Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:20 02.11.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема По колко GB да направя дяловете на 120 GB дискнови  
Автор Roonex (grande mafiosso)
Публикувано04.06.04 14:37

И с коя програма става освен PQMagic........трябва ли допълнителен охладител за диска и как може да се настрои да работи на 100 херца тактова честота(тъй като другите ми компоненти са на такава)

И да паднем и да бием пак ще се напием!

Тема За дяловетенови [re: Roonex]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано05.06.04 08:47

Ако е NTFS - дяловете нямат значение;
Ако е FAT32 - аз бих направил 8Гб бутващия дял и останалото - цяло.
За FAT32 над 8Гб се увеличава размера минималния юнит от 4 на 32 кБ, което в зависимот от файловете (колкото са по-малки на рамер и повече на брой) може да намали ефективното място на диска с 10-30%. Но ако ще съхраняваш филми - излишъкът е под 1% :)

Тема Re: По колко GB да направя дяловете на 120 GB дискнови [re: Roonex]  
Автор Шkoдa (Speedster)
Публикувано05.06.04 12:23

Не знам какво ще правиш и защо ти е охладител......
Едното ми ПС е с Р4, като в кутията имам CD, DVD, HDD - 2x 120 Gb, VGA 2 бр, като едната е RT 2500. Монтирал съм два вентилатора - единия да вкарва, а другия да изкарва въздуха.
Рендванията ми понякога са по 72 часа нонстоп - никога не съм имал проблеми с жега....

Тема Re: По колко GB да направя дяловете на 120 GB дискнови [re: Roonex]  
Автор niksus (зарибен фен)
Публикувано06.06.04 02:12

а сега и малко пояснение - цепенето на диска не води до вдигане на температурата!

освен това харддиска няма тактова честота на която да работи ... така че и 100 мхц отпадат...

сега остава да кажеш защо не си довоелен от Partition Magic (преди някой да ти е обяснил какво се прави с fdisk и да си изпотрошиш машината)

а ако се замислиш за какво ще ползваш машината, сам ще се сетиш как да си нацепиш диска
реално 5гб са напълно достатъчни за уиндоуса и програмите с него
бих ти препоръчал другото място да си го оставиш цяло (по-удобно е когато напълниш диска, а това неминуемо ще стане:)

Тема Предполагаеми пояснения [re: niksus]  
Автор kитaeцa ()
Публикувано06.06.04 02:48

Човекът не е много в час, очевидно, тъй че, карайте го по-простичко.
Той говори за "100 херца". Вероятно има предвид (чул е оттук и оттам), че трябва да се инсталира нещо, за да тръгне като АТА100.
Чул е, също така, и за охлаждане, защото "новите дискове греят страхотно". Зависи какъв му е харда, ама при всички положения, един хард няма да пострада от допълнително охлаждане.
За големината на дяловете - зависи каква операционна система смята да използва. Ако е 9х/МЕ, то С: ще да е между 2 и 5 гигабайта. Ако е ХР/2К, то добре е С: да е минимум 15 гигабайта. Останалата част от харда може да бъде разделена или да си остане цяла. Как ще е форматирана зависи главно от вида на ОС.
Мда...

Редактирано от kитaeцa на 06.06.04 02:50.

Тема Re: Предполагаеми пояснения [re: kитaeцa]  
Публикувано07.06.04 01:09

хуу, че е чул това онова човека, ама трябва ли да му обяснявам и какъв му е въпроса, освен да му отговоря ?

прощавай китаец, ама С КЪФ ЧЕП МУ Е 15GB ЗА XP/2K ???
забелязал ли си, че разликата от 9х/МЕ до XP/2K няма 1GB, а не 10 както ти се струва на тебе

и ако може някой да ми обясни, като си остави такъв голям дял за уиндоуса, какво друго ще слага на него освен ОС-а и 1-2 GB програми; и какво ще слага на другия дял (нещо не мога да зацепя разделката)

Тема Re: Предполагаеми пояснениянови [re: niksus]  
Автор kитaeцa ()
Публикувано09.06.04 02:02

В отговор на:

хуу, че е чул това онова човека, ама трябва ли да му обяснявам и какъв му е въпроса, освен да му отговоря ?

