Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:10 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Гаранционна карта vs Конфигурациянови  
Автор lubomirlz (непознат )
Публикувано15.06.05 21:12

Нямате си и на представа на каква ебавка попаднах днес. Защо много фирми в България фалирали. Едно семейство си купува "нов" компютър преди 4-5 месеца, отивам аз днес да им кача една игра понеже не им тръгва, мъча се аз половин час да я подкарам, а тя не ще да зацепи.За мое голямо учудване като натиснах properties на my computer ми се появява процесор intel celeron 1.7
вместо 2.4 box както си пише в гаранцията. Продължих да проверявам компонентите и попадам на RAM 224MB в гаранцията пише 256 MB DDR400.
Препоръчах на хората да ходят в магазина и да правят скандала,но дали ще им подменят компонентите не се знае. Единствената надежда е че потърпевшия собственик е полицай.Вероятно с нужните действия и уведомяване на Комисията за защита на потребителите/май имаше такава/ ще се оправят нещата. ФИрмата е пловдивска но за съжаление не си спомням името.

Тема Re: Гаранционна карта vs Конфигурациянови [re: lubomirlz]  
Автор Mixy (миксер)
Публикувано15.06.05 21:21

За процесора - или са го метнали човека или са проспали нещо (случват се и грешки), паметта може би наистина си е 256, като 32 са споделена локална памет за вградено видео. Абе трябва да се гледа (и проверява) какво се купува ...

Mixy

Тема Re: Гаранционна карта vs Конфигурациянови [re: Mixy]  
Автор lubomirlz (непознат )
Публикувано16.06.05 03:27

Да прав си като се замисля беше с вградено видео към дъното точно 32МБ но за процесора не ми се вярва да са объркали нещо. Е поне утре ще ги успокоя за рама.

Автор V. Grig (ентусиаст)
Публикувано16.06.05 11:23

Чакай да позная, компютъра е купен от техно-маркет/полис, метро или друг подобен магазин ...

Винаги ми е било странно защо хората купуват компютри от тези магазини и в крайна сметка си га нахакват стабилно ... винаги можеш да намериш някой познат който поне малко да разбира от компютри ...

Автор SimonP (comment)
Публикувано16.06.05 14:22

Чудно как на систем пропъртис ще видиш дали процесора е бокс или не. За сведение - бокс е, когато е с оригинален радиатор/вентилатор и 36м гаранция.
Така, а отговора на въпроса как може да е различна честота от посочената - дължи се на факта, че различните процесори работят на различна честотна шина (200/400/533/800MHz), а честотата на 90% от дънните платки се настройва софтуерно - в биоса и ... ако приятелите ти са били посетени от "токов удар" биоса се е ресетнал до фабричните настройки и честотата вместо 2400 е паднала на по-ниската... А ако си качвал игра, която иска поддръжка на DX9 на ниво хардуер (т.е. да се поддържа от видеокартата както е при GF FX5500 например) поради тази причина не е тръгнала. Хайде следващия път първо прочети какво пише в дебелите книги или интернет и тогава се прави на умник, става ли?

Хубавото на лошото и лошото на хубавото е, че все някога свършват.

Редактирано от SimonP на 16.06.05 14:24.

Тема Re: Гаранционна карта vs Конфигурациянови [re: SimonP]  
Автормнooo (Нерегистриран)
Публикувано16.06.05 15:15

смешно

вместо да четеш
аре земи един такъв селерон
направи си токов удар
и виж кво ше стане

Тема Re: Гаранционна карта vs Конфигурациянови [re: SimonP]  
Авторa (Нерегистриран)
Публикувано16.06.05 15:23

да

и къв GF FX5500
човека опредено е с 32мб вградено видео

Тема Re: Гаранционна карта vs Конфигурациянови [re: a]  
Автор ЩиpлицМодератор (разузнавач)
Публикувано16.06.05 16:41

"да се поддържа от видеокартата както е при GF FX5500 например"

Кой точно каза, че не чете!?

Човека даде инфо, за да обърне внимание на автора на темата, и да не ходи да се излага. От какъв зор правиш този злополучен опит да го опонираш?

Щирлиц

Тема предположение от аматьор? [re: lubomirlz]  
Автор Диaн (uguoT)
Публикувано16.06.05 17:41

Я пак погледни какво са написали в картата и какво разпознава компа че SEMPRON 2400+BOX на AMD работи на 1.7 гигахерца (да сме точни на 1.666) ад не семпрона да четеш като селерон?? То верно че пишеш да е интелски ама знам ли? да не е на АМД?
Е все пак погледни и тогава ми напиши "не си прав колега" стават грешки понякога де.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Тема Re: Гаранционна карта vs Конфигурациянови [re: Щиpлиц]  
Автор V. Grig (ентусиаст)
Публикувано16.06.05 17:46

Едит

и аз не чета

Редактирано от V. Grig на 16.06.05 17:49.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.