Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:00 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема AMD или Celeronнови  
Авторняkoй (Нерегистриран)
Публикувано10.09.04 19:52

Мисля да купувам ново РС. Докато се шматках по магазините разбрах, че 1800, 1900, 2000 и т. н. на AMD не са честота, а някакви си цифрички.
Та сега питам:
Athlon XP-2400, 2.0GHz или P4 Celeron 2.0G, 478pin

Тема Re: AMD или Celeronнови [re: няkoй]  
Автор Poмфeя (Ех-Карък)
Публикувано10.09.04 20:08

Въпросът е зададен по начин , от който е видно, че новото РС дали ще е АМД ХР или Селерон притежателят му едва ли ще разбере разликата.
Купувай каквото ти е на сърце.
За повече инфо горе вляво има един надпис "дирене"
Защото сега ще стане една какафония Интел срещу АМД и едва ли ще ти е полза.

П.С.
Athlon XP-2400, 2.0GHz > Р4 Сeleron 2.0G, 478pin

Автор Haчko (dolce vita)
Публикувано10.09.04 20:41

Ромската фея ти го е казала. Аз ще добавя, че шматкането по магазините едва ли е най-добрият начин да научиш...

Сам решавай.

Автор Entusiaziran (0o)
Публикувано10.09.04 22:32

Аз пък ще ти кажа иситната. Взимай Athlon-а без да се чудиш. Дори и най-върлия вманиячен фен на Intel нама как да отрече че този Атлон на 2000MHz е по бърз от Intel Celeron 2000MHz. Ще ти кажа и защо е така.
Celeron са орязана версия на Pentium 4, което значи че е по бавен от него. Атлон са направени за конкуренти на Pentium 4, което значи че е логично да е по бърз от Celeron-a.
Не прави тази грешка като повечето хора които се лъжат от мегахерците. В днешно време те са само един от многото фактори които определят скороста на процесора. По-важно е колко информация се обработва на един такт, а в този случаи Атлона обоработва информацията много по бързо от Celeron-a.

Определено ще се радвяаш на по-бързо РС ако вземеш Атлон.
Сега 100% някой ще каже че били като Котлони и дрън дрън, но все пак ти няма да го охлаждаш със лед. има си вентилатори и радиатори за всички процесори.

Друг въпрос е че този Celeron може да се пусне на 3100 мегахерца, но пак не е сигорно дали ще е по-бърз.....

Автор [Matrix]Ghost (Conquer)
Публикувано10.09.04 22:43

Да беше попитал дали да е Дурон 1600 или тоя Селерон да имаше за какво да се спори,въпреки че съм гледал тестове,където дурона бие Селерон на 2.6!НО да ми сравняваш Атлон с Селерон-не върви-взимай атлона и не се чуди-въобще не греят.Аз съм с най-обикновен вентилатор и в момента ми е на 36 градуса,през деня ми стига до 45-ако на това му вика някой греене за през лято...

Автор dmitko ()
Публикувано10.09.04 23:46

Аиде на ти и едно мнение от фен на Pentium.
АMD-то има 256к кеш памет срещу 128к за Celerona, което наистина го прави по-добър, дори и по-високата честота на системната шина 400MHz на Celerona в случая не може да му помогне. Така че си взимай AMD-то.

Тема Оффтопикнови [re: Haчko]  
Автор Dilithium (total overlord)
Публикувано11.09.04 06:43

Абе колко са високи цените на Глобул и Мтел, че трябва да се бойкотират?

\{1,5\}[nN]\{1\}[aeiouAEIOU]\{1\}[xX]

Тема Re: Оффтопикнови [re: Dilithium]  
Автор Haчko (dolce vita)
Публикувано11.09.04 09:17

Значително по-високи от цените в Западна Европа.

Тема Re: Оффтопикнови [re: Dilithium]  
Автор bbwolf (blah blah)
Публикувано11.09.04 11:36

по-високи са от гледна точка че тука хората взимат 200 кинта заплата и трябва да си харчат 1/5 от нея за сметка за телефон;)
иначе на запад (ех тоя прекрасен израз) хората взимат повече и сметките за тлф са им незначителна част от заплатата
та така
иначе по темата всяко атлонче е по-добро от всеки селерон(мое мнение)
ако си вземеш нова платформа със сокет А (атлон) после можеш да купиш по-слаб процесор, който след време да смениш, щото амд не са като интел и на всеки 500мхц да сменят сокета
та така:)

Who controls the past now controls the future,who controls the present now controls the past.

Тема Re: Оффтопикнови [re: bbwolf]  
Автор dmitko ()
Публикувано11.09.04 16:49

Я па ти ти от Celeron 1,8 до 2.8 MHZ - 500МHZ ли му викаш, а това че на същото дъно за Celeron 1,8 може да сложиш Pentium на 3,4 GHZ сигурно няма значение.
Май ми се струва че разнообразието на socket-и за AMD е като многообразието от риби в морето.
Не се засягай но има истина в това.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.