|
Тема
|
Stho e to optikata i ima li tq pochva u nas
|
|
Автор | Money (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.08.03 01:01 |
|
Reshih da napravq edna optichna mreja v moq grad .Nqma da kazvam koi e.Firmena taina
No ne znam koi trqbva da mi razreshi!Ili vobshte trqbva li da pitam nqkoi ili da kupuvam kabela i da deistvam.
Nqkakvi ideii?
| |
Тема
|
Re: Stho e to optikata i ima li tq pochva u nas
[re: Money]
|
|
Автор |
WlSP (WISP) |
Публикувано | 21.08.03 09:20 |
|
За разрешението - КРС - индивидуален лиценз - чакане и много кинти.
А изобщо имаш ли представа от оптични кабели, медиа-конвертори и т.н.? За "сплайсване" чувал ли си? А къде ще полагаш кабелите? Знаеш ли, че са чупливи?
Извинявай, ако те обиждам, но си го написал така, сякаш си представяш нещата като някаква обикновена LAN с UTP...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
terminator 3O3O (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.08.03 14:02 |
|
ОТ ВИДИН ЛИ СТЕ?!?   
Pink Floyd - On the Run
| |
Тема
|
[re: WlSP]
|
|
Автор |
havOc (drunk) |
Публикувано | 22.08.03 13:57 |
|
chuplivi? :> tfa puk shto za glupost e
| |
Тема
|
|
|
Автор | жичka (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.08.03 23:38 |
|
за разрешението - забрави!
ако искаш го прави като всички други - просто си опъвай кабелите, докато не те опънат тебе :)
кабела е наистина много чуплив, особено когато е "съблечен". има много варианти, най-добър е този, дето плува в гел (говоря за влакното), но те май ги няма във вариант <12 влакна. Не че ще се скъса от вятъра, ама първия кретен, дето не му харасва да има кабел на къщата ще ти създаде мноооого трудности. Да не говорим за нещо толкова тривиално и ежедневно като багер на ВиК. Накратко - забрави за "поене" на оптични влакна - трябва ти стен за поене (портативен), а надали имаш толкоз кинти...
Ако обаче си намислил да слагаш оптични суичове по стълбовете, трябва да си наистина откачен :)
Иначе идеята е добра, ама по-добре си опъни нормална жица. Ако го направиш обаче, ще кажеш ли в кой град си, да дойда да си направя една снимка с теб? 
| |
Тема
|
[re: жичka]
|
|
Автор | Money (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.08.03 01:40 |
|
Fakt UTP FTP kabela vski moje da si go opava kakvav e problema no kakva skorost shte dostignesh ami utre kato prdesvetne edin pat ne mojesh da spish.
A za snimkata kato stane shte pisha .
| |
Тема
|
[re: havOc]
|
|
Автор |
WlSP (WISP) |
Публикувано | 23.08.03 16:31 |
|
"chuplivi? :> tfa puk shto za glupost e"
Естествено, че са чупливи, нали са от стъкло!
tfa puk... я се научи да пишеш първо!
| |
Тема
|
|
|
Автор | жичka (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.08.03 22:21 |
|
е, ти по оптиката надали ще пуснеш гигабит... 100мбита ще да са. което не е предимство в сравнение с нормалната жица. ако обаче гледаме разстоянията - тогава няма никаква алтернатива. все пак активното оборудване е много-много-по-скъпо.
ако код 'prdesvetne' имаш предвид мнението на Бог под формата на светкавица, може да се опазиш доста добре, без право попадение, разбира се. Не че някой го прави... ама то и затова нета спира през ден-два :) аз самият имам накои идеи, ако те интересуват пиши на tel4e@yahoo.com
| |
|
|
|
|