Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:47 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема нотбук раница -отзивинови  
Авторroboteca (Нерегистриран)
Публикувано03.10.05 13:59

Здравейте
Не знам дали точно тук трябва да постна това мнение...(ако админ-а го виде МОЛЯ го сложи кадето трябва)

Дълго време се чудех и сърфирах доста за да проуча въпроса с раниците за нотбук. Тъй като скорошната ми придобивка издуни джоба ми до дупка трябваше да търся няква раничка за нотбок на добра цена:

Купих си тази раничка Dicota BASE XX BackPac ACTION

http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=257_258&products_id=11927
Искам просто да предупредя другите хора който в момента си търсят раница да не си купуват тази!!!
раницата ПУСКА ВОДА!!! и то яко, при най-малкия дъжд вашата ценна придобивка ще бъде намокрена обилно

Тема Re: нотбук раница -отзивинови [re: roboteca]  
Автор ЩиpлицМодератор (разузнавач)
Публикувано03.10.05 15:01

Админа не се мярка често, но модератора го видя...

Добре си е мнението, точно за тук е този хардуерен проблем.

Сега на въпроса: Погледнах линка, и никъде не пише, че тази раница е дъждоустойчива. Има други модели, които в комплекта си имат "приспособление за дъжд". ;о)))) Не, не се смейте, това не е дъждовална машина, а мушамичка, с която се покрива раницата ПРОТИВ дъжд. Ето линка:

. Виждал съм и други, които са си водоустойчиви, но цената им беше над 200 лв.

За теб - мога да те посъветвам само - да си потърсиш такова "приспособление за дъжд" към раницата, и когато завали - го слагай. ;о)))

Успех.

Щирлиц

Тема Re: нотбук раница -отзивинови [re: Щиpлиц]  
Автор METHOD (логистик)
Публикувано15.10.05 22:00

Не много по темата, но да Ви кажа аз как реших проблема с пренасянето пък и да попитам нещо

Покрай лаптопа си взех две и раници - това е едната Samsonite Riptide ~ $ 40

И Victorinox Oxford ~ $ 80

Samsonite Riptide отговаря по-добре на нуждите ми - по-добре е организирана и е някак си по-компактна.

Ето време е за въпроса - знам, че мога да надпиша с кирилски букви клавиатурата на лаптопа си в една фирма близо да МОСТ Компютърс, но не ми е пределно ясно каква е технологията - притеснявам се, че трябва машината да се разглобява...
Самия лаптоп е Compaq Presario R4025US - силно напомня HP NX9105 - клавиатурата си е направо същата, само че черна. Ако тази фирма е надписвала за СТЕМО лесна работа - но ако нямат опит с подобен модел хич не ми се рискува...
Някой имал ли е подобни проблеми?

Редактирано от METHOD на 15.10.05 22:17.

Тема Re: нотбук раница -отзивинови [re: METHOD]  
Публикувано16.10.05 13:11

Хм, сложен въпрос. Най-вероятно свалят само клавиатурата. Това е лесно, понеже клавиатурите на лаптопите предимно са направени да могат да се откачват с 2-3 винта отдолу на компа, и се свързва към платката с лентов кабел в куплунг. По-скоро проблема ще е - колко ще е траен надписа. ;о)

Щирлиц

Автор Xoлдън (уморен)
Публикувано16.10.05 17:33

Мисля ,че не ги свалят.Но наистина не са трайни надписите.Аз работя на фонетика и въобще нямам тоя проблем.По удобно е.

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат

АвторLady (Нерегистриран)
Публикувано17.10.05 00:17

Приспособлението за което става дума се нарича дъждобран. Няма нищо смешно в него, то предпазва скъпа техника от дъжд. Случвало ми се е да попадна под дъжда заедно с моя приятел, който все още няма достатъчно надеждна чанта за лаптоп. Мина една кола и ни обля с вода. После доста се притеснявахме как ще се отрази това на лаптопа. Оцеля. Но оттова съм решила да му подаря друга чанта. Като става дума за чанти, за мен най-добрата марка е Lowepro - там всичко е направено с мисъл, а и гаранцията ми е доживотна. Имат чанти както за лаптопи, така и за фотоапарати. Някои от моделите са именно с такъв дъждобран. А самите чанти и раници вътре са много добре защитени и имат много отделения, за да можеш да си сложиш какво ли не...
www.Lowepro.com

Тема Re: нотбук раница -отзивинови [re: Lady]  
Публикувано17.10.05 10:39

Абре, не бре. ;о)) Не че е смешно приспособлението, но са го описали като "приспособление за дъжд". ... И се сетих за вица за борците, дето шефа им подарил по един часовник, обяснил им, че часовниците са херметични, и могат дори да се къпят с тях. ... Още същата вечер единия звъни по мобата на шефа, и пита: "- Шефе, абе, шефе бе. А откъде се пуска топлата вода?".

Щирлиц

Автор METHOD (логистик)
Публикувано17.10.05 17:53

Минах през фирмата, до МОСТ, която надписва...Оказа се, че тя надписва за тях всички лаптопи, които продават.
Цената е 12 лева, самата клавиатура като платка не се сваля, само отделните пластмасови копченца, което ме устройва перфектно - свалям ги и им ги нося

Питах дали е трайно, жената каза и отсече 2 години

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Автор METHOD (логистик)
Публикувано09.11.05 20:16

Е, сега след една седмица с новонадписаната клавиатура мога да кажа, че съм изкл. доволен

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Тема Re: нотбук раница -отзивинови [re: roboteca]  
АвторCлyчaeн (Нерегистриран)
Публикувано02.12.05 14:53

Targus правят най-добрите чанти и раници за лаптопи.Една раница струва около $80.Материята е водонепропусклива.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.