Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:11 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Hardware problem SPESHNOнови  
АвторZibo (Нерегистриран)
Публикувано26.05.03 19:07

Pomognete speshno e : Dneska vzeh 4e svalih ventilatora na CPU-to za da go smaja i po4istia no sled kato go vurnah obratno i pusnah compa minavat 5sec. i kompa se restartira i ne trugva i taka vseki put dori ne pokazva ekrana za infoto za CPU-to i RAM-a . CPU-to mi e AMD 2000XP+ dunoto e Gigabyte 7VA sumniava me 4e se zadeistva zashtitata sreshtu pregriavane na CPU-to . Triabva li da se 4uva niakakuv zvukov signal ako e izgorial procesora?

Тема Re: Hardware problem SPESHNOнови [re: Zibo]  
АвторUser (Нерегистриран)
Публикувано26.05.03 20:25

Ne si postavil ventilatora kato horata...
T.e. toi ne prilepva varhu kristala na CPU-to - nakrivil si go nanqkade i mejdu kristala i radiatora ima vazdushna mejdina.
Vij ponamesti go, sloji i pasta.
( ako nqmash - kupuvash ot nqkoq firma - okolo 1-2$ e i shte ti stigne za nqkolko macvqniq na CPUto.)

Тема moeto dyno e syshtoto...нови [re: Zibo]  
Автор radiodj (2BIG4U)
Публикувано26.05.03 21:02

i procesora mi e AMD no za tvoja sluchaj tova ne e ot znachenie... za predupreditelnia signal zavisi kak ti e nastroen BIOS-a.. ot tam se regulira i temperaturata na kojato da izkluchi PC-to za da ne pregree.
za ostanaloto ve4e sa ti pomognali vijdam (cheta)...

Isn't easy to be easy?

Тема Re: moeto dyno e syshtoto...нови [re: radiodj]  
Публикувано26.05.03 21:24

okolo 15 puti probvah da sloja po dobre ventilatora ma se ne stava no pastata mi e malko iavno shte triabva da sloja oshte . Vuzmojno li e da e izgorialo CPU-to ako e kak da razbera ?

Тема Re: moeto dyno e syshtoto...нови [re: Zibo]  
Автор Stefan. (познат)
Публикувано27.05.03 01:34

Я погледни да не си включил кабела на вентилатора не в 1 букса за CPU FAN.Много от BIOS-ите проверяват това и ако не е така гасят PC-то.

Тема Re: moeto dyno e syshtoto...нови [re: Stefan.]  
Публикувано27.05.03 14:12

to4no na miastoto si e vklu4en na CPU_FAN . Za da izgori CPU-to ne bi li triabvalo da poraboti malko predi tva.Az otkakto po4istih i slojih radiatora oshte ot purvia put do sega ne e trugnalo (dori monitora na se vklu4va) a predi da go pipna toz gaden radiator CPU-to si vurveshe bez nikav problem. Kak da proveria dali e izgorial shtoto zabeliazah 4e e topli4uk radiatora ne e napulno studen sled kato po4ne da restartira

Тема Re: moeto dyno e syshtoto...нови [re: Zibo]  
АвторPita6t (Нерегистриран)
Публикувано27.05.03 15:33

пробвай с друг вентилатор...
виж темата дето е тук как а се намалят оборотите на вентилатора От там ако разбирам може да се счупи процесора но аз съм невежа в електрониката и не ми се ще да те плаша ...:(

Тема Re: Hardware problem SPESHNOнови [re: Zibo]  
Автор Mircha ()
Публикувано27.05.03 16:20

Добре бе Зибо, през цялото време не каза върти ли проклетия вентилатор или не.
По принцип вентилатора не е толкова важен. РС-то трябва да тръгне и без него. Рестартира или забива чак когато го натовариш(поне при повечето е така). В този ред на мисли силиконовата паста е още по-назад.
Провери първо дали процесора е поставен както трябва - плътно прилегнал към цокъла, ако трябва извади го и виж да не си смачкал някой крак(случва се). Виж също вентилатора да не е включен наобратно, тогава върти по-бавно и дъното може да се шашка(признавам, че не познавам това дъно и не знам точно как трябва да се държи в случая).
Ако и това не помогне тичай на майстор.

P.S. Звукови сигнали се чуват най-различни, но САМО ако процесора тръгне.

Тема Ако е изгорял [re: Zibo]  
Автор KlD (Лапетия)
Публикувано27.05.03 16:41

процесора няма да чуеш нищо никъде. Провери всички кабели които си пипал и не си пипал как са сложени, да не си сложил някъде нещо по-погрешка...
Какво ще рече "рестартира"? Рестартира се нещо, ако е тръгнало и стигнало до някъде! Рестарт-връщане в изходно положение! Не ти излиза екрана с РАМ и инфо - демек не можеш да влезнеш и в БИОС? Виж провери да не си разместил процесора нещо... Или вземи друг такъв за да видиш да не е изгорял...

Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът.

Тема Re: Hardware problem SPESHNOнови [re: Mircha]  
Публикувано27.05.03 20:01

Sorry 4e ne sam se oto4nil . Zna4i procesora izobshto ne sam go pipal ot gnezdoto na koeto e postaven samo svalih radiatora+FAN-a po4istih go i go vurnah na miastoto mu posle vklu4ih buksata na ventilatora . Vklu4vam kompa , ventilatora zavurta kakto obiknovenno (na visoki oboroti) minavat 5 sec. to4no i se useshta kak komputera se restartira. Otnosno BIOSA toi izobshto ne se vklu4va monitora (a triabva kakto drukput). Ne e ot RAM-a samo tova znam ili dunoto ili CPU-to ili VGA-to no az samo procesora pipah nishto drugo i ot togava ne vurvi

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.