Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:16 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Температура на HDD  
Автор Gaiver (Dark Hero)
Публикувано06.03.04 13:13

Колко е номрмално да загрява едно HDD моето работи на температури около 45-49 Градуса... нормално ли е това или трябва да му сгалгам вентилатор ? диска е Seagate Baracuda 120GB SerialATA. Не че създава проблемиа ама бях чувал че това влияе на живота му ако загрява повече.. иначе вече 5-6 месеца карам така и компютъра работи нонстоп.

Тема Re: Температура на HDDнови [re: Gaiver]  
Автор beasty boy (is here now)
Публикувано06.03.04 14:06

при мен стига до 45 когато е мноо топло моито хдд е макстор 40гб слим ,имам над него и един ибм пак 40-ка но тои работи на по ниска температура

koмпресирам чалга в техно формат.

Тема Re: Температура на HDDнови [re: Gaiver]  
Автор mitku (The Great)
Публикувано08.03.04 13:03

Доста са градусите, щом наближават 50С... тури му допълнително охлаждане... моя Maxtor 120GB/7200 държи около 29С...

Тема Re: Температура на HDDнови [re: mitku]  
Автор Sony^- (love)
Публикувано08.03.04 15:00

И аз да питам, че така и така за охлаждане на диск говорите...Имам един вентилатор дето е специално за хардове. Монтира се директно върху диска с болтчета. Едно време след като го бях купила ми казаха, че можело да скапа харда - вярно ли е това. Не съм го ползвала оттогава. Ама се чудя дали да не го сложа за през лятото, че тук става доста жега...

Тема Как измервате ...нови [re: Gaiver]  
АвторУчeниka (Нерегистриран)
Публикувано08.03.04 16:09

Как измервате температурата на HDD?

Тема Re: Как измервате ...нови [re: Учeниka]  
Автор beasty boy (is here now)
Публикувано08.03.04 17:10

ами температурата се мери (с кои кво има )ако нямаш външна сонда има програми които разчитат и от вградената в хдд (ама не сички) иначе за охлаждане за хдд да си кажа не би трябвало да има някъв проблем единствено магнитното поле ако е прекалено силно на вентилатора(ама ме съмнява) ако е някво китаиско менте и не е изчислено може

koмпресирам чалга в техно формат.

Тема Re: Температура на HDDнови [re: Sony^-]  
Автор mitku (The Great)
Публикувано08.03.04 23:55

Не ми се е случвало подобно охлаждане да ми скапе диск...
Аз лично съм сложил малко по-далечко (на около 3-4 см) една 80х80х25мм перка с 2500rpm и доста добре върши работа... температурата я чета от SMART-данните - доста програми я отчитат, но най-добре си е със SpeedFan или MBM.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.