|
Тема
|
LAN проблем
|
|
Автор |
Reo () |
Публикувано | 23.04.05 08:23 |
|
Моля помогнете ми ако можете.Имам следния проблем.Преди около седмица всички останали компютри в локалната мрежа изгубиха достъп до моя компютър,като при сканиране най-често го виждат Offline или им излиза съобщениe,че компютъра не е достъпен.Категорично проблема не е с Firewall.
Направих следния опит-възтанових си образ на дяла с операционната система,на по-ранна дата когато всичко работеше ОК.Освен това пробвах и с инсталация на чисто нов Windows.Проблема си остава.Забравих да кажа,че аз имам достъп до шернатите ресурси на останалите компютри,но те нямат до мен.Ако стартирам FTP сървър-също няма проблем останалите да теглят от мен.
Картата ми е интегрирана на дъното - Realtek RTL 8139/810x.Мога да дам и допълнителна информация-ако някой може да ми помогне и се нуждае от нея.Подозирам,че проблема не е в мен,но не съм сигурен. 
| |
Тема
|
Re: LAN проблем
[re: Reo]
|
|
Автор |
vantop (непознат
) |
Публикувано | 05.05.05 10:48 |
|
Щом ти работи FTPто значи мрежата ти е ОК, като кабел, конектори и т.н., проблема най-вероятно е в сигурността ти на windows. Причина за промените от работеща мрежа под windows до неработеща съм забелязал се заключава понякгоа в updates на самия windows. Това е добре. Трябва да погледнеш правата за достъп на твоя комп, може да се наложи и на другите компютри в мрежата. Погледни на следния сайт. Там е описано всичко стъпкя по стъка.
http://snakefoot.fateback.com/default.html
| |
Тема
|
Re: LAN проблем
[re: vantop]
|
|
Автор | Embar (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.05 22:06 |
|
Имам едно предположение, във Properties на конекшъна в Authentication, виж има едно "Enable network access control using IEEE 802.1X". Ако е маркирано го демаркирай и обратното. Успех!
| |
|
|
|
|