Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:03 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Връзка между два компа по LANнови  
Автор Energy Dragon (неудържим)
Публикувано08.11.05 12:13

Прекарах си LAN интернет на единия комп и му сложих втора лан-карта за да го свържа в мрежа с другия комп, че и той да ползва интернет. Но въпросът ми е дали моят доставчик на интернета няма да разбере че и другия комп ползва нета и да започне да ми се ръбчи? Та ако има опастност да разбере ми кажете какво трябва да се направи за да може той да не разбере.

Машините би трябвало да работят, хората би трябвало да мислят.

Тема Re: Връзка между два компа по LANнови [re: Energy Dragon]  
Автор ethernall (Overmind)
Публикувано08.11.05 15:02

зависи от доставчика, ма обикновено не е проблем

Колкото повече - толкова повече!

Авторминaвaщaтa фeя (Нерегистриран)
Публикувано10.11.05 16:15

би ли ми обяснила, как изглежда ръбчещ се интернет доставчик!?

Тема Re: Връзка между два компа по LANнови [re: минaвaщaтa фeя]  
Публикувано10.11.05 21:43

Не знам към кого е отправен въпроса? Не е към мен сигурно щом говориш в женски род но нека ти обясня за доставчика. Неговата мрежа е малка, има не-повече от 300 потребителя. Познава ги добре. В мрежата всеки си има юсърнейм и парола и така влиза- не е да ръгнеш кабела и толкоз. Та той може да разбере че има друг комп и да ми иска глоба и съответно да ми резне кабела което не ми се ще да стане.

Автор GSX ()
Публикувано10.11.05 22:36

На лимит ли си или неограничен? Скорости има ли или споделен канал?
Според мен ако си на лимит едва ли ще ти се ръбчи, особено ако изразходваш лимита приблизително 2-но по-бързо и го надвишаваш:) Дори трябва да ти счупи от цената ако става въпрос за повечко гигабайти:) А за познаването зависи от мрежата, ако влизаш с 2 различни IP-та, вместо едно няма как да не познае. Рутера на доставчика през който минаваш динамично ли ги раздава или ти е дал статичен адрес? Ако са сериозни по отношение на сигурността би трябвало да следят съответствия на IP-тата, MAC адресите на мрежовите карти и акаунтите, при промяна да режат нета и да трябва да ги уведомяваш за да те пуснат. Как викаш си го направил? Абе щом имаш нет действай, няма страшно, ако ти се ръбчат им кажи, че има и други варианти, клиента винаги има право:)

Тема Re: Връзка между два компа по LANнови [re: GSX]  
Публикувано11.11.05 17:32

На ограничен достъп съм - 1GB месечно. Статично е IP -то. Не влизам с две IP-та-единия комп е в мрежа с другия и интернет връзката е share -ната. Иначе той много следи, един път се опитах да включа нета на един друг комп и всичко направих както трябва но не ще и неще и му се обаждам и го питам защо не мога да си инстална нета на друг комп а той ми каза че не е регната там нещо LAN картата и защото е различна не става. Но в този случай сега мисля че няма как да разбере.

Тема Re: Връзка между два компа по LAN [re: Energy Dragon]  
Автор Tomasz (KiedysCieZnajde)
Публикувано13.11.05 16:15

Амииииииии кво да ти кажа брато ... аз така съм вързал съседа към другата мрежова иииии като голям нахалитет отидох при доставчика и му викам - брааааат дигни малко скоростта, че зарибявам съседа, да си купи суич и да ми се маха от главата, че ми трябва свободен PCI.
Нали знаеш зависи на какъв доставчик попаднеш.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.