|
Тема
|
Мишка Microsoft InteliMouse
|
|
Автор |
Entusiaziran () |
Публикувано | 25.07.04 02:12 |
|
Въпросната мишка я имам от 94г.(даже е на COM) Какво ли не издържа, то не бе блъскане, то не бе игра, всичките видове игри по-известни, всичките ги е превъртяла с милиони кликвания и нищо и нямаше до перди няколко дни. Изведнъж спря да работи. XP забиава веднага след като зареди десктопа и съответно пойнтера не може да се мърда. WinMe и 98 казват че има проблем с прекъсванията. Просто много сам доволен от мишлката и реших че за 10 години вярна служба трябва поне един постинг да пусна в нейна чест. Това е много здрава мишка! Най-интересното е че си цъка без проблем, електрниката явно се е скапала. Ако някои има идеиа да казва . Още не сам се отказал от нея - 10 години ми е другар.
Трябва да отбележа че все пак и Microsoft са в състояние да произведат бещо толкова добро, и здраво най-вече.
| |
|
Наистина са много добри тея мишки.Мойта си я взех 1998 година и нямам никакви проблеми с нея.Само,че е с PS2 интерфейс а не на COM порт.Хич и не се замислям да я сменям.

| |
Тема
|
Виж това...
[re: Stefan.]
|
|
Автор | S (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.07.04 04:49 |
|
Аз имах(или по-точно все още имам) мишка на не много известната, поне у нас, немска фирма Boeder. И аз така бях "привързан" към нея - колко пъти сме убивали Diablo заедно, даже и братята му изтрепахме по-късно  , но един слънчев, или не толкова слънчев ден - тя умря!! Хей така, без предупреждение, включвам компютъра и все едно, че нямам мишка, нито курсора се движи, нито мога да кликна. Домъчня ми ного!! Гледам я - външно нищо и няма. Кабелът и изглежда непрекъснат. Отварям я, проверявам механиката - всичко изглежда нормално. Чистя я - без резултат! Ех, рекох си - Rest in Peace, Farewell my Friend. Събрахме се приятели, да и устроим погребение, да се почерпим и аз да споделя спомени...
Не можах да спя спокойно цяла нощ!! На другата сутрин, се събудих с твърдото решение, че ще открия причината за внезапната смърт на добрият ми "приятел"!!
И така, внимателен като мозъчен хирург, с бръснарско ножче в ръка, направих дисекция на кабела, разрязвайки по дължина само повърхностният изолационен слой.. И какво се оказа. Едно от жилата се бе прекъснало под гумената обвивка, но не там където очаквах - непосредствено след като излезе от мишката, ами на 5-6 сантиметра по надолу. Да не повярваш!!! Винаги съм мислил , че кабела може да се прекъсне след дълга амортизация на място където се прегъва най-чест, т.е. на изхода от мишката, но се оказа че е възможно това да стане и на други места по дължината му. 10 минути по-късно след присадка на байпас(шегувам се, просто запоих кабелчетата) мишката ми уживя отново!! Каква радост, какви силни чувства

Ееееееееех, тя темата ми май се оказа доста дълга! Съжалявам! Накратко провери си кабелчето на мишката, но направи щателен преглед. Може би това е проблема!
P.S. И да кажеш какъв е резултата!
| |
|
|
|
|