|
Тема
|
Molia za savet
|
|
Автор | laFey (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.06.02 04:30 |
|
Wzeh 40GB Maxtor na 7200 , danoto e Acorp 6LX/EX
Imah samnenia che niama da razpoznae diska do palniq mu kapacitet - 40 GB i taka stana . Pozna samo 30 GB.No kakwo be ochudwaneto mi kato razbrah che ne moga da go naprawia master . Probvah kakwi li ne nastrojki na Jumper-ite, ostavih go sam na 1 via IDE kanal neshte i neshte, razpoznava go samo kato slave i kato nishto drugo. Molia niakoj ako znae dali prichinata e w diska ili v danoto (slojil sam poslednia BIOS koito predlagat za tazi platka). Osven tova sam chuval za programi koito zaobikaliat BIOS i pozwoliawat da se izpolzwa palnia kapacitet na diskovete, no ne znam koi sa i ot kade mogat da se iztegliat.
10XX
| |
Тема
|
Re: Molia za savet
[re: laFey]
|
|
Автор |
Yozo (!!!БЪЛГАРИН!!!) |
Публикувано | 08.06.02 08:35 |
|
Виж пак джъмперите, за различните модели на макстор са различни, виж на сайта на макстор има схеми на джъмперите.
THE ONLY THING WE HAVE TO FEAR IS FEAR ITSELF!!!
| |
Тема
|
[re: Yozo]
|
|
Публикувано | 08.06.02 17:28 |
|
rabotata e tam che izcherpah wsichki wazmojni kombinacii na jumpers no pak ne stawa
| |
|
Ако ти е в гаранция - не му се чуди :)
Има някаква вероятност самите джъмпери да не са запоени добре за платката при производството, но незнам доколко е възможно.
Ебаси, дълга ми била сигнатурата. Тя пък да не види нещо ;о)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DAMON (клубаджия) |
Публикувано | 08.06.02 23:23 |
|
Ами развърти джъмперите отново. Максторите имат различни конфигурации на различните модели и е възможно това което е на картинката на самия диск да не си отговаря. Виж в сайта на Макстор! По принцип нов диск трябва да е конфигуриран като мастер. А това с 30GB може да се оправи със специална drive overlay програма която трябва да изтеглиш от сайта на Макстор!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Nasko (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.02 00:38 |
|
Za da go poznae kato 40 (ili po-tochno 38-39) triabva da si fleshnesh BIOS-a ili da izpolzvash diskmanager na maxtor. Kolkoto do jumperite vij na www.maxtor.com ili kaji po-podrobno kakav e modela na diska
| |
Тема
|
[re: Nasko]
|
|
Автор |
Yozo (!!!БЪЛГАРИН!!!) |
Публикувано | 09.06.02 06:33 |
|
виж как свързваш кабела, мастър трябва да е в крайния конектор, а не този по средата на кабела. Ако кабела е нов синия конектор е към дъното, черния е към мастър, а сивия към слейв.
THE ONLY THING WE HAVE TO FEAR IS FEAR ITSELF!!!
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 10.06.02 06:22 |
|
diska e Maxtor 6l040j2, danoto mi poddyrva samo ata 33 i polzwam kabel bez cvetni buksi, neznam shte tarsiq drugo dano i shte go sloja tam pak da vidim kakvo shte stane.
Thanx na vsichki.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
OKL (базикчия) |
Публикувано | 10.06.02 16:07 |
|
тва мисля, че важи само когато положението на джъмперите в в cable select
Човек се ражда от дупка, мисли за дупка и отива в дупка...
| |
Тема
|
Виж сега...........
[re: OKL]
|
|
Автор | happy (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.06.02 16:00 |
|
Тук в нашия клуб имаме един ВД, който също се разпознава единствено и само като втори и твърди, че бил голям 15гб., а е голям 20гб.
Диска нещо не се разпознава правилно, а сме го мъчили всякак.
Най-добре отиди при приятел да ти го среже на 2 или повече парчета. Ако и тогава има проблем , най-добре тичай на бегом до фирмата от която си го купил.
от хепи
| |
|
|
|
|