Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:54 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Консултация за харддискнови  
Авторнaчинaeщ c oпит (Нерегистриран)
Публикувано29.09.05 16:54

С Дюрон на 800 Мхц съм но диска ми е 30 Гб и е 5500 оборота, паметта ми е 128 Мв, работя с 3дсмах 6, казаха ми че диска трябва да го сменя да е бърз 7200 об с 2 Мб кеш памет и да дигна паметта на 512 Мв. Аз се питам какво да направя на първо време понеже нямам тази възможност, дали да взема бърз харддиск или да дигна паметта поне на 256 Мб. Бихте ли обяснили кое дава по-голям принос за бързодействието-паметта или бързината на диска. Колеги ми дават съвет, смени дюрона с целерон защото дюрона бил греял и целерона бил по-бърз. До този момент с дюрона нямам проблеми по отношение на греене. Но при натоварване с кадкам системи дюрона се бави. Какво да правя.

Тема Re: Консултация за харддискнови [re: нaчинaeщ c oпит]  
Автор ethernall (mastermind)
Публикувано29.09.05 17:07

дигни рама, после диска (добре е да е не с 2 а с 8МБ кеш), и накрая процесора

Автор D.H.V. ()
Публикувано29.09.05 17:42

Трябва ти памет. Много. Колкото и да сложиш, винаги иска още гадината. Затова първо ву сложи РАМ, ако можеш директно 512. Ще усетиш разликата моментално, нито с бърз хард диск, нито с нов процесор няма да постигнеш такъв ефект.

Автор Haчko (безднадеждност)
Публикувано29.09.05 20:08

Не се бави процесорът обаче, както си мислиш ти. Вдигай паметта. И не се лъжи да сменяш "Duron" с "Celeron" - голяма грешка ще направиш.

...Крайно време беше да намажа нещо...

Редактирано от Haчko на 29.09.05 20:08.

Автор Tomasz (KiedysCieZnajde)
Публикувано29.09.05 22:38

Имаш 2 варианта:
1.Най-вероятно дъното ти е с SDRAM - значи виж колко ти държи макс. на плочка .... да не вземеш 256 на цяло и да не тръгне. Ако е по-старо дъното може и да не ти тръгне по-новата SD RAM с по-малкото чипове по нея (а старата е скъпа или трябва да търсиш на старо). Така ако имаш 3x128 (384MB) (а дано и 256 да ти поддържа дъното) ще можеш спокойно да намалиш виртуалната памет на 256MB и да направиш минимум и максимум да са еднакви ... ако си с Win 98 (да ама 3DS Max 6 не върви на 98 значи си с XP) и FAT 32 правиш един дефрагмент с Speed Disk ... и нямаш нужда от нов хард. Номерът с лимитиране на виртуалната памет и дефрагмент със Speed Disk можеш да пробваш и без да се харчиш за рам, но тогава трябва да лимитираш поне на 384MB, но резултатът няма да бъде кой знае колко голям - е поне като тръгне да обработва нещо голямо няма да дрънка твърдия диск една камамара време . С две думи RAM ти трябва ако докато работиш в някоя програма и започне едно дълго четене от твърдия диск ... без в момента да извършваш някакви фаилови манипулации. В такъв случай като добавиш рам-а тоя комп става вечно твой ... няма да може да го продадеш след 2 години за цената на докупения RAM ... е можеш да му купиш някой друг вентилатор и да го пържиш докато умре.
2.Ако работата е свързана повече с четене и запис ... по-бърз твърд диск (тоя може да ми го продадеш евтино, че съм с 4GB все още), който ще ти тръгне на дъното с повече кеш (по-добре повече от 2MB). И събираш пари за нова щайга ... като ги събереш продаваш тази със стария хард и черпиш приятели от печалбата.

Точно за 3DS Max 6 бих казал повече RAM ... аз пържа Celeron 433MHz на 468MHz с 224MB RAM и работи долу-горе добре при прости фигурки ... като му лимитирах виртуал-а на 64MB често забива при по-сложни ... значи рам не му стига. Е рендеринга е бавен, но какво да се прави - Celeron.

