Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:37 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема AMD или P4нови  
Автор DlGlFANT 2E ()
Публикувано27.07.04 21:31

Эдравейте
Преди 2 години си купих компютър с cpu AMD palomino2000+.доволен съм много,досега никакви проблеми,но сега ще ходим с един комшия да му иэбираме pc та ви питам эа 1000-1100лв кое ще е по добре да се вэеме AMD или P4,като pc-то ще се полэва предимно эа игри и интернет,той эа интернета не е необходим кой энае каква мощ но эа игрите е,та каэете ми на какво да се спрем эащото пряки наблюдения нямам эа P4,другият ми комшия има celeron,ама единствената раэлика спрямо моето AMD че е доста по тих,но това много эависи и от вентилаторите та това да кажем че не е на първо място по ваэност.Питам ви эащото когато си копувах моя эа теэи пари които имах много трудно можеше да се направи що годе бърэа машина с pentium,само с amd ставаше,но и не съжалявам че съм го вэел,та имам мерак сега да имаме в махлата P4[не му эавиждам че ще има по бърэо pc от моето].но да не стане така да му препорачам P4 и после да дойде момента да му стане нещо и да ме е ят че не сме вэели AMD,щот тва нафорсване на честотите нещо никак не ми допада....моля ви дайте ми някакъв съвет,че наблиэава събота и до тогава трябва да конфигурирам нещо,да може да идем до магаэина и направо да им каэем тва и тва,аэ на моя така направих......

Тема Re: AMD или P4нови [re: DlGlFANT 2E]  
Автор Haчko (dolce vita)
Публикувано27.07.04 21:43

AMD, разликата до Intel ще я налеете в памет или видео

Тема Re: AMD или P4нови [re: Haчko]  
Автор DlGlFANT 2E ()
Публикувано27.07.04 22:09

Напълно съм съгласен с теб,тва ми беше скрития коэ,а какво ще кажеш на кое AMD да се спрем,може би на ATHLON XP2600+ 333 MHz Thoroughbred или ATHLON XP2800+ 333 MHz Barton, 1.65V ,а какво ще кажат собствениците на P4..................

Автор [Matrix]Ghost (Conquer)
Публикувано27.07.04 23:04

Бартона-няма ли два пъти повече кеш?За игри ще е идеален
със остатъка си взимаш още 256 рам и си готов

Авторqwerty (Нерегистриран)
Публикувано28.07.04 05:47

Защо Barton на 2800 като на 2500 ти върши същата работа , а може и да се кловква много повече от 2800.
Вземай едно Soltek SL-FRN3 Nforce2, 2.5+GHz Barton, вентилатор ThermalTake Sillent Boost , но ако не клокваш и Spire WhisperRock IV върши работа,
2 х RAM 512MB DDR400, но не по-малко от 2 х 256 МВ , захранванеFORTRON 350W, алтернатива захранване SIRTEC 360W , Хард 160G Hitachi 7200 8M , видео FX5600 - ми това е в общи линии

Тема Re: AMD или P4нови [re: qwerty]  
Автор mitku (Smart Team Boss)
Публикувано28.07.04 09:41

Мда - предложението на qwerty е добро... с изключение на видеокартата, която е пълно "дърво" и трябва да се смени с някое от R9600Pro или FX5900XT (за което ви стигнат парите)... в краен случай - чист FX5700.

Тема Re: AMD или P4нови [re: qwerty]  
Авторlntel (Нерегистриран)
Публикувано28.07.04 10:51

е те таа конфигурацийка е идеална за зимата - човека може и парното да си изключи как хубаво ще му топли тва бартонче ли беше там или котлончеее !
и вместо да го съветвате човека да си купува евтини процесори тояги , а после да дава два пъти повече пари за вентилатори му кажете да си купи една Р4-ка и да не се занимава с простотии !

едни сте разбирачи тука дето май сте виждали компютри само по телевизията или на витрина

айде клоквайте !

АвторИнтeл (Нерегистриран)
Публикувано28.07.04 10:55

друже ако имаш повечко пари иди и си купи една маркова машина - Dell или HP или Compaq и не се занимавай с жълти тояги щото ше се видиш у приключения !
ако машината ше я сглабят разни смотаняци дето хвърлят в една кутя каквото им кажеш луд ще станеш повярвай ми !

и има едни хууубави дъна дето да ти е драго да ги изгориш !

така че внимавай !

Тема Re: AMD или P4 [re: lntel]  
Автор Cremate (неебателен)
Публикувано28.07.04 14:52

С какви простотии по-точно се занимава?
Всеки знае, че AMD-тата са по-производителни от lntel. Верно, че греят повече, но какво от това? И тези простотии дето се разправят, че изгарали веднага след като спре вентилатора въобще не са верни. Знам го от личен опит - честотата веднага се намалява.
Имам два компютъра - единия с Интелски процесор, другия - AMD. Не мога да кажа, че съм недоволен от единия или другия, но за да купя първия ми трябваха доста повече пари.

Редактирано от Cremate на 28.07.04 15:03.

Тема Re: AMD или P4нови [re: Интeл]  
Авторqwerty (Нерегистриран)
Публикувано28.07.04 16:22

Ти кога за последно си сглобил РС с Бартън ? Номерът с греенето може да мине, ако изнасяш лекция в старчески дом.
Има ограничение. Ценовият диапазон е 1000-1100 лв.
За какви маркови машини говориш? Или пишем да се правим на интересни.
Хайде дай конфигурация за 1100 лв с Интел за да я видим какво ще представлява и ти колко струваш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.