|
Тема
|
NT4 проблем
|
|
Автор |
Hi () |
Публикувано | 23.07.00 13:04 |
|
Преди седмица писах за проблем със SCSI (контролер<->диск) и си мислех, че проблема ми е решен. Преинсталирах всичко, но уви в петък нещо се скапа и NT отказа да зареди - дава повреден NTOSKRNL.EXE. Както се досещате не бях направил актуален ERD :-((( Да ми бъде за урок).
Някой да ми подскаже, как бих бих могъл да го копирам този файл от друга машина. Да сваля диска и да го закача на другия компютър не ме устройва, но и това бих направил, за да си спестя преинсталация.
Благодаря на всички, които ми съдействат!
---------------------------------------------
За уточнение всички дялове на диска са NTFS!
| |
Тема
|
NT4 проблем
[re: Hi]
|
|
Автор |
Philip () |
Публикувано | 23.07.00 23:30 |
|
Знам за 2 програми, които могат да ти помогнат в този случай. Едната е NTFSDOS, а другата беше нещо като ntfswin98. Както и да е, резултатът е еднакъв - получаваш достъп до NTFS дял от DOS базиран дял. От някоя друга NT машина ще си копираш проблемния файл на дискета, след което ще вкараш дискетата в твоя компютър, и ще копираш файла на мястото на пвредения.
И понеже ти каза, че ВСИЧКИ дялове са ти с NTFS, ще ползваш само по-разпространената NTFSDOS. Значи, зареждаш от стартова дискета за Windows 9x, ползваш програмата от същата дискета ако има място, или от друга ако няма, след това сменяш дискетата и копираш файла. Следва рестартиране.
P.S. - не ме търси за каквито и да е подробности или за каквото и да е преди 4-ти, няма да ме има.
| |
|
Можеш да свалиш и двете неща от free.techno-link.com/seventh/appz
А.Петров
| |
Тема
|
kak se raboti s free.techno-l....
|
|
Автор |
CuriousMan () |
Публикувано | 25.07.00 12:10 |
|
kak da gi svalq ot free.techno-link.com
| |
|
По FTP естествено ... ако искаш пък да ти ги пратя по email - по около 1MB са.
А.Петров
| |
|
Dosega se myceh s Explorer-a i s GetRight no ne se poluchavashe
Te nali uz imaha neshto za rabota s FTP. Ili az ne sym zadal User i Password kakto trqbva.
Nqma znacenie s CutFTP rabotata stana
10x za otzivchivostta
| |
Тема
|
NT4 проблем
|
|
Автор |
tRex () |
Публикувано | 27.07.00 15:07 |
|
намери си инсталация на WinNT и я пусни и когато те попита какъв тип setup искаш да направиш му казваш repair - не съм много сигурен дали ще ти поиска ERD но мисля че не искаше.
след това трябва евентуално да си преинсталираш Service Pack-a (а може и някое приложение)
ако всичките ти дялове са NTFS ще се наложи да закачиш още един HDD който има FAT дял - около 200 - 300 MB (или пък по някакъв начин да му осигуриш толкова свободно място върху някакъв носител с FAT - пробвал съм с IOMEGA JAZ) свободно място ще стигнат и трябва да укажеш да го ползва за temp(winnt /T:path мисля беше).
успех
| |
Тема
|
Thank's
|
|
Автор |
Hi () |
Публикувано | 28.07.00 09:12 |
|
Благодаря на всички за препоръките!
Все пак да уточня:
- NTFSDOS свърши работа, дотолкова че да видя NTFS дяловете, но при опит да копирам съответния файл (Ntoskrnl.exe) ми бе отказан достъпа. Логично!
- FTP на Техно Линк си го бива - там намерих и отдавна търсената от мен Partiotion Magic 5.01
- За предложението на TRex - има различни начини да пусна преинсталация на NT и да избера R (Repair). Тогава се иска или ERD или се чете записаното в \Winnt\repair. А и там информацията се актуализира чрез RDISK.EXE и ако не е актуализирана там стоят настройките от първото стартиране на NT.
Така че пускайте си редовно (след всяка промяна на конфигурацията) RDISK, за да не се налага да инсталирате и конфигурирате NT отначало, при възникване на проблем - както на мен ми се наложи ;-))
| |
|
|
|
|