Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:38 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Virtual Memory is too lowнови  
АвторTopLap (Нерегистриран)
Публикувано06.12.05 04:22

Понякога ми се появява съобщение Virtual Memory is too low в долния десен ъгъл - на какво се дължи това и как може да се оправи. Ползвам ХР и имам 512 МВ РАМ , Пентиум4 2.4 ГХц

Тема Re: Virtual Memory is too lowнови [re: TopLap]  
Авторrocт (Нерегистриран)
Публикувано06.12.05 08:47

Според мен нямаш достатъчно място на хард диска,по точно на С дяла.

Тема по принцип....нови [re: rocт]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано06.12.05 10:59

По принцип за почти всички версии на Windows има едно златно правило - на дяла на който ти е инсталнат да има поне 3 пъти повече свободно място от колкото ти е РАМ-а за XP поне е желателно да е повече от 1.5 гига. А ако работиш с няакакви други приложения които също си искат свободното място например WORD има навика да си прави някакви темплейт-документи които съм засичал че понякога стигат няколко стотин мегабайта особенно ако има графики и картинки из тях, да не говорим за някоя програма за редактиране на картинки така че трябва да се съобразиш и с това. Така че чисти "C"-то и остави свободно място поне 2-3 гига че иначе се бърка винбоз-а и се налагат чести преинсталации така че това не е на хубаво дето ти го пише.
А ако драскаш дискове някои програми първо правят "имидж" около 700 мегабайта и после драскат така че сложи и това като определяш празното място.

това не беше за "гост" ама да не разводнявам темата съм го закачил за неговото мнение като продължение

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: по принцип....нови [re: Диaн]  
Авторrocт (Нерегистриран)
Публикувано06.12.05 14:46

Диане,благодаря ти ,че си толкова изчерпателен по темата ,че днес малко ме мързеше да пиша подробно.......................Наздраве на всички именници.

Публикувано06.12.05 16:00

Благодаря на Диан и на госта за изчерпателните отговори

Само за информация на С имам свободни близо 2 ГВ но явно си трябва повечко, което май не е много добре . Имам още един диск с инсталиран ХР но там не ги прави тия номера. Според мен е необходимо да преинсталирам Уиндоуса защото го имам вече близо година и половина. Впрочем има ли някакви рекомендейшънс на колко време е добре да се прави преинсталация или това си зависи от как работи системата ?

Тема Re: по принцип....нови [re: TopLap]  
Автор After_Dark (бироунищожител)
Публикувано06.12.05 16:40

смисъла да се преинсталира е поради задклавиатурното и същевременно предмониторното устройство - с най-добри чувства го пиша това - не се засягайте
имам работещ комп с Вин95 от поне 6 години
сега съм с ХР СП2 от около половин година и мисля поне 2-3 години да си го ползвам
проблема идва от кофти или калпаво деинсталиране на знайни и незнайни програми
чистене на регистрите помага и на системните папки НО трябва да знаеш какво и къде
друг начин е имидж на чисто инсталиран вин и само го заменяш като земе да става опърничав от глупостите дето си накачулил - тва от личен опит
успех

Автор Cremate (неебателен)
Публикувано06.12.05 19:20

Ооо, просто трябва да се увеличи размера на виртуалната памет или да се включи опцията "размер, управляван от системата"! Бих могъл да обясня къде се намират тези ностройки, но Windows-a ми е на български и не знам колко ще стане ясно!
Значи: десен клавиш върху "Моят компютър" - "свойства" - "разширени" и се натиска бутона "Настройки" при "Производителност", отваря се прозорец "Опции на изпълнение", оттам "Разширени" и по-надолу има бутон "Замени". Оттук нататък се опрвяйте сами, че с желанието си да помогна бая се поизложих

П.П. За улеснение мога да предоставя Windows на български

Не всеки, който те измъкне от лайната ти мисли доброто!

Редактирано от Cremate на 07.12.05 01:03.

Тема Re: по принцип.... [re: After_Dark]  
Публикувано08.12.05 05:30

Благодаря на Cremate за съвета - след като го изпълних повече съобщението за недостатъчна памет не ми се е появявало .

After_Dark , подхвърлил си според мен много интересна идея, само трябва да я дообясниш. Как да направя имидж на чисто инсталиран Уиндоус и как да го заменям? Ако те мързи да пишеш можем да се чуем на Skype - luboskywalker

Тема Re: по принцип....нови [re: TopLap]  
АвторXoпTpoп (Нерегистриран)
Публикувано09.12.05 05:31

Наистина идеята е интересна, само трябва да се дообясни като за по-слабограмотни люде

Тема Re: по принцип....нови [re: XoпTpoп]  
Автор ethernall (Overmind)
Публикувано09.12.05 17:14

има специални image софтуери като Norton Ghost и др. общо идеята е че ти прави имидж на диска/партишъна и някой ден ако решиш (например се помаже вина) си намазваш партишъна и се връщаш в състоянието в което е бил компа при правенето на имиджа, в нета има повече инфо..

тука в линквете има връзка към Hiren's Boot CD, в него има няколко такива софтуера...

Колкото повече - толкова повече!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.