|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Win 2000, Win ME, Win SE and tripple boot???
|
|
Автор |
RoCo () |
Публикувано | 19.08.00 20:54 |
|
Niakoi da e pravil podobna tripple boot machina? Sega imam Win 2000 i Win 98 SE na dva otdelni diska, razdelih si C: na 2 partition-a (C: i E:) i iskam da si sloja Millenium na po-malkia E: Iskam da opitam tripple boot, no ne moga da izlaja ME da se instalira v E:\. Vinagi zapochva da upgrade-va Win 98SE, koito mi e na C:\, opitah prez fdisk da si napravia E:\ active partition, no vapreki che si imam systemnite file-ove na 98SE tam ne iska da boot-va ot E:\. Niakakvi prakticheski saveti? Blagodaria predvaritelno!
| |
Тема
|
[re: RoCo]
|
|
Автор |
... () |
Публикувано | 19.08.00 21:05 |
|
Be ima6e nek'va programka... Mai se kazva6e "System Comander" ma ne sam mnogo siguren... Ta s neq sam slagal na edna ma6ina W98 (English), W98 (Chinese) i Lunux. Probvai q!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Terminator () |
Публикувано | 20.08.00 00:09 |
|
С какво си го разделил? Сигурен ли си че Е: е primary parition, защото fdisk не може да направи два primary partitions на един диск.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tonimir () |
Публикувано | 20.08.00 00:18 |
|
Опита ли да пуснеш диска под Win98SE и на запитването за ъпгрейд да дадеш NO. Или да пуснеш Boot диска на Win98 и да пуснеш setup от DOS.
| |
Тема
|
otgovor
|
|
Автор |
Miro () |
Публикувано | 20.08.00 00:24 |
|
Az rabotq sas syshtata konfiguraciq. imam 2HDDta.
rabotq sas System Commander 2000 (mojesh da si go izteglish ot warezite. ne zabrawqi da si slojish i posledniq patch ot site za da razpoznawa Win2k i ME.
az sam gi instaliral w sledniq red (ne che e edinstweniq).
1. Win98SE na C:\Windows
2. Win2k PRO na D:
3. WinME na C:\WinME
Kogato pusnesh setup-a na WinME ne trqbwa da mu pozwolqwash da ti UPGRADE instala na Win98SE.
Sywetwam te da ne polzwash otdelen partition za wsqka OS (w smisal PRIMARY), za da ne si omavesh failowete. bezmisleno e
Sled kato se instalira WinME polzwa "Program Files" dir-a na Win98SE, taka che iztegli ot SETCOM.BG posledniq TweakUI i si q promeni za da ne se omeshat eventualno.
| |
Тема
|
[re: Tonimir]
|
|
Автор |
Tonimir () |
Публикувано | 20.08.00 00:24 |
|
Абе някъде при инсталация WinME май ме питаше къде да се инсталира, ама не си спомням вече. Хубавото му е че не прецаква boot менаджера на Win2000. Аз махнах Win98SE и инсталирах WinME на чисто, и той си намери реда в boot.ini на Win2000 и го промени с Windows Millennium Edition. Това доста ме зарадва защото ме мързеше да пускам 4-те boot диска на Win2000 и да му давам repair.
Успех.
| |
|
Миро е прав - най-добре е да имаш отделни дялове за всяка ОС. Мога да ти предложа една моя програма - Можеш да си правиш колкото си искаш дялове (е, не прави повече от стотина :), да си организираш конфигурации с тези дялове - примерно в едната C: да е WinME, а в другата C: да е Win98SE, да криеш дялове на различните ОС и т.н. Все пак трябва да те предупредя следните неща:
- Няма гаранция. Ти си поемаш риска. Лично аз и някои приятели нямат проблеми, но как ще бъде при теб...
- При инсталирането си Win9x (вкл. МЕ) замазват boot sector-a. Това се оправя с pm /r
- Не можеш да инсталираш програмата от WinME или Win2k/NT, обаче можеш от DOS и Win9x
Успех.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Miro () |
Публикувано | 22.08.00 21:19 |
|
tazi programa ste raboti li s nestandartni FAT32 clusteri kato 2KB na 4GB i 1KB na 2GB partition? zashtoto stariq system commander omazwashe
| |
|
Всъщност, тя изобщо не разчита на съществуващи дялове от какъвто и да е тип. Самата програма се записва в иначе неизползваемото пространсво между 2-и и 63-и сектор на твърдия диск. Значи разпределението на всеки стандартен hdd е следното:
1. MBR сектор, или както още е известен, Master Boot Record. В този сектор се намира кода за определяне на активния дял и зареждането на неговия boot record и описание на самите дялове (до четири, extended дяла е особен случай и дяловете в него се описват на други места в диска като за всеки от тях се хабят, колкото и невероятно да звучи, 63 сектора от диска за описание на размера и разположението на дяла).
2. Следват (обикновено) 62 сектора, които са празни (за да може всеки дял да започва в началото на пътечка) - именно там се записва Partition Manager.
3. Започва полезното пространство на диска, в което са дяловете.
| |
|
Mozhete da razdelite diska na dqlowe s Partition Magic za wsqka OS i da izbirate aktiwen partition.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|