Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:26 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема въпрос за внасяне на ноутбук и софтуер в USAнови  
Авторkюфтe (Нерегистриран)
Публикувано17.10.03 17:42

след 2-3 месеца ще ходя до USA и мисля да си нося с мен ноутбука. Смятате ли, че на границата в USA може да се заяждат за софтуера, който както се разбира не е купуван?
Някой ми каза, че само гледали дали наистина е лаптоп, да не би да е бомба, и друго не ги вълнувало. Друг пък ми разправя, че поне Windows-а било добре да е лицензен. Трети викат МАЛЕ конфискуват и тва е . Някой дали знае нещо по въпроса, ама не просто собствени теории, а разни реални случаи???

А знае ли някой как стои въпросът с внасяне на CD-та със софтуер или пък на харддиск?

Тема В "белия" цивилизован свят никой нищо няма да ти..нови [re: kюфтe]  
Автор Dilithium (незаинтересован)
Публикувано17.10.03 20:17

НИкой не го бръсне за теб, знеш ли колко народ минава по големите летища на ден.
СПоко аз носех на шпиндел 50 диска все с пиратски софтуер като идвах към САЩ (е втория път). Първия път ме беше шубе и носех само около 20 СД-та в едно пакетче. Никой в САЩ нито в Германия ми прави проблем.
Така че не се шашкай. Проблеми може да имаш като се връщаш в БГ.
Нашите хубостници на митницата може да кажат:
-Охооо я--я-я момченцето си носи лаптоп от УСА, тук сега нещо мито т'ва онова или дай на ръка да не го конфискуваме.
Американците се тревожат повече за терористи и за други неща, космополитна държава е тук хората си цъкат по летищата с лаптопи и проблеми няма.

Тема Re: въпрос за внасяне на ноутбук и софтуер в USA [re: kюфтe]  
Автор Toнчo (полузапознат)
Публикувано17.10.03 20:59

Задължително го декларираш на границата като влизаш в Щатите, че те понякога правят номера на излизане

Тема Re: В "белия" цивилизован свят никой нищо няма да ти..нови [re: Dilithium]  
Авторkюфтe (Нерегистриран)
Публикувано17.10.03 21:02

бе те хората сигурно си цъкат, ама може да си цъкат с легален софтуер, де да знам.

Тема Re: въпрос за внасяне на ноутбук и софтуер в USAнови [re: kюфтe]  
АвторMorgan (Нерегистриран)
Публикувано18.10.03 11:42

Abe az moga da ti kaza kakvo stana kato izlizah ot USA prez Mart tazi godina. Poneze niamashe kak da vzema celia komputar (a toi si beshe desktop mashina) go razglobih i natapkah danoto,RAMa,harda i t.n. v kufara.Taka e kato niamah laptop oste. Vsichkite chasti obache si biaha v "retail" kutiite,det se vika,s razni izolacii,nali gi znaesh onezi torbichki s vazdushni mehurcheta.Otdelno deto imah pone 150 CD-ta + piratski softuer,tova Windows ot 95 chak do XP,Office,muzika,igri,filmi i t.n.I onzi na granicata kato pochna da rovi i da gleda,vika "Tova kvo e".Az: Ami CD-RW ne vizdash li.Ta tozi tip gleda vsichko,danoto,harda kakto e v kutiata,videoto.Hubavo obache che ne gleda iz CD-tata.Az obache biah navrial piratskia softuer tochno v sredata na pachkite CD-ta,nali znaesh kak sa po 50 v kutia.A otgore i otdolu samo prazni CD-R diskove.Ta uspiah da mina niakaksi.Ne mi praviha problem za broia na diskovete,samo gledai da ne te nadushat s piratski softuer,zashtoto togava moze da se nalozi da otgovariash na neudobni vaprosi,a ne dai boze moze da ima i poveche.
Ta ako imash piratski softuer,koeto e 99% sigurno,gledai da go pokriesh niakaksi,no ne vav drehite zashtoto te pretarsvat,osobeno ako ste vzemash vatreshen polet.Inache za laptopa niama da imash problem.Prosto im go pokazi,no pak kazvam pokrii si nelegalnia softuer niakaksi.
Inache vav BG,onzi na granicata samo vidia che imam chasti i diskove i vika "aide minavai" ei taka bez nishto.
Aide uspeh i kasmet kato minavash!

Автор Kpъr (член)
Публикувано18.10.03 18:28

нямаш проблем,
не се гледа за ориг. софтуер на notebook-a, защото навсякъде notebook се продава комплект поне с един windows, понякога + works, та си знаят че няма какво да го гледат.

Автор Пeтъp_ (linux fen)
Публикувано18.10.03 20:11

вземи си един голям хард и го натъпчи със софтуер, никой нищо няма да те пита, само да не го удариш че ще се затрие

Авторjijo1 (Нерегистриран)
Публикувано22.10.03 00:28

nemash nikvi problemi na men mi gledaha samo dali imam CD vatre i mi zapisaha s.n. na laptopa, kato mitni4aria me nakara da go pusna samo az si rabotih. ta se seshtah 4e i az ne sam plashtal

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.