Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:43 09.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Нов Процесорнови  
Автор shut_down ()
Публикувано06.12.02 19:59

Проблемът е следния-дъното ми е със Сокет а за АМD-процесори,скорост 100 и зная че подържа най-много процесор дюрон до 1300 MHz .Обаче в един комп магазин ме,как да го река,убедиха че Athlon 1700MHz въпреки че иска скорост-133MHz на дъното ще работи пак но не на искинската му честота а някъд до към 1200MHz но пък ще се ползвам с преимуществата на големия му кеш.Купих го аз убеден в убеденоста на продавач-познавача сам си ги смених но компютъра се пуска,но не тръгва монитора .прави впечатление че никакво буутване не тлъгва освен това иначе вентилаторите работят и.т.н.Въпросът ми е дъно със скорост 100 респ 200MHz FSB ще проработи ли иначе новия ми процесор както ме убедиха от магазина,в биоса ли се пипа а как да пипам като мониторът не показва никакъвм екран-мига си сякаш комп не е вклучен,прав лие продавача или съм излъган,нямам и гаранция и за връщане вероятно дума няма да се даде да стане-

Тема Re: Нов Процесорнови [re: shut_down]  
Автор lvailosp (WinNT fen)
Публикувано06.12.02 21:14

tup vapros - tup otgovor: Pomisli, ednakuv cokul edna firma proizvoditel, savet ot PC firma. 6to se otnasq za 4estota nqma zna4enie dali 6te e na 133 ili 100, osven zagubata na rabotna 4estota i temperatura. 6to se otnasq za ke6a ........ znae6 li kakvo vub6te e ke6? ta pi6e6 gluposti......
6to se otnasq do tova 4e ni6to ne stva proveri da ne si vklu4il procesora obratno i eventualno da si go izgoril ili sa te preebali s skapan procesor

Тема Re: Нов Процесор [re: lvailosp]  
Автор shut_down ()
Публикувано06.12.02 23:24

Прав си!Някои неща ги говоря наизуст.Образованието ми е изцяло хуманитарно и говоря от позицията на полулюбителя.Гарантирам че не съм обърнал процесора наобратно,т.е.позиционирал съм го в слота точно както трябва-все пак не е сложно!Прям въпрос-дадено ддъно има скорост на FSB 200 MHz и подържа най-много Duron 1300 MHz ама се намират ат някъде 120 свободни лева и вземе човек че си бодне един Athlon 1700 MHz на туй дъно-естествено компютъра не ебава да работи!!!!Въпросът е защо?И още-как един бърз процесор да работи на дъно ,подържащо бавни процесори?Как по-тъпо да си задам въпроса?

Авторзeвзek (Нерегистриран)
Публикувано07.12.02 00:47

изобщо не се връзвай на заяжданията на ивайло. Той също е понаписал някои глупости и ако е честен и прочете още веднъж всичко което е написал - ще си го признае.
но също така е написал и верни неща - би трябвало да тръгне процесора ти но при положение че дъното изобщо разпознава какво си му закачил - т.е. BIOSът ти коректно разпознава новия процесор (за да знае какво напрежение да му подаде например).
затова си качи пак стария процесор (ако не си го продал вече) и си направи ъпдейт на BIOSа - можеш да си го свалиш от интернет от сайта на производителя на дъното. чак след това закачи новия процесор (абсолютно съм съгласен с теб че е невероятно трудно да обърнеш процесора и да го сложиш неправилно).
но на твое място бих се разделил със старото си дъно - така и така си взел нов процесор - можеш да смениш и дъното и да не се главоболиш повече с него, а да си вземеш такова дето да поддържа новия ти атлон.
съвет: не се доверявай на увещанията на продавачи по магазините (повечето от тях знаят по-малко и от мен за компютрите), а на безкористното мнение на приятели познати и т.н. - дори и тук в клуба ще получиш много повече и по-вярна информация от онази в магазина (кой да е магазин)

Тема Re: Нов Процесорнови [re: зeвзek]  
Автор shut_down ()
Публикувано07.12.02 14:47

Благодаря ти много за съвета,моите мисли натам клонят-да се boot-на с още 150 лв и да взема ново дъно.Тъй като не умея да се карам с хората,респ. продавачите в магазина бих просто си излязъл ако почнат да ми дигат рамене и да мънкат под нос.Да-наистина си върнах стария Дюрон и компютъра си работи по старому.Това беше решение с БИОС-а-флаш да се направи,издърпах дори и по-новата му версия обаче не зная технически как да го направя.Както и да е!Ще нося компютъра във въпросния магазин.Пък а дано!Страх ме е че са ми продали неработещ процесор и ще се опитат да ме обвинят че съм го преебал,когато съм го слагал например.И тогава просто се чудя какво да направя.Да ги бях дал тез пари на някой пенсионер че да си плати барем тока и телефона поня щеше да има някакъв смисъл..нейсе....

Автор Cтaн (помощник)
Публикувано07.12.02 15:04

Приятелю, а защо първо не ни кажеш какво точно ти е дъното, може би ще получиш далеч по-точни съвети от общите приказки по-горе?

Помо-о-ощ!

Тема Re: Нов Процесорнови [re: Cтaн]  
Автор shut_down ()
Публикувано07.12.02 20:55

Elitegroup K7VMA със Socket A слот за АМD процесори FSB 100MHZ чипсети на VIA и слотове за видео карта три слота SDRAM до 1,5Gb и Duron 750MHz

Редактирано от shut_down на 07.12.02 20:56.

Автор Cтaн (помощник)
Публикувано08.12.02 00:48

Ей, ама и ти си ударил кьоравото! Точно тоя модел НЕ поддържа AthlonXP. Да вземеш процесора и да отидеш да му го удариш в главата на тъпия продавач. Колко се изписа тука - не се вярва на консултации на продавачи - те са търговци, а не компютърни специалисти. Или отиваш в офис или си водиш човек, който разбира.

Помо-о-ощ!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.