Е пък и ти - като си седнал да отговаряш, направи го както трябва
В отговор на:

забелязал ли си, че разликата от 9х/МЕ до XP/2K няма 1GB, а не 10 както ти се струва на тебе

Мисля, че никъде не съм казал, че разликата в заеманото пространство между двете ОС е 10 гигабайта (нито пък изобщо съм споменавал за подобна разлика)
В отговор на:

и ако може някой да ми обясни, като си остави такъв голям дял за уиндоуса, какво друго ще слага на него освен ОС-а и 1-2 GB програми; и какво ще слага на другия дял (нещо не мога да зацепя разделката)

Ми лично мое наблюдение е, че ако има мощна машина, то няма да си сложи 9х/МЕ, ами ще сложи ХР. Освен това, доста хора правят кепчър по една или друга причина. При това положение, дял, който да му побере темпоръри файл от 10ина гигабайта, е повече от удобен (нещо, което ще му е трудно под FAT32). Също така, не се заблуждавай, че само 1-2 гигабайта програми ще качи - само 2 игрички + някое Adobe + MSOffice ще ги изгълтат тия 2 GB.
А на другия/другите дялове ще слага каквото намери за добре

Ако си пробвал всичко възможно и пак не става, RTFM!

Тема Re: Предполагаеми пояснениянови [re: kитaeцa]  
Автор Шkoдa (Speedster)
Публикувано09.06.04 09:19

Прощавай, но замислял ли си се, че в системната част на диска не е хубаво да се кепчва и постоянно нещо да се качва и трие - бозата става доста голяма.
Иначе съм съгласен за 10 Gb, особено ако иска да качва много игри или пък като мен да обработва видео. Без да имам нито една игра, само програмите,които ползвам + ХР-то са ми 7.81 Gb, за това и съм оставил 10 от 40, а другия 120 си е само за видео.

Тема Re: Предполагаеми пояснениянови [re: kитaeцa]  
Публикувано09.06.04 23:31

В отговор на:

Е пък и ти - като си седнал да отговаряш, направи го както трябва

каквото е питал съм му отговорил а именно:

цепенето на диска не води до вдигане на температурата!
харддиска няма тактова честота на която да работи

В отговор на:

Мисля, че никъде не съм казал, че разликата в заеманото пространство между двете ОС е 10 гигабайта (нито пък изобщо съм споменавал за подобна разлика)

мисля че някъде мярнах:

Ако е 9х/МЕ, то С: ще да е между 2 и 5 гигабайта. Ако е ХР/2К, то добре е С: да е минимум 15 гигабайта.

В отговор на:

Освен това, доста хора правят кепчър по една или друга причина. При това положение, дял, който да му побере темпоръри файл от 10ина гигабайта, е повече от удобен (нещо, което ще му е трудно под FAT32). Също така, не се заблуждавай, че само 1-2 гигабайта програми ще качи - само 2 игрички + някое Adobe + MSOffice ще ги изгълтат тия 2 GB.

аз за това питах:

като си остави такъв голям дял за уиндоуса, какво друго ще слага на него освен ОС-а и 1-2 GB програми; и какво ще слага на другия дял

щото си знаех че някой умник като тебе ще му навре филмите и игрите на дяла с уиндоуса - та затова какво ще слага на другия дял според теб щом темпа на кепчъра му (дето не съм видял да не може да се премести на друг дял) и игрите са му при уин-а?
при една добра организация, на първия дял ще има само Уиндоус (1-2GB) и Program Files (1-2 до 3GB)..... т.е. всичко което изчезва с махането на уиндоуса ..... всичко останало е излишно и само забозява дяла

Тема Re: Предполагаеми пояснениянови [re: Шkoдa]  
Автор kитaeцa ()
Публикувано10.06.04 01:17

Съгласих се, прав си

Ако си пробвал всичко възможно и пак не става, RTFM!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.