъно . Единственото предимство на Селерона е, че може да работи на оригинален Интел чипсет, като чипсетите на Интел винаги са били отлични като съвместимост/стабилност/драйвери. А ти си на път да хвърлиш в кофата за боклука единствения коз в полза на Селерона като избереш чипсет на жълтите маймуни Вия. Но според мен дори този коз вече не е достатъчно силен за да избере човек Интел проц. Селерона е малко по-бавен, много по-горещ и малко по-скъп от Семпрона, което автоматично го зачерква като възможен избор. Вчера купих за приятел дъно Asus K8N4-E и Sempron 2600+ и видео Asus GF6600 Silencer PCI-E и 1GB памет A-Data. Получи се великолепна машинка, свръх стабилна и достатъчно производителна.

Тема Re: Celeron D 3.06Ghz VS Sempron 2800+ 64bitнови [re: Nicko]  
Авторstelyo (Нерегистриран)
Публикувано16.02.06 11:03

Zashto ne si kupish 64-bit CELERON na 3.06 Ghz. - cena 102$

Тема Re: Celeron D 3.06Ghz VS Sempron 2800+ 64bitнови [re: stelyo]  
Автор Alkoholok (degustator)
Публикувано16.02.06 12:31

Според мен Cellerona определено е за предпочитане, но за него чипсета трябва да бъде i865, или 915 но тогава ти трябва и процесор за 775 а не за 478.

Тествал съм две машини едната с въпросния Sempron ( вече не помня с кво дъно беше) а другата с един архивен Celleron 2,0 GHz ( не Celleron D разликата е значителна ) с дъно Asus P4P8-X, Cellerona беше клокнат на 2,8 за да има база за сравнение. И двете машини бяха с по 512 RAM.
Ползвах Sandra за тестовете, резултата беше 3:1 за Cellerona.

А тука говорим за Celleron D na 3,06 GHz така че престанете с приказките за по производителния и студен Sempron.

Просто Cellerona иска хубаво дъно с интелски чипсет и това го прави като цяло по скъп от Semprona

Авторochinko (Нерегистриран)
Публикувано16.02.06 16:32

Идеята да вземеш Celeron/Sempron е да постигнеш по-добро съотношение цена/производителност, а и щом няма да играеш игри, най-добре си вземи дъно с вградена видеокарта и модерен чипсет от сорта на ASRock K8NF4G-SATA2 за $59. За парите си изтребва рибата. Ако има нещо по-добро на тая цена или близка, ще съм любопитен да науча.

Нищо неактуално няма в цокъла 754. Просто е ориентиран към нискобюджетни машини.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.