|
Тема
|
PCI latency ?!?
|
|
Автор |
Symp () |
Публикувано | 02.08.00 19:28 |
|
Predi izvestno vreme si smenih starata ISA sound karta s PCI-ska Yamaha 744. Samo 4e, ot vreme na vreme v nikoi igri mi se gubi zvuka. Nakraja mislia, 4e otkrih pri4inata. SisoftSandra-ta mi kazva 4e PCI latency-to na videoto mi e prekaleno visoko, koeto mojelo da dovede do zaemane na BUS-a za prekaleno dalgo vreme koeto dovejdalo do sriv v zvuka. Za da otstrania problema mi prepora4va da namalia PCI latency-to. Samo 4e neznam otkade i kak. Ta ako moje niakoj da mi kaje kak da go napravia, shte sam mu mnogo blagodaren.
P.S. Eto i bukvalite napatstviq na Sisoft Sandrata:
"...Device latency is high - the higher the latency, the more data a device can transfer in one go. The device may be hogging the bus for too long. Some video card drivers set the latency high in order to perform faster. The problem is that other devices (especially sound cards, network) won’t have enough time to transfer their data resulting in lower performance (e.g. sound drop outs, lockup). Generally all devices should have latency around 32, with high performance devices (e.g. video card, sound) with 64...."
Symp
| |
Тема
|
PCI latency ?!?
[re: Symp]
|
|
Автор |
!!! () |
Публикувано | 02.08.00 19:38 |
|
Влизаш в BIOS и там има точно това което ти трябва, най добрите стойности са 96 или 128.
| |
Тема
|
PCI latency ?!?
[re: !!!]
|
|
Автор |
Symp () |
Публикувано | 02.08.00 20:09 |
|
Iasno, mersi, ama nesht v moia bios maj go niama....
Pak shte potarsia... :)
| |
Тема
|
PCI latency ?!?
[re: Symp]
|
|
Автор |
John () |
Публикувано | 03.08.00 01:00 |
|
"Delayed transaction" go sloji na 'enable' za Award BIOS za PCI
"Passive release" enable ako beshe ISA
| |
Тема
|
Kakwa ti e Video kartata (i mainboarda) ?
[re: John]
|
|
Автор |
svetlyo () |
Публикувано | 03.08.00 12:10 |
|
se pak dumaj kakuw e toja kompoter
| |
Тема
|
Kakwa ti e Video kartata (i mainboarda) ?
[re: svetlyo]
|
|
Автор |
Symp () |
Публикувано | 03.08.00 21:31 |
|
MB: DFI K6BV3+
Videocard: Riva TNT 16 Mb AGP
Soundcard: Yamaha 744
| |
|