Значи за смяна на Дюрон на 800 Мхц с Celeron на 800 Мхц и дума не може да става - май и двата не стават много за пържене ... така че няма смисъл.

Тема Re: Консултация за харддискнови [re: Tomasz]  
Публикувано30.09.05 10:12

Нещо не разбирам, мой приятел има конфигурация 800 Мхц целерон с 512 Мв рам, видеокарта Жефорс 2 – с 64 Мб ддр и харддиск 30 Гб на 7200 оборота.Той ме съветва, че целерона не греел като дюрона и можел да понася по-големи натоварвания от дюрона, освен това рендеринга се правел по-добре в сравнение с дюрон, за сравнение ми казва че 3дсмакса тръгвал при него за 30 сек. При мене той тръгва за близо 1 мин. Той ми предложи да взема направо сдрам Рам 512 МВ на един чип и един бърз хард и разликата ще е поне 3 пъти. Убеждава ме, че ако имам същата конфигурация като него няма да постигна по-добър резултат от него защото той все пак е с целерон. Защо са тия противоречиви мнения. И дума не може да става за пържене, не си падам по това, става въпрос да дигна бързодействието с наличния дюрон на 800 Мхц. Май засега ви разбирам, че трябва да дигна рама направо на сдрам 512 Мв, но трябва някой да ми каже дали да взема на един чип паметта и дали дъното ми позволява това. На дъното имам 2 слота, само в единия има 128 сдрам пс133 едностранна. С Уиндоус хр сървиз пак 2 съм.

Тема ами да беше казал ....нови [re: нaчинaeщ c oпит]  
Автор After_Dark (бироунищожител)
Публикувано30.09.05 10:31

... какво ти е дъното ли ?
то и в книжката към него си пише колко поема и от какъв вид
между другото може и биос-а да си ъпгрейтнеш и не се плаши толкова от овърклок - ако е в разумни граници няма проблем
най-лесно е ако си занесеш комп-а в магазина и пробваш на място коя става и коя не

Тема Re: Консултация за харддискнови [re: Tomasz]  
Публикувано30.09.05 11:12

за Целерона - аз един такъв копърмайн на 800 съм го пускал стабилно на 1120 че и отгоре (шина 140+), сега е на 1066, че староро дъно гръмна па новото не мое да се пържи толкова... та толко за овърклока... ааа и един туалатин от 1400 фърфеше на 1600 ма от токовия удър замина и процесора и дъното та са си търся нов туалатин ако има некой под ръка... Целероните по традиция се клокват яко - защото са с по-малко кеш например (но пък работи на честотата на дрото)
за рама - трябва да фърфи със поне 256 рейки, ма да види дали ще понесе 512 (малко вероятно) за 3ДМ - повече памет му е майката...

Публикувано30.09.05 11:34

Слагай памет ти казах, само МНОГО внимателно провери в нета дъното ти дали поддържа рейки по 512 и дали поддържа едностранни рейки...
Тва че макса тръгва при него по-бързо не е толкова от процесора а от повечето памет и по-бързия диск - при зареждането на програма става предимно четене от диска и зареждане в паметта и съответно сваляне от паметта на диска на ненужните в момента неща... та така...

има и друг пиниз - тоя твоя приятел много може да си улесни живота ако си модне ГФ2-ката на Quadro - тва предполагам знаеш е професионалната серия на ГФ - тоя карти правят хардуерно много от нещата за които иначе отива процесорно време - демек рендването става доста по-бързо - модването става като се сменят местата на 2 резистора, имаше даже и некъф софт-мод, дмек с драйвер, ма дип че не мога са да се сетя как се казваше простотията дето го прави туй....

Тема Re: Консултация за харддискнови [re: ethernall]  
Публикувано30.09.05 14:59

Да му се невидело немога да ви кажа кво ми е дъното щото немам книжка. Требва да гледам под лупа сигурно, кутията е ниска. Това, че целерона има по-малко кеш от дюрона не означава ли че програмите ще се стартират по-бавно, а бързия диск не компенсира ли този недостиг на кеш памет, та май моят приятел май фъфле и ме лъже, че целерона бил по як и по бърз от дюрона.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.