Тема
|
Гаранционна карта vs Конфигурация
|
|
Автор |
lubomirlz (непознат
) |
Публикувано | 15.06.05 21:12 |
|
Нямате си и на представа на каква ебавка попаднах днес. Защо много фирми в България фалирали. Едно семейство си купува "нов" компютър преди 4-5 месеца, отивам аз днес да им кача една игра понеже не им тръгва, мъча се аз половин час да я подкарам, а тя не ще да зацепи.За мое голямо учудване като натиснах properties на my computer ми се появява процесор intel celeron 1.7
вместо 2.4 box както си пише в гаранцията. Продължих да проверявам компонентите и попадам на RAM 224MB в гаранцията пише 256 MB DDR400.
Препоръчах на хората да ходят в магазина и да правят скандала,но дали ще им подменят компонентите не се знае. Единствената надежда е че потърпевшия собственик е полицай.Вероятно с нужните действия и уведомяване на Комисията за защита на потребителите/май имаше такава/ ще се оправят нещата. ФИрмата е пловдивска но за съжаление не си спомням името.
|
|
Тема
|
Re: Гаранционна карта vs Конфигурация
[re: lubomirlz]
|
|
Автор |
Mixy (миксер) |
Публикувано | 15.06.05 21:21 |
|
За процесора - или са го метнали човека или са проспали нещо (случват се и грешки), паметта може би наистина си е 256, като 32 са споделена локална памет за вградено видео. Абе трябва да се гледа (и проверява) какво се купува ...
Mixy
|
|
Тема
|
[re: Mixy]
|
|
Автор |
lubomirlz (непознат
) |
Публикувано | 16.06.05 03:27 |
|
Да прав си като се замисля беше с вградено видео към дъното точно 32МБ но за процесора не ми се вярва да са объркали нещо. Е поне утре ще ги успокоя за рама.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
V. Grig (ентусиаст) |
Публикувано | 16.06.05 11:23 |
|
Чакай да позная, компютъра е купен от техно-маркет/полис, метро или друг подобен магазин ...
Винаги ми е било странно защо хората купуват компютри от тези магазини и в крайна сметка си га нахакват стабилно ... винаги можеш да намериш някой познат който поне малко да разбира от компютри ...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
SimonP (comment) |
Публикувано | 16.06.05 14:22 |
|
Чудно как на систем пропъртис ще видиш дали процесора е бокс или не. За сведение - бокс е, когато е с оригинален радиатор/вентилатор и 36м гаранция.
Така, а отговора на въпроса как може да е различна честота от посочената - дължи се на факта, че различните процесори работят на различна честотна шина (200/400/533/800MHz), а честотата на 90% от дънните платки се настройва софтуерно - в биоса и ... ако приятелите ти са били посетени от "токов удар" биоса се е ресетнал до фабричните настройки и честотата вместо 2400 е паднала на по-ниската... А ако си качвал игра, която иска поддръжка на DX9 на ниво хардуер (т.е. да се поддържа от видеокартата както е при GF FX5500 например) поради тази причина не е тръгнала. Хайде следващия път първо прочети какво пише в дебелите книги или интернет и тогава се прави на умник, става ли?
Хубавото на лошото и лошото на хубавото е, че все някога свършват.Редактирано от SimonP на 16.06.05 14:24.
|
|
Тема
|
[re: SimonP]
|
|
Автор | мнooo (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.05 15:15 |
|
смешно
вместо да четеш
аре земи един такъв селерон
направи си токов удар
и виж кво ше стане
|
|
Тема
|
[re: SimonP]
|
|
Автор | a (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.05 15:23 |
|
да
и къв GF FX5500
човека опредено е с 32мб вградено видео
|
|
Тема
|
[re: a]
|
|
Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
Публикувано | 16.06.05 16:41 |
|
"да се поддържа от видеокартата както е при GF FX5500 например"
Кой точно каза, че не чете!?
Човека даде инфо, за да обърне внимание на автора на темата, и да не ходи да се излага. От какъв зор правиш този злополучен опит да го опонираш?
Щирлиц
|
|
Тема
|
предположение от аматьор?
|
|
Автор |
Диaн (uguoT) |
Публикувано | 16.06.05 17:41 |
|
Я пак погледни какво са написали в картата и какво разпознава компа че SEMPRON 2400+BOX на AMD работи на 1.7 гигахерца (да сме точни на 1.666) ад не семпрона да четеш като селерон?? То верно че пишеш да е интелски ама знам ли? да не е на АМД?
Е все пак погледни и тогава ми напиши "не си прав колега" стават грешки понякога де.
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
|
|
Тема
|
[re: Щиpлиц]
|
|
Автор |
V. Grig (ентусиаст) |
Публикувано | 16.06.05 17:46 |
|
Едит
и аз не чета  Редактирано от V. Grig на 16.06.05 17:49.
|
|