|
Тема
|
LAN карти... JAR Computers...
|
|
Автор |
KlD (Лапетия) |
Публикувано | 05.12.03 19:51 |
|
Отивам значи в JAR Computers. Искам да си купя значи мрежова карта. КАзват ми, че има само на CNet. ОК, CNet-CNet, като няма друго... Взимам я аз в къщи. Слагам я на РС-то (win XP proffesional) и то я засича като модел на ADMtek AN983B (и още някви там символи и думички, но не ги помня). На чипа на картата е написано ADMtek AN983B. Странно, проверих в сайта на CNET не намерих информация за такъв модел мрежова карта. Но за сметка на това Google работи за всички и той ми намери сайт на производител, който има такъв модел мрежова карта .
Интересува ме, дали това са два различни модела карти или аз нещо не съм в час?
Другото, което ме интересува е:
Слагам картата, включвам РС-то - ефект = никакъв. Windows не я хваща, тя не работи - нищо. Изключвам, махам карта, слагам карта, гледам - пъхнато е чудесно. Включвам - windowsa я хваща. Слагам настройки за мрежата на LAN-а, от който ползвам НЕТ - ефект = нула. Няма интернет, няма нищо. Махам, слагам старата (Realtek) всичко работи. Махам старата, слагам новата, включвам PC - windowsa не хваща картата. Изключвам, нагласям, включвам - хваща я, ама мрежа - курец. Аз ли нещо не разбирам, картата ли не работи, какво ли става?
Някой може ли да ми даде свестно обяснение?!  
Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът.
| |
Тема
|
Re: LAN карти... JAR Computers...
[re: KlD]
|
|
Автор | Pita6t (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.12.03 21:11 |
|
Само за последното мога да отговоря
То е ясно че трябва да я пъхнеш добре картата - тия кашкавалени кутии са много зле и се усукват
Поддръжката на моя кабелен провайдър ми казаха че ако сменя мрежовата си карта няма да имам нет защото те я познавали по нейния си номер И ако сменям мрежова карта трябвало да им се обадя да направят те някакви настройки за новата карта и тогава чак ще имам
| |
Тема
|
[re: Pita6t]
|
|
Автор |
мeтъл Джyмa ((не)познат) |
Публикувано | 05.12.03 21:39 |
|
Питащ е абсолютно прав.
Още малко толерантност никога не е излишна
| |
Тема
|
И за тримата ;)
[re: Frysco]
|
|
Автор |
KlD (Лапетия) |
Публикувано | 06.12.03 02:20 |
|
Така и така плюя някого (ЖАР РС-с), да продължавам ;) Към Софианет (Софийска Кабелна) съм на ЛАН в Люлин. Не, че те са перфектни, но... Все пак първата ми работа беше да им се обадя да ги питам къде може да е проблема. Имаше проблем с мрежата по това време, но след като го оправиха си правих опитите. Казах им, че съм с нова карта изрично и то няколко пъти. Знам, че всяка карта си има МАС, но никой от тях не обърна внимание на това, което ме наведе на мисълта, че или не слагат протекции, или са прекалено тъпи/недосетливи. Все пак за протекция имаме ВПН (с персонални пароли), така че... знам ли?! :) Май пак трябва да им се обадя утре да видим...
А що се отнася до вкарването на картата - не слагам и не махам за пръв пър карти. Един път се случва, ама два пъти с една и съща?! При това погледнах втория път, да не би да съм я пъхнал лошо и след това я донатиснах... ама не. Да приема, че не съм я пъхнал както трябва... остава си другия проблем с обаждането на съпорта... Айде, утре (или в понеделник, щото май няма съпорт събота/неделя) ще коментирам пак :)
Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът.
| |
Тема
|
[re: KlD]
|
|
Автор |
Пeтъp_ (linux fen) |
Публикувано | 07.12.03 20:08 |
|
ами мога да кажа само че никой от хората които познавам не е казал нищо добро за тази фирма, така че може и да е нормално картата да се държи така
а колкото до марката CNet - може отвъд океана да има хубави работи от нея, но тук е синоним на продукти от гаражен производител(и често със съответното качество)
| |
|
|
|
|