|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
rabotna cestota na RAM
|
|
Автор | lva (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.05.01 17:06 |
|
Imam Acorp s Intel 810 chipset.RAM v momenta- 2x32 PC 100.Iskam da se upgrade-na s 1x256 PC 133 i mi kazvat, ce ste imam problemi da raboti s towa duno.Moje li njakoi kompetenten da kaje vjarno li e ?
| |
Тема
|
Re: rabotna cestota na RAM
[re: lva]
|
|
Автор | NK (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.05.01 18:48 |
|
Ne sum 4uval - da ima njakakuv problem. A i ne vjarvam da ima.Ne e logi4no da ima problem.
Koi ti gi kazva tova , i zashto tvurdi taka?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
peraine (непознат
) |
Публикувано | 21.05.01 11:02 |
|
Severniat most na 810 chipseta e zakliuchen, taka che pametta da raboti SAMO na 100Mhz. Ako imashe PC66 ram shteshe da ia nasilva na 100Mhz i po syshtia nachin PC133 ram shte ia vyrne pak na 100Mhz. Taka che dokato si s tozi chipset niama da imash polza ot PC133, no kato se ima predvid, che cenata e pochti edna i syshta, v perspektiva e po-dobre da si vzemesh po-byrzoto, razbira se :-)
Po-princip e nai-dobre vyobshte da go smenish tova dyno.
| |
Тема
|
[re: NK]
|
|
Публикувано | 21.05.01 18:57 |
|
Kazaha mi go ot firmata, ot kojato sum kupila taja pamet. MB stjal da dade konflikt. Az znam, ce njama da raboti na 133 - towa jasno , no ne razbirah zasto da ne se smukna na 100. Prosto iskam da ja izpolzvam njakoi den kato se upgrade-na s nov MB.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
peraine (непознат
) |
Публикувано | 21.05.01 22:30 |
|
I spored men niama nishto podobno, osven ako ne e niakakyv problem konkretno na Acorp, naprimer s biosa - tezi vyobshte praviat li si truda da izdavat updates?
| |
Тема
|
[re: peraine]
|
|
Автор | njama (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.01 04:50 |
|
Problema ne e samo w chestotata - PC100 ili PC133. Problema e i w strukturata na samite chipowe na pametta - t.e. kak e organizirana adresacijata. Wsjaka SRDAM e razdelena na banki, toest imash adresacija na banka pamet i adresacija wytre w bankata pamet. Ta znachi ako chipsetyt ti ne poddyrzha naprimer adresacija 4x64, a samo 8x32, pametta ti njama da raboti normalno (ako wyobshte trygne). Podoben problem imashe predi wreme sys 64-kite - ednite raboteha (po-starata organizacija s 16 chip-a) na wsichki dyna, dokato po-nowite pameti, koito bjaha samo s 8 chipa ne trygwaha na starite dyna.
Aide sys zdrawe!
| |
Тема
|
|
|
Автор | NK (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.01 12:35 |
|
RAM-a raboti na 4estotata na shinata na CPU-to. ZA slu4aja :Za Celeroni do 800Mhz si raboti na 66mhz.za P2>300Mhz - na 100Mhz.za P3-100mhz a novite P3 E i >733MHZ sa na 133Mhz e ima i na 100 no ve4e sa rjadkost.
Probvai ,ne moge edin sravnitelno nov chipset da ne raboti s 256RAM s kakvito i da e moduli.
| |
Тема
|
|
|
Автор | yori (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.05.01 04:03 |
|
Nai-dobria nachin da razberesh e da vzemesh ot niakoi poznat takava RAM ,da ia slojish na dynoto i da vidish dali shte raboti.
| |
Тема
|
[re: yori]
|
|
Публикувано | 23.05.01 19:23 |
|
NAistina probata ste reshi vuprosa. Az si uredih da vzema edna da vidja i sega kato izcetoh vsicki suveti sum mnogo ljubopitna da probvam.Pri vsicki polojenija ste objava na vseoslushanie k,vo e stanalo:))))
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 23.05.01 20:22 |
|
Vkyshti na Edno PC c Intel TX chipset bez problem sym slagal, 32 MB PC 100, 64 MB PC 100, 64 + 32 MB PC 100, 128 MB PC 133, 128 MB PC 133 + 64 MB PC 100, i nai nakraia 128 + 128 MB PC 133 RAM. Pri vsichkite kombinacii ne mi e pravilo problem. Poveche ne moga da sloja, shtoto dynoto poddyrja do 256 MB RAM, a i ima samo 2 DIMM slota. Mnogo shte e chudno ako edno sravnitelno novo dyno ne moje da izdyrji na takiva kolichestva RAM .....
Death Team Above
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|