Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:42 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Problem s Quantumнови  
Автор Toi ()
Публикувано02.09.00 12:59

Formatirah si HDDto Quantum 6,4 na nisko nivo i ot togava ne se otkriva v BIOSa. Kato se pusne computara parvo poshva da sveti posle ugasva izlushva she kato na stand-by posle pak se puska... Probvah go s razlishni programi dage i s Ontrack na Quantum, no mi kazva she niama disk... Pusnah go i na drug computar sashtia efect. Niakoi da pomegne???

Тема вземи DManager от сайта имнови [re: Toi]  
Автор pero ()
Публикувано02.09.00 13:23

форматираш с него и ако си късметлия ще тръгне

Тема loshoнови [re: pero]  
Автор tarambuka3500 ()
Публикувано02.09.00 14:25

a zasto izobsto si go formatiral na nisko nivo ako ne e taina? i spored men samo disk manager moje da pomogne, ama ne e sigurno stoto kato ne se otkriva HDDto - losho. osven da se opitash pak na nisko nivo, ama s drugi opcii?

Тема Problem s Quantum [re: Toi]  
Автор Intel ()
Публикувано02.09.00 18:33

Не всички дъна могат да форматират дискове на ниско ниво, дори и да имат такава опция в BIOS-а. Всъщност ги форматиран но после става като твоя случай. Пробвай да го форматираш на друго дъно, най-добре на някое на което са пробвали да форматират и е сигурно че става.

Тема Ama ste golemi palqciнови [re: Intel]  
Автор milend ()
Публикувано02.09.00 20:58

taka kato gledam problemut moge da e sledniq Shtom nito tvoito duno nito drugoto ti go e otkrilo HDD, mi 4estito izgorql e ,te Quantoma taka si gorqt bez da gi usetish imam opit v tova izgorix si dva diska predi da se setq da si smenq kutiqta

Тема Problem s Quantumнови [re: Toi]  
Автор ... ()
Публикувано02.09.00 21:26

Abe te novite diskove mai imaxa za6tita vav firmware-to sre6tu formatirane na nisko nivo. Ako vse pak si go nasilil moje da e omazalo totalno cqlata informaciq neobxodima za pozicionirane na glavite, etc. I spored men edinstveniq ti 6ans e ako Disk Manager-a go razpoznae i formatira, ina4e... :(

Тема Ama ste golemi palqciнови [re: milend]  
Автор Intel ()
Публикувано02.09.00 23:21

Щом веднъж не форматиран като хората, никое дъно не може да го разпознае, а софтуерът пък изобщо. Единственият начин е да пробва да го форматира на друго дъно, на което са форматирани подобни по размер и тип дискове.

Тема допълениенови [re: Intel]  
Автор Intel ()
Публикувано02.09.00 23:29

Междсу другото това не е проблем само на Qantum. Виждал съм и Seagate 3.2GB който се държи като изгорял след опит за форматиране на ниско ниво.

Тема Problem s Quantumнови [re: ...]  
Автор А.Петров ()
Публикувано02.09.00 23:39

Ако не стане с Disk Manager-a на Quantum и ако е в гаранция (само ако е) драсни на mail-а ми и ще ти кажа как ще го оправиш (то като гледам 6.4GB едва ли ама има тук-таме 3-годишни ...). А.Петров

Тема Problem s Quantumнови [re: Toi]  
Автор Тарикат на дребно ()
Публикувано03.09.00 18:46

това, че биоса не ти вижда диска не е свързано с каквато и да е информация записана (или незаписана, както може би е при теб) върху магнитните дискове...дано да не съм прав, но ако съм, значи си изгорил нещо от управлението му - трябва да си намериш някой сгъбаркан (с мехамическа повреда) диск, който все пак бива разпознаван от биоса и да размениш платкте....преди много време един мой приятел се похвали, че разменяйки платките на някакъв WD (естественно щото нямал единтична на изгоралата), диска от 120MB станал 200MB, което ме навежда на мисълта, че може да пробваш и с платки от дискове които са около 6-те GB (+/- 1 GB)...естественно, това с платките ти го препоръчвам, като последна стъпка...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.