Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:05 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Molia za savetнови  
АвторlaFey (Нерегистриран)
Публикувано07.06.02 04:30

Wzeh 40GB Maxtor na 7200 , danoto e Acorp 6LX/EX
Imah samnenia che niama da razpoznae diska do palniq mu kapacitet - 40 GB i taka stana . Pozna samo 30 GB.No kakwo be ochudwaneto mi kato razbrah che ne moga da go naprawia master . Probvah kakwi li ne nastrojki na Jumper-ite, ostavih go sam na 1 via IDE kanal neshte i neshte, razpoznava go samo kato slave i kato nishto drugo. Molia niakoj ako znae dali prichinata e w diska ili v danoto (slojil sam poslednia BIOS koito predlagat za tazi platka). Osven tova sam chuval za programi koito zaobikaliat BIOS i pozwoliawat da se izpolzwa palnia kapacitet na diskovete, no ne znam koi sa i ot kade mogat da se iztegliat.

10XX

Тема Re: Molia za savetнови [re: laFey]  
Автор Yozo (!!!БЪЛГАРИН!!!)
Публикувано08.06.02 08:35

Виж пак джъмперите, за различните модели на макстор са различни, виж на сайта на макстор има схеми на джъмперите.

THE ONLY THING WE HAVE TO FEAR IS FEAR ITSELF!!!

Тема Re: Molia za savetнови [re: Yozo]  
Публикувано08.06.02 17:28

rabotata e tam che izcherpah wsichki wazmojni kombinacii na jumpers no pak ne stawa

Авто𠤤¤[GAD]¤¤¤ (Член :о))
Публикувано08.06.02 19:06

Ако ти е в гаранция - не му се чуди :)
Има някаква вероятност самите джъмпери да не са запоени добре за платката при производството, но незнам доколко е възможно.

Ебаси, дълга ми била сигнатурата. Тя пък да не види нещо ;о)

Автор DAMONМодератор (клубаджия)
Публикувано08.06.02 23:23

Ами развърти джъмперите отново. Максторите имат различни конфигурации на различните модели и е възможно това което е на картинката на самия диск да не си отговаря. Виж в сайта на Макстор! По принцип нов диск трябва да е конфигуриран като мастер. А това с 30GB може да се оправи със специална drive overlay програма която трябва да изтеглиш от сайта на Макстор!

АвторNasko (Нерегистриран)
Публикувано09.06.02 00:38

Za da go poznae kato 40 (ili po-tochno 38-39) triabva da si fleshnesh BIOS-a ili da izpolzvash diskmanager na maxtor. Kolkoto do jumperite vij na www.maxtor.com ili kaji po-podrobno kakav e modela na diska

Тема Re: Molia za savet [re: Nasko]  
Автор Yozo (!!!БЪЛГАРИН!!!)
Публикувано09.06.02 06:33

виж как свързваш кабела, мастър трябва да е в крайния конектор, а не този по средата на кабела. Ако кабела е нов синия конектор е към дъното, черния е към мастър, а сивия към слейв.

THE ONLY THING WE HAVE TO FEAR IS FEAR ITSELF!!!

Публикувано10.06.02 06:22

diska e Maxtor 6l040j2, danoto mi poddyrva samo ata 33 i polzwam kabel bez cvetni buksi, neznam shte tarsiq drugo dano i shte go sloja tam pak da vidim kakvo shte stane.

Thanx na vsichki.

Автор OKL (базикчия)
Публикувано10.06.02 16:07

тва мисля, че важи само когато положението на джъмперите в в cable select

Човек се ражда от дупка, мисли за дупка и отива в дупка...

Тема Виж сега...........нови [re: OKL]  
Авторhappy (Нерегистриран)
Публикувано15.06.02 16:00

Тук в нашия клуб имаме един ВД, който също се разпознава единствено и само като втори и твърди, че бил голям 15гб., а е голям 20гб.

Диска нещо не се разпознава правилно, а сме го мъчили всякак.

Най-добре отиди при приятел да ти го среже на 2 или повече парчета. Ако и тогава има проблем , най-добре тичай на бегом до фирмата от която си го купил.

от хепи

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.