Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:17 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема промяна сериен No. на HDD?нови  
Автор mirusev (познат)
Публикувано14.10.03 19:35

здравейте
някой има ли добра идея как се сменя сер. нм. на диск?

Тема Лесно е .....нови [re: mirusev]  
Автор Aтaнac_Ko (обикновен човек)
Публикувано15.10.03 08:45

---- Първо си набави рподукт за работа на ниско ниво по диска. Аз използвам, например, ДискЕдит на Петер Нортън. Стартирай го под ДОС, понеже Windows не разрешава пряк достъп до дисковете му. Установи си нужния диск, прочети неговия Boot record. Мини в шестнадесетичин режим на редакция на данните като натиснеш F2. Номерът на диска се намира на отместване 39Н от началото на сектора. Можеш да се пробваш първо на някоя дискета.
---- Имай, обаче, предвид следното:
-- символите на номера се разполагат в обратен ред. На отместване 39Н е последния, най-десния символ прочетено от екрана, а на 3СН - най-левия.
-- променяйки номера на диска ще ти изпищят някои регистрирани програми. Първи при стартирането на системата ще се обади FlexType (ако имаш такъв). Той използва за регистриране точно серийния номер на твърдия диск.

Успех, Наско

Тема Re: Лесно е .....нови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор mirusev (познат)
Публикувано15.10.03 10:09

благодаря ти много :) мн. скоро ще се пробвам :) флекс никога не ползвам :)

Тема Ауууууууууууууууу....нови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор KlD (Лапетия)
Публикувано16.10.03 21:44

ПЕТЕР НОРТЪН!!! Малееееее... ще умра И въпросният човек, ако се чуе ще умре също

Някак си не съм сигурен, дали ще може да го смени серийният номер на HDD, ама... щом казваш ;)

Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът.

Тема Донякъде си прав. [re: KlD]  
Публикувано17.10.03 09:08

--- Човекът пита за сериен номер, който да промени. По неговите възможности е единствено Volume Serial Number, който се дава след форматирането на всеки дял от диска. Промяната на заводския сериен номер на цялото устройство се намира или във флеш паметта, или в постоянната памет на устройството. Такава смяна, вече, мога да направя само аз.

Наско

Тема Re: Донякъде си прав.нови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор mirusev (познат)
Публикувано17.10.03 23:29

да - т.е. не знам кой точно номер се следи от съответния софтуер (опала - издадох се :) )
предполагам, че е "Volume Serial Number"

Тема Re: Донякъде си прав.нови [re: Aтaнac_Ko]  
АвторДeдo Бope (Нерегистриран)
Публикувано19.10.03 23:10

ихаааа! много трепателно! ... ако е вярно.

За кои модели можеш да сменяш серийните номера (предполагам че ще можеш и други работи да сменяш )? Диска трябва ли да работи или може и да е към края на живота си? Пусни една оферта на dedobore@yahoo.com, ако го можеш.

Това за нортъна е много притко бе, пич! Наистина, така може да се мени само М$ номера, ама това си е измишльотина на М$.

Тема Къде те боли, бе дедо Боре!нови [re: Дeдo Бope]  
Публикувано20.10.03 09:13

---- Нямам време да правя демонстрации на уменията си. Ти кажи какво ти трябва, аз ще ти отговоря дали го мога или не.

Наско

Тема навсякъденови [re: Aтaнac_Ko]  
АвторДeдo Бope (Нерегистриран)
Публикувано20.10.03 20:34

за болежките - боли ме вече на много места и положението ще става все по-лошо... докато един ден престане да ме боли...

искам да имам два (или повече) абсолютно еднакви диска, които да връщат от функция 0xec offset (word) 10-19, 23-26 и 27-46 еднакви неща. Нямам претенции към модела и производителя, но трябва да имат security функции (0xf1 до 0xf6) и SMART.

покорно се извинявам, че си мислиш, че искам от теб да правиш демострация на уменията си. искам да ми кажеш: можеш ли и колко струва. дано това не отнеме прекалено много от, без съмнение, ценното ти време

Тема Re: Лесно е .....нови [re: Aтaнac_Ko]  
Автор mirusev (познат)
Публикувано25.10.03 01:32

пак да благодаря - имам да черпя :)

поздрави,
миро

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.