|
Тема
|
EuroCase кутии и захранвания
|
|
Автор |
Mixy (миксер) |
Публикувано | 03.11.04 20:38 |
|
Някой може ли да даде мнение за захранванията и кутиите EuroCase? Видях ги на BAIT Expo, чешки са и се предлагат от Рила Арт с 18 м. гаранция. Цените им са средни: 480W Dual P4 PSU - 64 EUR без ДДС; 350W PSU - 20 ЕUR без ДДС; 300W PSU - 17,6 EUR без ДДС.
Някой ползвал ли ги е?
Mixy
| |
Тема
|
Re: EuroCase кутии и захранвания
[re: Mixy]
|
|
Автор |
dedis (минаващ) |
Публикувано | 04.11.04 16:30 |
|
Аз съм с такава - черна, с вграден три канален ЛСД термометър. Много ми харесва. Отлична изработка. Нямам мнение за захранванията им, защото съм с Сийсоник. Те твърдят, че са като Фортроните, ама знам ли ...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kиpил Дъpeв (професор) |
Публикувано | 06.11.04 14:55 |
|
Надупвал съм почти до дупка два вида от техните захранвания - 350-ка с коригиран фактор на мощността и 12см вентилатор, както и 480 ватовото, което е с два вентилатора.
Резилтати :
EC 350X PFC:
+12 V =====> 13.2 A (11.92)
+5 V ======> 27.1 A (4.98)
+3.3 V =====> 10.1 A (3.31)
Общо =======> 325.73 W
EC 480 PFC Dual CPU:
+12 V =====> 18.7 A (11.88)
+5 V ======> 25.9 A (4.91)
+3.3 V =====> 24.5 A (3.32)
Общо =======> 430.665W
Първото съм го тествал и на защита от късо съединение +5v към земя - ОК.
Впечатленията ми са за много добри захранвания, изчистени кутии с интересни функции. Идейни са и microATX кутиите (Q1, Q2, Q11).
п.п. Захранванията са правени някъде в Китай, а чехите произвеждат самите кутии, които имат тук-таме трески за дялане. Някои от захранванията имат и TUV сертификат.
Редактирано от Kиpил Дъpeв на 06.11.04 15:08.
| |
Тема
|
[re: Kиpил Дъpeв]
|
|
Автор |
Mixy (миксер) |
Публикувано | 07.11.04 09:33 |
|
Мерси за инфото!
Захранванията ми се видяха солидни и качествено изпълнени на външен вид, също така са и сравнително тихи. Кутиите също ми харесаха, особено модела:
отвън и отвътре
Цените им са повече от прилични и сериозно се замислям, дали да не пробвам с тях. Досега си мислех да се спра на Fortron или Zalman захранвания (освен качеството, най-важна ми е тихата работа) и някаква по-семпла кутия, но това с кутиите се оказа сложна работа. Или са прекалено натруфени, или твърде "дървени". Ta EuroCase ми се струва добро попадение.
P.S. Ползваш ли захранванията реално в някаква машина или само си ги тествал?
Mixy
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kиpил Дъpeв (професор) |
Публикувано | 07.11.04 11:47 |
|
Да. В над 15 кутии. 5412 е много готина (да не кажа идеалната - липсва й само 1349 порт на предния панел). И както споменах, Q1, Q2, Q3 и MS01 също са попадения, макар да имат и конструктивни кусури тук-таме.
Ребята, давайте жить дружно!
| |
Тема
|
[re: Kиpил Дъpeв]
|
|
Автор |
dedis (минаващ) |
Публикувано | 10.11.04 08:10 |
|
Моята кутия е точно тази, макар че съм с друго захранване. Изключително солидна изработка. Към нея дават пластмасови ключалки за безвинтово закрепване на драйвове, готини подвижни метални капачета за РСІ дупките отзад. Страничните капаци са също с ключалки - безвинтово. Абе "Шкода"
Термометърът е върха - три сензора от плоските. Слагаш ги където искаш - аз гледам южния мост, видео картата и харда. Има преходник за един вент - да го контролираш да не спре /почва да писука/. Има часовник и два-три други пиниза. Свети култово синьо.
Има два УСБ отпред , няма файъруайър наистина, на ако нямаш цифрова камера, едва ли ще потрябва. Отзад си има, разбира се, ако дъното ти е такова.
За мен най-доброто на тази кутия е дълбочината й - 490мм - чудесна за АМД дъна. Преди това /460мм/ не можех да си сложа свестно СД и ДВД драйвовете - паметта на 8РДА+ пречеше.
| |
Тема
|
[re: dedis]
|
|
Автор |
Mixy (миксер) |
Публикувано | 10.11.04 10:17 |
|
Май и аз се ориентирах към тази кутия - стабилна и стилна, без да е натруфена. Но никъде не видях подробности за LCD-то и настройките му - би ли споделил по-подробно какво може и не може да се прави с него? Може ли например да зададеш някакви гранични температури и то да пищи като ги достигне? Или да се управлява софтуерно?
Mixy
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dedis (минаващ) |
Публикувано | 12.11.04 03:01 |
|
Не, не може.
Само измерва. С едно бутонче циклично извеждаш на индикацията трите температури.
Аларми - в БИОС-а или в МБМ, НВИДИА СисУт и пр.
| |
|
|
|
|