Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:51 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Прекъсва звук и образ на DVD-то.Помощнови  
Автор puhyiv (непознат )
Публикувано28.12.05 15:53

Имам един проблем с моя компютър, надявам се че ще можете да ми помогнете. При включване на компютъра и пускане на DVD от хард диска с програмата Power DVD всичко е OK. Но след 5,6 минути музиката и образа започват да накъсват,което е много неприятно. Отначало помислих че е от кодеците, но явно не е. Стигам до извода, че това е претоварване на процесора, след като загрее компютъра и започва да го прави. От време на време го прави и с mp3-ки но по рядко, може би защото файловете са по малки. Също така ми прави впечатление че и някои други програми вървят по-бавно в сравнение с един Lap top. Освен това при едновременна работа на Bit komet, Winamp и някои от браузърите за Интернет също се забелязва макар и по рядко същото прекъсване. На какво ли се дължи това според вас? Все си мисля, че това е някакъв хардуерен проблем.
Ето и данните: Pentium 4/2.4Mhz, Ram 512Mb, Video FX 5600

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от puhyiv на 28.12.05 16:01.</EM></FONT></P>

Редактирано от puhyiv на 28.12.05 16:04.

Тема май е софтуерен проблеманови [re: puhyiv]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано28.12.05 17:55

Май ти е софтуерен проблема я вземи си изтегли един SpeedFan или нещо подобно - той ще ти даде температура на процесора, на харда (ако има поддръжка) скорост на вентилаторите и тмпература на процесора на дъното. Има и още 1 показател на който трябва да обърнеш внимание - процентно натоварване на процесора да не се окаже че имаш някоя гадина и ти товари проца.
Така че теглиш програмката, инсталираш, пускаш си филма и гледаш кое ще мине нормите.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Прекъсва звук и образ на DVD-то.Помощнови [re: puhyiv]  
Авторpuhyiv (Нерегистриран)
Публикувано28.12.05 23:22

Инсталирах SpeedFan и се получиха следните резултати: Fan 1 - 0 RPM; Fan 2 - 3444 RPM /с потенциометър за регулиране/; Fan 3 - 0 RPM. Оттук излиза че има 3 вентилатора, от които 2 не работят /според мен/. Други резултати:
Temp 1 – 23C
Temp 2 – 73C /Свети в червено/
Temp 3 – 73C /Свети в червено/
Temp – 73C /Свети в червено/
Temp – 73C
HDO – 34C
Средното натоварване на процесора за Winamp е 55%, за avi 65% а за DVD

Авторpuhyiv (Нерегистриран)
Публикувано28.12.05 23:33

За DVD достига до 100%, вследствие на което и прекъсва образ и звук. Бих те ли ми казали според вас тези резултати какво трябва да се направи? Кои са допустимите норми?

При Лап тор същото DVD върви с натоварване на процесора до 85%. Явно нещо има.

Автор iwann (*******)
Публикувано29.12.05 09:09

Само един вентилатор имаш включен - на процесора - другите просто ги нямаш. 73 градуса е много висока температура - предполагам че радиатора се е задръстил с прах и вентилатора не обдухва добре ребрата му. Свали капаците на компа, изкарай го на балкона и го продухай с прахосмукачката.
И внимавай да не те глобят за замърсяване на въздуха!

Редактирано от iwann на 29.12.05 09:10.

Автор Tomasz (писмо в бутилка)
Публикувано29.12.05 22:17

+ високите температури - нещо те товари допълнително. Аз съм с музейна щайка Celeron 460Mhz 224MB RAM и Winamp никога не е товарил PC-то повече от 20%. За avi - ако е някой стар XVID наистина стига до 100% за DVD се върти около 90%. Ама все пак щайгата ми е музейна

---

Тема Re: Прекъсва звук и образ на DVD-то.Помощ [re: puhyiv]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано30.12.05 14:06

Определено грее много ама прекалено много - земи го отвори и погледни дали ти бачкат вентилаторите, дали няма прахоляк и обърни внимание на процесора на дъното че май той прегрява яко - на някои им слагат малки вентилатори и то не от най-качествените.
А ако е в гаранция - бегом у фирмата продала ти компа все пак да не си изгубиш гаранцията а в повечето фирми "почиствеане на компютърна конфигураця" се заплаща. Ако не е в гаранция отвори капака от противоположната страна на дъното и го остави така да бачка и погледни дали вентилаторите ти си бачккат.

не е невъзможно да имаш някой бацил който да товари яко системата и.....

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Прекъсва звук и образ на DVD-то.Помощнови [re: Диaн]  
Автор puhyiv (непознат )
Публикувано04.01.06 23:19

Искам най-сърдечно да благодаря на всички за мнението и помощта, която ми дадохте за отстраняване на проблема. Оказа се че самия вентилатор и радиатор на процесора са затлачени с прахоляк; вентилатора на видеокартата изобщо не работи,поради което се наложи смяната му. Така вече всичко върви нормално - аудио, видео и ДВД. Температурата на процесора вече падна на 42-46 градуса /беше 72-78С/

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.