Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:19 10.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За диодите на LAN картатанови  
АвторPita6t (Нерегистриран)
Публикувано19.09.03 12:38

Имам обикновена лан карта някъде за 10тина лева
И интернета ми е лан
Случи се да имам повреда с интернета и ме питаха дали светят диодите на лан картата. Трябваше да вадя компютъра от шкафа на бюрото а това не е много лесна операция все пак и то за да видя някакви си диодчета...

И за това реших да запитам тук
Има ли лан карти с възможност тези диоди да са отпред на кутията? Или пак работа с нож и поялник ..... :(
Егати тъпотията тия диоди да са отзад - там кога и кой ще ги види!
Или пък някоя програма има ли дето да ми дава в реално време трафика на нета щото съм в неведение - няма я иконката до часовника както при Dial-Up...

Тема Re: За диодите на LAN картатанови [re: Pita6t]  
Автор Penta® (Интелегент)
Публикувано20.09.03 00:34

Иконката я няма я щото не си указал да се показва!

-----------
На света най-обичам хубави жени и БТК

Тема Re: За диодите на LAN картатанови [re: Penta®]  
Публикувано20.09.03 08:11

И от къде да укажа тази иконка да се показва?

Тема Re: За диодите на LAN картатанови [re: Pita6t]  
Автор Penta® (Интелегент)
Публикувано20.09.03 08:24

Ами то зависи с какъв Windows си. Да кажем за ХР - Контролен панет/ Мрежови връзки кликваш с десен бутон на ЛАН картата и избираш "Свойства". Най-долу на появилия се прозорец слагаш отметка на "При свързване показвай икона в областта за уведомяване".

-----------
На света най-обичам хубави жени и БТК

Тема А за уин98 моля?нови [re: Penta®]  
Публикувано20.09.03 10:45

експито го видях лесно е
Главно бачкам под 98
там как да го направя ?
сори за тъпия въпрос

Тема Re: А за уин98 моля?нови [re: Pita6t]  
Автор Frysco (на пета скорост)
Публикувано20.09.03 21:04

Чисто любопитство-ти към коя фирма си?
Start>setings>control panel>networks>TCP/IP "тук трябва да пише модела на картата" примерно Realtek 8139 A/B/C/D, това се намира в списъка трябва като го селектираш да натиснеш Properties и има отметка Show icon on taskbar.Ако я не е там, значи съм идиот, а това не е нещо ново за мене.

Иначе по принцип съм виждал компютри със диод на панела, но са си фирмени, мсля че Компак бяха.Лаптопите имат такива диоди също.

това е малката ми кола

Тема нестандартно решениенови [re: Pita6t]  
Автор checho (клюкар)
Публикувано20.09.03 22:11

Сложи си огледало отзад на кутията

Тема Re: нестандартно решениенови [re: checho]  
Автор ^Kj^TRN (Surecom)
Публикувано21.09.03 14:29

не се опитваи да използваш нож и поялник.. най-вероятно ще трябва да си купуваш нова лан карта. а за иконките.. трябва да си инсталираш Patch...

The Real Net - The Real Internet Provider

Тема Re: нестандартно решениенови [re: ^Kj^TRN]  
Автор Milenn (минаващ)
Публикувано21.09.03 20:28

ima karti i s konector za diodi. no seg ane se seshtam koja, i ne vizdam nikoja podobna iz ofisa.
no ne vizdam nishto trudno da si zapoish provodnicheta i da gu drupnesh do prednia panel. paralelno na zelen svetodiod mozesh bez problem da zakachish cherven svetodiod+50 Ohm resistor. ili zelen bez rezistor, ama moze da se nalozi da go potberesh , taka che da svetiat i 2-ta

Тема Re: А за уин98 моля?нови [re: Frysco]  
Публикувано22.09.03 16:30

Там където казваш няма такава отметка доста съм гледал и се изненадах че няма... както и да е реших проблема с една малка програмка и сега я имам
картата ми е Realtek 8139/810Х
иконката да ми показва как мигат компютърчетата :)
ама не съм се отказал да го направя хардуерно както са ме посъветвали тук :)
щото явно няма да намеря такава готова на пазара
Огледало не мога да си сложа ккто са ме посъветвали че компютъра ми е в шкафа на бюрото :)
А доставчика ми е Бизнес Мрежи и Комуникации - и е единствен за Надежда1
От скоро го ползвам и като има нет съм доволен Имаше повреда по едно време и чаках 5 дни да ми я оправят... мудни са както за включването така и за отстраняване на повреди но като няма друг...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.