|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Избор на процесор?
|
|
Автор | ml5O5 (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.05 18:03 |
|
Даите ми съВет какво да избера.Бях се спрял на Athlon XP 2500 Barton,но ми казаха 4е тоВа поколение процесори няма бъде6те...Сега се 4удя между Sempron i Celeron D ,но маи клоня към Sempron2500-2700 .Даите някакви отзиви?Мога да отделя около 100 долара (с ДДС)
| |
Тема
|
Re: Избор на процесор?
[re: ml5O5]
|
|
Автор |
kитaeцa (с дръпнати очи) |
Публикувано | 11.01.05 18:11 |
|
А с какво дъно си?
Ако си пробвал всичко възможно и пак не става - RTFM!
| |
Тема
|
[re: kитaeцa]
|
|
Автор | ml5o5 (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.01.05 18:17 |
|
Става дума за нова конфигурация.Първо искам да избера процесора,а после 6те питам и за дъно...
| |
Тема
|
[re: ml5o5]
|
|
Автор |
Публикувано | 11.01.05 18:24 |
|
При бюджет 100 долара за процесор, можеш да вземеш само някой на сокет 462 или 478 - без особени изгледи за перспективи. Между Семпрон и Бартон, бих избрал Бартон - двойно повече кеш (от Селерона също). Производителност - повече от задоволителна. СелеронД - ами какво да ти кажа, не бих си взел Селерон.
Също бих ти препоръчал да разглеждаш дъното и процесора заедно, а не поотделно - т.е. колко пари имаш за двете, а не за всяко едно поотделно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ethernall (mastermind) |
Публикувано | 11.01.05 21:26 |
|
То Семпрона си е стар Атлон с по-малко кеш... така че избора ти е горе доле м/у едно и също само дето семпрона е по-слаб
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DeSiMiL () |
Публикувано | 11.01.05 22:49 |
|
Да ти кажа аз лично съм за Barton-a. Предната ми машина беше с такъв на 2,5 и работеше много добре. За дъно ще ти препоръчам Gigabyte - модел от XP series които обикновенно бележат върховите модели на различните чипсети и сокети. За дъно от този клас плащаш значително ниска цена, а освен това върви с много допълнителни приложения, за които при други производители плащаш отделно, освен това моделите от тази серия се правят с японски кондензатори. Дъното е хипер добро за всичко освен овърклокинг- за такова нещо хора които се занимават с такива неща ще ти препоръчат със сигурност друг проиводител- Epox, LaN Party и подобни. Парите са си твои човек, ама Бартон-а със сигурност е по-добрия избор, а този дето ти е казал че няма бъдеще, вземи му кажи да хвърли боба и да поврачува къв комп да си вземем тука всичките, че да сме модерни през 2010 годин. През януари 2003 си взех първата 64-ка в Североизточна България а сега такива под път и над път и то на половината от парите които аз дадох.
.....................Брей що нещо изписаааах!
| |
Тема
|
[re: DeSiMiL]
|
|
Автор |
Публикувано | 11.01.05 23:50 |
|
Бих предложил на човека да си вземе дъно Abit или Asus - доста по-безпроблемни и, не на последно място, качествени. Колкото до чипсета - бих заложил на Nforce2 Ultra. Но КТ600 също е добър, както и КТ880.
| |
Тема
|
[re: kитaeцa]
|
|
Автор |
Ulysses (Eyewalker) |
Публикувано | 12.01.05 07:26 |
|
Ползвам АСУС с КТ880, мнооого съм доволен, само дето е капризно за памет. Семпрон ... не съм го помирисвал, но и не очаквам нищо от процесор, който има архитектура като на моя бартън 2500+, но е с по-малко кеш ...
Семпрон ако е за сокет 754 ... има някакво бъдеще, но май 939 е решението което АМД ше развива сериозно 754 ще си остане може би за ниския сегмент.
Винаги има изход ...
| |
Тема
|
[re: Ulysses]
|
|
Автор | ml5O5 (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.05 17:54 |
|
Ами за дъно мисля да дам около 90-100 долара...И аз маи клоня към Asus ili Epox,но сте прегледам и другите.Кои Semproni са за Socket754?За6то в България с падането на долара цените в левове не се променят даже и за новопристигналите партиди(купени с евтини долари?)Гледам сега 4е Атлон 2500Barton e 113долара ,а преди 3-4 несеца около 85 долара...Егати нали китаиците са вързани към долара...А и КТ88О не са ли само за 64 битовите процесори.Да гледам ли за SATA i USB 2.0, a съ6то и за 1934 ?По добре ли е HDD да е SATA?Извинете ме ,но не съм много вътре в не6тата и гледам да не се набутам
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 12.01.05 18:14 |
|
Да, ама АМД-тата не се произвеждат в Китай . Произвеждат се в Малайзия (познай къде имаше земетресения наскоро) и нищо чудно по-уфатни търговци да решат, че могат да изкярят по някой лев отгоре от цялата работа.
КТ880 е за с.462. За с.754/940 е К8Т800, а за с.939 - К8Т890. Нвидия за с.462 - nForce2, за с.754/940 - nForce3, за с.939 - nForce4. SiS не ги броя изобщо.
64 битови процесори стават на с.754 и на с.939 (940 е за сървърните Оптерони). Семпроните на с.754 са малко по-добре от онези за с.462 - част от тях са на базата на А64, с отрязани 64 битови функции. Останалите са старичките Торобред с повишена шина.
sATA и USB2.0 се предлагат от повечето дъна, също и 1394.
Ако искаш нов компютър, че и с перспектива за ъпгрейд, разполагаш с малко пари. Затова при този бюджет - Бартон с дъно nForce2 или КТ880. Асус, Абит, Ерох имат всички екстри за sATA, USB2.0, RAID, 1394.
Също един съвет - не пести от дъното, захранването и паметта, за да нямаш после проблеми (като стигнеш до стадий памет, кажи )
sATA е стандарт, който рано или късно ще се наложи. В момента, обаче, не превъзхожда драстично IDE. От друга страна IDE се поддържа и от новите чипсети, така че не е задължително да се хвърляш на sATA диск.
Най-накрая - напиши за какво смяташ да го ползваш тоя компютър?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|