Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:14 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Home networkнови  
АвторThe Shadow (Нерегистриран)
Публикувано25.10.02 18:53

Zdraveite,

Znachi imam 2 komputara vav kashti i iskam da gi svarza vav LAN. PC-tata razbira se ste se izpolzvat za igri. Imam NIC karti na komputrite (10/100 Fast Ethernet), imam i kabel. Razbrah che ste triabva samo da svarza komputrite chrez kabela(direct connection), obache ne znam kak da nastroia Windows-a mi,koito e Win98.
Niakakav savet?

P.S. Chetoh skoroshnite temi za LAN i svarzvane na 2 komputara,no ne namerih nishto za moia sluchai.

Тема Re: Home networkнови [re: The Shadow]  
Автор Cтaн (помощник)
Публикувано25.10.02 19:56

Най-лесният вариант е да си пуснеш Home Networking Wizard на единия компютър и когато те прикани, да сложиш дискета и да запишеш настройките за другия компютър. После само стартираш дискетата на другия компютър и си готов. По късно можеш да си модифицираш настройките както си искаш.

Помо-о-ощ!

Тема Re: Home networkнови [re: Cтaн]  
Публикувано25.10.02 19:58

Otkade da go nameria tozi Home Networking Wizard? Komponent na Win98 li e?

Тема Re: Home networkнови [re: The Shadow]  
Автор Cтaн (помощник)
Публикувано25.10.02 20:03

Да, в Accessories/Communications.

Помо-о-ощ!

Тема Re: Home network [re: The Shadow]  
Автор EЙЧ (непознат )
Публикувано27.10.02 12:14

Ако ще използваш LAN карти ще ти трябва и Crossover cable.

Тема Da ama...нови [re: Cтaн]  
Публикувано28.10.02 18:24

Mersi za savetite obache pak udarih na kamak. Tarsih tozi Home Networking Wizard vav Accessories/Communications obache tam go niamashe.Imam samo Internet Connection Wisard, NetMeeting i Dial-up Networking. I izobsto kak stava taka che da se nameriat PC-tata kogato sa svarzani (te ste badat na 10 metra edin ot drug).

Тема Re: Da ama...нови [re: The Shadow]  
Автор Cтaн (помощник)
Публикувано28.10.02 19:10

ОК, ето ти кратка инструкция (само дано всичко ти е инсталирано, че може и да не е):
1. Инсталираш си LAN-картите със съответните драйвери и свързваш двата компютъра с кръстосан кабел (тук може да имаш трудности от най-различно естество, но няма да задълбавам).
2. Отиваш в Control Panel/Network и гледаш: има ли я LAN-картата, TCP/IP-протокол за нея и File And Printer Sharing - ако са там - добре, ако нещо го няма, добавяш с Add.
3. Пак там влизаш в Identification и задаваш име на компютъра и на мрежата (второто трябва да е еднакво за двата компютъра).
4. Връщаш се на Configuration, маркираш картата и отваряш Properties - трябва да видиш в Bindings протокола TCP/IP и да е отбелязан освен това. Даваш ОК и после маркираш TCP/IP -> "твоята LAN-карта". Пак Properties и там в Bindings трябва да имаш отбелязани Client For Microsoft Networks и File And Printer Sharing. Провери за всеки случай в NetBIOS дали ти е отбелязано квадратчето и дай ОК. Последно отиваш на File And Printer Sharing/Properties и там Browse Master го правиш от Automatic на Enabled - не е задължително, но е по-добре.
5. Най-долу натискаш бутон File And Printer Sharing и си отбелязваш горното квадратче, а ако имаш и принтер и долното. Натискаш ОК.
6. Сега вече - общия ОК, рестартираш и си готов.
После повтаряш същото на другия компютър, като само името е друго.

По-нататък могат да се направят и някои по-прецизни настройки (например статични IP-адреси), но за сега това ти стига.

Хайде, успех, че ме заболяха пръстите!

Помо-о-ощ!

Тема Re: Da ama...нови [re: Cтaн]  
Публикувано28.10.02 20:17

Blagodaria ti mnogo, ot tova po-podrobno ne moze.

Dano sega vsichko tragne. Ste pisha kakvo e stanalo.

Mersi oste vednaz.

Тема napravoнови [re: The Shadow]  
Авторnet4o (Нерегистриран)
Публикувано29.10.02 15:47

im podni stati4ni IP adresi
na edinia 192.168.0.1 s maska 255.255.255.0
a na drugia 192.168.0.2 s maska 255.255.255.0
i davai smelo

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.