|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Намяляне на шума, част 1
|
|
Автор |
unhappy (непознат
) |
Публикувано | 23.08.05 16:57 |
|
Здравейте,
Доскоро бях притежател сам на Семпром 2200 със някакво глупаво охлаждане - Титан. От Раковска взех за 8.50 лв ново охлаждане ( само вентилатора ), които е буквално безшумен - засметка на това градусите се вдигнаха с 10 ( на 55 оверклокнат е на 2 гигахерца ). Сега обаче останаха други източници на шум:
1. Харддиска
2. Вентилатора на видеокартата
3. Вентилатора на захранването
Харддиска шуми само при работа ( макстор да му се не види ) все пак ако някои има идеая за обешумяването да каже.
Мисля да спра вентилатора на видеокартата и да наставя старият титан на по-малко обороти ( от 12 на 5 волта това сигурно ще значи 1000 оборота от орогинални 2500, но за сметка на това е 3 пати по голям ).
За захранването обаче нямам идея.
Моля за всякакви коментари
| |
Тема
|
Re: Намяляне на шума, част 1
[re: unhappy]
|
|
Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
Публикувано | 23.08.05 17:05 |
|
За видео-картата си го измислил. Захранването - може да се пригоди управляем вентилатор, който си променя оборотите в зависимост от температурата. Хард-диска - сменяй с Hitachi, и проблема е решен. ;о)
Щирлиц
| |
Тема
|
[re: Щиpлиц]
|
|
Автор |
unhappy (непознат
) |
Публикувано | 23.08.05 17:19 |
|
Nqkakwa idea za niskoshumni PSU-ta ?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Haчko (безднадеждност) |
Публикувано | 23.08.05 18:55 |
|
Задай си въпроса на кирилица и ще ти кажа няколко.
Много е щуро на плажа.
| |
Тема
|
[re: Haчko]
|
|
Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
Публикувано | 23.08.05 19:36 |
|
;о)))
Щирлиц
| |
|
Даааа преди време нещо ни перна сачмата и решихме да правим комп без вентилатори и речено -сторено - преработихме медния ентилатор на един селерон във воден, радиаторите от захранването и тях ги метнахме на водно и цялата работа я правихме на естествена циркулация с радиатор от парното на жигула - ако искаш вярвай компа си дигна теглото с около 15 кила.
Проблемите почнаха когато установихме че се оплучава електрокорозия от радиатора на захранването и корпуса - радиатора се разпадна и навосдни компа - от цялата работа се отказахме наистина само харда се чуваше.
Иначе сега ползвам AMD SEMPRON 2400+BOX градусите които най-много вдига са 45 (като не е натоварен около 35) което си е в нормата сякаш и вече година все още си е много тих.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
[re: Haчko]
|
|
Автор |
unhappy (непознат
) |
Публикувано | 24.08.05 12:33 |
|
Манияк :P
Идеи за нискошумни захранвания ?
| |
Тема
|
Re: mi...
[re: Диaн]
|
|
Автор |
unhappy (непознат
) |
Публикувано | 24.08.05 12:36 |
|
А насоки за хардуерно нохау за тези водни охлаждания?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Haчko (безднадеждност) |
Публикувано | 24.08.05 12:42 |
|
Не, българин.
"Fоrtron" с голяма (120 милиметра) перка. Аз съм с такова и съм много доволен. Има и по-скъпи решения - безвентилаторни захранвания.
Много е щуро на плажа.
| |
Тема
|
Re: mi...
|
|
Автор |
Haчko (безднадеждност) |
Публикувано | 24.08.05 12:43 |
|
Много е щуро на плажа.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|