Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:33 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема какви компютри използвате в офиса?нови  
Авторghost (Нерегистриран)
Публикувано12.05.05 15:53

Моля, помогнете ми, с шефа ми водим разгорещен спор за това какви са най използваните компютри по офисите.
Ако искате да споделите вие какви по мощност комютри използвате, ще ви бъда много благодарен.././

Тема Re: какви компютри използвате в офиса?нови [re: ghost]  
АвторVlady (Нерегистриран)
Публикувано12.05.05 16:48

Workstations:
P4 3GHz
512 DDR 400
80 GB HDD
LCD 17" FSC
Intel Integrated video Extreme Graphics 2
Integrated Sound
Server:
P4 3GHz
1GB DDR 400
160 GB HDD SATA
Integrated video and sound

Тема Re: какви компютри използвате в офиса? [re: ghost]  
Автор ЩиpлицМодератор (разузнавач)
Публикувано12.05.05 17:07

Ами, имам едно ХТ на 4.77 мегахерца (лаптоп разбира се), но секретарката ми проби дупка на главата докато и дадох АТ-то (пак лаптоп, разбира се). 286 машина на 12 (или 16 беше) мегахерца, цял мегабайт рам. Безинертен екран, нормално флопи... ;о) Даже мислех да и сложа саунд-бластер, но единствения, който става на тази машина му искат 3 лева, и не можах да се спазаря. Иначе и ние имаме съвременни компютри. В счетоводството съм сложил АТ486/33 с 8 мегабайта. А за мен остана ХТ-то, ама съм доволен. Екрана му е синьо LCD, като на ръчен часовник, въобще не изморява очите, чета си даже книжки на него.

;о))) Сега сериозно. От гореизброените машини само 486-цата участва в счетоводството. Другите ги ползвам за разнообразие, и колкото да не хванат паяжини. Иначе за счетоводство - Notebook Pentium II / 233 / 64MB / 3.2GB / FDD / CD / 12.1" TFT. За сервиза имам мааааалко по-читав Notebook Compaq Evo N1020V - Pentium 4 / 2.4GHz / 512MB / 40GB / FDD / DVD-CD-RW (combo) 15" TFT.

Не знам за какво се карате, но за офис вече няма как да се ползват стари щайги. Интернета вече не е лукс, а необходимост. А в последните години се нароиха вируси и троянци и т.н. неща, заради които се изисква по-нова операционна система, по-нова антивирусна, която също работи под нова операционна система... кръга се затваря, и на нас вече не ни стигат 200 мегахерца. Трябва си барака на 1.7 - 2.6 гигахерца, ХР, защитна стена, антивирусна... Приложния софтуер също се разраства, вече каквато и програма да ползвате - си иска добри ресурси. Компютрите остаряват морално много бързо. Ако трябва да закупувате нова машина - сериозно го обмислете, за да не се харчите после повече заради малко спестени сега пари.

Спомням си навремето, когато още тракахме в училище на добрите стари "Правец 82". ;о) ... АТ286 беше лукс. А после успях да събера парички да си купя собствена 286-ца. CGA монитор... ;о) С малко усилия успях да му инсталирам даже Windows 3.10. А харда... 40 мегабайта. То нямаше и с какво да го напълня даже. Постепенно минах на 386/40, после 486/100, и първия ми Cyrix/200 ;о))) Жестока машина. Можеше да слушам музика, да гледам VCD, и даже да записвам с купения за $83 BT848 ;о) Докато дойде момент да мина на AMD, съревнованието бе към своя край!!! 450 мегахерца беше върха. Нямаше какво повече да се иска от компютъра. ... И го продадох. ;о))) ... Само че шило в торба седи ли. ;о) Тогава купих на майтап този лаптоп ХТ на 4.77. Е, всяко зло за добро. Оттогава събирам само лаптопи, и да си кажа - приятно е. ;о) ... Само че така минавайки през спомените - тези ресурси за които споменах - за какво биха ни стигнали сега? За няколко МР3-ки? За текстов редактор? ... ;о) No way!!! Надявам се че никога повече няма да ми се налага да пиша на РЕ2.

Щирлиц

Автор [Matrix]Ghost (Conquer)
Публикувано12.05.05 18:06

ХАха-защо спориш с шефа-нали знаеш, че той винаги е прав

Тема Re: какви компютри използвате в офиса?нови [re: [Matrix]Ghost]  
Автор bigg_red (мног як)
Публикувано13.05.05 00:21

Въпроса е много общ.
Каква ще е машината зависи от това,
за какво се ползва

Тема И аз ползвам такъв :)нови [re: [Matrix]Ghost]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано13.05.05 15:47

Автор riptor (DaSame)
Публикувано13.05.05 17:28

АМД Дюрон 848мхз, 256 ДДР400 (-32МБ shared video ram), sound, lan, video - onbioard (asrock a7vm май е модела на дъното) , 80 хдд( не за друго а за даунлоуд).

Тема Re: какви компютри използвате в офиса?нови [re: Щиpлиц]  
Автор Kpъr ()
Публикувано13.05.05 18:32

майтапиш се ти, ама нашата тел. централа си е истинско xt - i8088 ... с ром-чето което има вътре си действа автоматично, няма user intervention ...

Тема Re: какви компютри използвате в офиса?нови [re: Kpъr]  
Автор kитaeцa (с дръпнати очи)
Публикувано13.05.05 19:58

Тя и совалката кара с тия чипове вече 20 и кусур годинки :)

Ако си пробвал всичко възможно и пак не става - RTFM!

Автор Диaн (uguoT)
Публикувано13.05.05 19:59

Като за начало трябва да седнете и да помислите точно за какво ще се ползва, какъв софтуер ще ви трябва и т.н. После не е зле да поразгледате кои системи се продават със софтуера - все пак когато купуваш нова машина със софтуер бате БИЛ иска 80$ за Виндос а не 200 (на кой му пука че бил home edition a нe PRO), за офис пакета също има отстъпки. Иначе ако искаш идея че да нямаш проблеми - поразходете се из фирмите 2-ра употреба има хубави DELL-ове около гигахерц поне ще знаете че няма да създадът проблеми, после им слагате по един DEBIAN за предпочитане може да сложите БГ локализацията "ТИЛИКС" и си свиркайте - ако искате да видите пък що за животно е тиликс-а дръпнете си "живото" CD и си го тествайте какво има и как изглежда - не хапе ама операционна система+офиспакет при батко бил са около 300-400$ а тиликса е без пари.
Пък за антивирус.... ами ако не се лъжа ф-прота е безплатен за линукс

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.