|
Тема
|
Какво стана със тази записвачка???
|
|
Автор |
kyky (изкукал :-)) |
Публикувано | 07.10.04 20:03 |
|
От около 2 години имам записвачка BTC, 24x10x40. Преди 2 дни отказа да разпознава дискове с данни, празни дискове и т.н., съответно и не записва. Разпознава само аудио дискове и си ги свири без проблем. Записвачката е вързана като второ устройство към втория IDE канал, ако това има значение в случая. Някой може ли да даде идея какво е станало и може ли да се оправи?
Благодаря предварително на всички.
| |
Тема
|
Re: Какво стана със тази записвачка???
[re: kyky]
|
|
Автор |
Cremate (неебателен) |
Публикувано | 07.10.04 20:23 |
|
Писачката мултимедийна ли е, т.е с две кнопки ли е на предния панел - play/skip, stop/eject или има само eject и как прослушваш аудио СD-тата - хардуерно или софтуерно, т.е от play/skip (ако има такова) на у-вото или с програма?
Подозирам връзката с IDE-то.
Може и лещата да е прашасала! Ако рlay-ваш софтуерно, включено ли ти е "цифрово възпроизвеждане на Audio CD"?
Редактирано от Cremate на 07.10.04 20:31.
| |
Тема
|
[re: Cremate]
|
|
Автор |
kyky (изкукал :-)) |
Публикувано | 07.10.04 21:44 |
|
С две кнопки е. Аудио СD-тата могат да се прослушват и от устройството и софтуерно. Цифровото възпроизвеждане е включено, но не знам Winamp доколко се съобразява с това. Между другото току що установих, че вече не разпознава и аудио дискове :-(. Всички кабели ги изключих и пак ги включих, така че ако има нещо с IDE-то вероятно е на самата записвачка. На същия канал имам и харддиск, така че откъм контролера на дъното мисля че всичко е наред.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cremate (неебателен) |
Публикувано | 07.10.04 22:25 |
|
Winamp не се влияе от това.
Ами тогава вадиш кутията с инструментите и се захващаш на работа! Най-вероятно лещата да е замърсена! Трябва да отвориш писачката и да я почистиш с ВОДА, в никакъв случай не чисти със спирт защото ще стане матова!!! Най-добре ще е да ползваш навлажнена клечка за уши и внимателно почистваш лещата, като гледаш да не остават власинки от памука по нея!
Другият вариант е да си купиш почистващ диск, но той не върши кой знае каква работа!
Ами успех и дано там е прчинината!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пeтъp_ (познат ;-)) |
Публикувано | 07.10.04 22:32 |
|
замърсена оптика, или изхабен лазер - при втория вариант се сменя писачката
| |
Тема
|
[re: Cremate]
|
|
Автор | Koцe Hинoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.10.04 02:05 |
|
Другият вариант е да си купиш почистващ диск,
но ако е китайско творение абразивният ефект при него е
за медал.
Ако е лазера,го насилваш с малко ток.
| |
Тема
|
[re: Koцe Hинoв]
|
|
Автор |
Cremate (неебателен) |
Публикувано | 08.10.04 12:19 |
|
И като го насилиш най-много да издъхне
| |
Тема
|
|
|
Автор |
montesuma (лаик) |
Публикувано | 08.10.04 15:40 |
|
Ако почистването не помогне, усили тока на лазера не е толкова страшно и без това, ако първото не стане ще купуваш нова записвачка. Обикновено има тример в близост до лазера. На едно CD проблем ми беше направил един от лентовите кабели вътре в него. Шашкаше се като при тебе докато един ден спря да работи, като го смених се оправи.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Poджъp (Батето) |
Публикувано | 08.10.04 20:33 |
|
С кнопки ибз кнопки, сдала е багажа......... сори