|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
промяна сериен No. на HDD?
|
|
Автор |
mirusev (познат) |
Публикувано | 14.10.03 19:35 |
|
здравейте
някой има ли добра идея как се сменя сер. нм. на диск?
| |
|
---- Първо си набави рподукт за работа на ниско ниво по диска. Аз използвам, например, ДискЕдит на Петер Нортън. Стартирай го под ДОС, понеже Windows не разрешава пряк достъп до дисковете му. Установи си нужния диск, прочети неговия Boot record. Мини в шестнадесетичин режим на редакция на данните като натиснеш F2. Номерът на диска се намира на отместване 39Н от началото на сектора. Можеш да се пробваш първо на някоя дискета.
---- Имай, обаче, предвид следното:
-- символите на номера се разполагат в обратен ред. На отместване 39Н е последния, най-десния символ прочетено от екрана, а на 3СН - най-левия.
-- променяйки номера на диска ще ти изпищят някои регистрирани програми. Първи при стартирането на системата ще се обади FlexType (ако имаш такъв). Той използва за регистриране точно серийния номер на твърдия диск.
Успех, Наско
| |
|
благодаря ти много :) мн. скоро ще се пробвам :) флекс никога не ползвам :)
| |
Тема
|
Ауууууууууууууууу....
[re: Aтaнac_Ko]
|
|
Автор |
KlD (Лапетия) |
Публикувано | 16.10.03 21:44 |
|
ПЕТЕР НОРТЪН!!! Малееееее... ще умра И въпросният човек, ако се чуе ще умре също 
Някак си не съм сигурен, дали ще може да го смени серийният номер на HDD, ама... щом казваш ;)
Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът.
| |
Тема
|
Донякъде си прав.
[re: KlD]
|
|
Автор |
Aтaнac_Ko (обикновен човек) |
Публикувано | 17.10.03 09:08 |
|
--- Човекът пита за сериен номер, който да промени. По неговите възможности е единствено Volume Serial Number, който се дава след форматирането на всеки дял от диска. Промяната на заводския сериен номер на цялото устройство се намира или във флеш паметта, или в постоянната памет на устройството. Такава смяна, вече, мога да направя само аз.
Наско
| |
|
да - т.е. не знам кой точно номер се следи от съответния софтуер (опала - издадох се :) )
предполагам, че е "Volume Serial Number"
| |
Тема
|
Re: Донякъде си прав.
|
|
Автор | Дeдo Бope (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.10.03 23:10 |
|
ихаааа! много трепателно! ... ако е вярно.
За кои модели можеш да сменяш серийните номера (предполагам че ще можеш и други работи да сменяш )? Диска трябва ли да работи или може и да е към края на живота си? Пусни една оферта на dedobore@yahoo.com, ако го можеш.
Това за нортъна е много притко бе, пич! Наистина, така може да се мени само М$ номера, ама това си е измишльотина на М$.
| |
|
---- Нямам време да правя демонстрации на уменията си. Ти кажи какво ти трябва, аз ще ти отговоря дали го мога или не.
Наско
| |
Тема
|
навсякъде
|
|
Автор | Дeдo Бope (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.10.03 20:34 |
|
за болежките - боли ме вече на много места и положението ще става все по-лошо... докато един ден престане да ме боли...
искам да имам два (или повече) абсолютно еднакви диска, които да връщат от функция 0xec offset (word) 10-19, 23-26 и 27-46 еднакви неща. Нямам претенции към модела и производителя, но трябва да имат security функции (0xf1 до 0xf6) и SMART.
покорно се извинявам, че си мислиш, че искам от теб да правиш демострация на уменията си. искам да ми кажеш: можеш ли и колко струва. дано това не отнеме прекалено много от, без съмнение, ценното ти време 
| |
|
пак да благодаря - имам да черпя :)
поздрави,
миро
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|