Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:52 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Моля за съветнови  
Автор kozoder (Става)
Публикувано24.10.01 22:05

Дойде време да си сменям компа. Мисля да похарча около $1000.
Какво ще кажете за следните две конфигурации?
Кой е по-добрия избор.

1.AMD ATHLON XP-1800 (1.53 GHz QuantiSpeed) 266 FSB
ASUS A7A266 ALI M1674 DDR MB (3 DIMM+2 DDR)
512 MB PC266 PC2100 DDR Memory
80 GB 7200 RPM UDMA 100 Hard Drive
ATI All in Wonder Radeon 32 MB DDR w/TV tuner
16xDVD
PRICE $971

2.INTEL PENTIUM IV 1700 MHz CPU
ASUS P4-B I845 W/AUDIO 478 Pin MB
512 MB PC800 RAMBUS Memory(2x256)
60 GB 7200 RPM UDMA 100 Hard Drive
Visiontek Geforce2 32 MB DDR
16xDVD
PRICE $973

there's someone in my head but it's not me
PINK FLOYD

Тема Re: Моля за съветнови [re: kozoder]  
Автор John (True Gamer)
Публикувано24.10.01 23:31

izchakay oshte malko da izlqzat dynata na ASUS i Abit sys chipset KT266A

Тема прав е колегата горе ...нови [re: kozoder]  
Автор outfaced (познат ;-))
Публикувано24.10.01 23:48

значи твърдо за AMD, само дето това дъно е бавно за тоя процесор и работата му с DDR-а не е много добра, в смисал не използва целия капацитет на паметта ... бе с две думи е старо ... и за видеокартата да ти кажа една работа като човек имал All in Wonder, много готина джаджа ама все пак е по добре да си вземеш отделна тунер карта, на АТИ софтуера поне едно време не им беше много изпипан а и няма дистанционно а това си е як минус ако наистина искаш да гледаш телевизия ... инче сега аз пак съм с АТИ само че Radeon VIVO 64DDR с Video IN и съм с видео с тунер и пак си гледам на компютъра и съм по-доволен де :) това от мен
а да и за кво ти е тоя хард бре, вземи си записвачка на всяка цена ...
аз съм с хард 30Гб. и не съм го напълнил и наполовина , щот си записвам всичко аи е по - сигурно а и въобще е невероятно богатство ... а DVD то нека си ти седи, че не е много хубаво да юркаш записваката и като нормално CD

Тема Re: прав е колегата горе ...нови [re: outfaced]  
Автор kozoder (Става)
Публикувано25.10.01 00:03

Благодаря за мненията. Записвачка си имам, имам си и модем, LAN карта, монитор от стария комп. И тъй като съм с кабелен интернет реших че е удобно да си гледам и TV (така и така съм пуснал кабел).Ако имаш идея за друга видеокарта с тунер-кажи. А случайно да имаш идея кога ще излязат новите дъна на ASUS?

PINK FLOYD

Тема Re: прав е колегата горе ...нови [re: kozoder]  
Автор 1OOnikz® (Unlisted)
Публикувано25.10.01 02:46

ако не си в БГ,както подозирам,си вземи Р4 конфигурацията,която би ти излезла даже по-евтина ако сложиш1.5 вместо 1.7. разлика огромна няма,по-евтино е,ще бъде достатъчно бърз в апликациите. интелов процесор с рамбус е по-добре за момента да купуваш ако си там където си мисля,понеже е най-бързата шина в момента в комбинация с тази памет, ако вземеш 512 няма да имаш нужда скоро от добавяне на повече памет а идвайки с новия компютър не е скъпа , това дъно поддържа до 2гига процесор и винаги можеш да го напомпаш в бъдеще , новите чипсети за АМД не се знае дали няма пак да имат проблеми със съвместимоста а и не са по-бързи от рамбусовите такива,освен това интеловите дъна в момента с подобни конфигурации търпят повече ъпгрейди и са по-стабилни от конкуренцията.
къде си намерил тази конфигурация???
ето ти няколко други места ,ако те интересуват,където можеш да събереш нещо хубаво:

-тоя в ляво на поп-ъп-а съм го прицелил за коледа,лично аз с някой "подобрения"
ако се интересуваш от bare bones ,пиши,имам много силен линк,но трябва да го потърся,в момента не ми е под ръка...

100nikz®

Тема Re: прав е колегата горе ...нови [re: 1OOnikz®]  
Автор kozoder (Става)
Публикувано25.10.01 07:05

Мерси за мнението.Ще го имам предвид.Между другото, моите конфигурации ги събрах точно от Cyberpower. Сегашния комп. си го купих пак от тях и съм доволен. Не съм имал проблеми, но вече остаря.Аз лично съм привърженик на AMD но ти си прав за чипсета.Трудно решение,мамка му.
Айде ще помисля и ще видим.

PINK FLOYD

Тема Re: прав е колегата горе ...нови [re: kozoder]  
Автор jamie (влюбен)
Публикувано25.10.01 13:48

Аз бих избрал Интел-а, но с ATI RAGEON 64MB видеокарта :-))) С отделен тунер :-)

На самотен остров
ще те намеря...

Тема Re: Моля за съветнови [re: kozoder]  
Автор Пeтъp_ ()
Публикувано25.10.01 18:27

ако държиш на стабилността и надеждната работа,избери Intel
виждал съм как работи Duron,с голям радиатор и и голям вентилатор прегряваше,и трябваше да се свали капака,за да не забива постоянно,а като сложиш ръката на вентилатора на захранването имаш чувството че работи калорифер
а Атлон може би е по-зле
чувал съм много лоши работи за новите процесори на AMD,но това което видях беше по-лошо от очакванията ми

Тема Re: Моля за съветнови [re: Пeтъp_]  
Автор S_t_a_n (стар клубар)
Публикувано25.10.01 18:43

Аман от мнения на "виждали" и "чували"! Ами ние дето си бачкаме с атлони и дурони и нямаме никакви проблеми какво? Да мрем ли?
Калорифери, свалени капаци - тъпотии на квадрат!

В интерес на истината, в момента най-бързият и производителен процесор е Athlon XP (мнението не е само мое - световните специалисти го казват, даже и ония подпалвачите на атлони с чука).
Поздрави!

Ако нещо работи, не го пипай!

Тема Re: Моля за съвет [re: S_t_a_n]  
Автор Пeтъp_ ()
Публикувано25.10.01 20:01

ползвай си го със здраве,никой не ти го забранява
може да е най-бърз,но защо ли няколко водещи фирми се отказаха да го ползват на професионални машини(въпроса е по-скоро риторичен)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.